Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Studium cokolada, ako odolavat, ako sa odreagovat

Príspevok v téme: Studium cokolada, ako odolavat, ako sa odreagovat
studenka1231

Prosim o radu vsetkych co maju skusenosti s narocnym studiom a stresom s tym spojenym a hlavne problemy so stravovanim. Mam teraz narocne obdobie, skusky pred sebou, pisanie zaverecnej prace a dokzaem sa sustredit len chvilu. Ked uz sustredenie prechadza (coraz nizsia frekvencia vyskytu a coraz kratsia dlzka) neviem ako sa mam odreagovat tak aby mi ta hlava aj zabrala fungovala (hlavne schopnost uvazovat nie len buflovat), mam coraz mensiu volu. Jedine co mi pomaha doslova ZRAT a to su kvanta cokolady. Dlhodobo bojujem aby som sa zdravo stravovala no ale teraz... to je ozaj boj nedokazem sa ovladnut a potom mam okrem skoly stresy aj z toho ako vyzeram a komplexy a vycitky z toho jedla,,, cize je to zacarovany kruh nesustredenia a nespokojnosti. denne si davam aj nejake kardio cvicernie do pol hodinky, ale to mi nestaci na odreagovanie. prosim poradte co vam najviac pomaha v takychto casoch...

klimta.

rika_1..však..dá sa to :) ja ju tiež študujem a tiež ma zachraňujú domáce sušené jablká a hrušky :)

studentka daj potom vedieť,ako si to vyriešila :)

Rika_1

Ja som vyštudovala medicínu na sušenom ovocí. Tiež som mala vždy chuť niečo hrýzť, ale bolo mi to jedno, že čo až kým som sa nenaučila na sušené ovocie a piť ovocné šťavy.

odpovedam

Jedenim kvant cokolady si akurat tak privodis este vacsiu unavu. Po cukre inzulin v krvi prudko vystupi, ale nasledne prudko klesne pod normalnu uroven. Cize ani nevies, ako si ublizujes. Ja cukor nejem vobec a somod vtedy omnoho menej unavena - pretoze moje telo nemarozkolisany cukor v krvi. Takze ano, aj v case skusok dbaj o zdravu stravu, pretoze prave nou si vies dodat lepsi pocit. fyzicky aj psychicky.

Je dokazane, ze clovek sa najviac nauci na zaciatku a konci ucenia. Takze sa neuc po nociach, ale viac krat denne po kratsich intervaloch. zaroven na prvykrat si zapamatasokolo 15% uciva, az opakovanim sa skutocne ucis. Takze striedat cinnosti, nesediet cely den nad knihami a vela opakovat (cize ucivo zakryt, lebo ela ludi ma pocit, ze nieco vie, ked ocami sleduje text).

Co sa tyka kardia, tak vacsina ludi ho robi nespravne. je rozsireny mytus, ze stredna intenzita po dobu 30 minut a vyssie spaluje tuk. Nuz, spaluje, ale zaroven si spalujes svalovu hmotu, co v konecnom dosledku znamena, ze pomer tuku a hmoty sa bohuzial nemeni. Ked chces nieco efektivne, tak intervalove sprinty. Chod cca 100-150 metrov naplno, najrychlejsie ako vies, nasledne si daj minutku oddychovy interval. A takto to opakuj niekolko krat. Staci ti do 20 minut. Nestratis svalstvo, vybijes energiu a zaroven spalujes.

Vyskusaj to. Je to urcite lepsie, zdravsie a efektivnejsie nez "neriesit", jest vselico a potom byt nestastna a bez energie.

klimta.

neviem,či ťa moja rada uspokojí :),ale vsetko je o stanovení si priorít..
ak máš náročnú školu a vieš,že ťa čaká tažké obdobie..tak si tú čokoládu daj..hlavne sa na to tak nesústreď..ako vraví dnešná mládež -nerieš :D
zájdi do obchodu so zdravou výživou..keď som tam bola naposledy ja,kúpila som si 80%nu raw a myslim,ze na čokoládu už nebudem mat chuť nikdy :D

ale spať k téme :) vyprdni sa teraz na váhu..znova-urči si priority..urob si plán :)..ktorý keď splníš,budeš mať čisté svedomie a v pokoji,s čistou mysľou sa odreaguješ..napríklad športom..
:)..
ja to robím tak,že behám rano o šiestej (dobre..skôr o siedmej :D),ale len vtedy, ked som den pred splnila všetko,čo som mala na pláne :)

woo

mozog potrebuje cukor. ale jest kvanta cokolady, je blbe. skus radsej zeleny caj a miesto cokolady orechy a oriesky a susene ovocie. cokoladu nech ti mama schova.