Psa uštipol nejaký had asi umiera neviem čo mám robiť

Príspevok v téme: Psa uštipol nejaký had asi umiera neviem čo mám robiť
Clarisa

ahojte :( Ujo bol so psom na prechádzke a nechal psy špliechať a vo vode. Keď sa vracali naspäť domov pes bol oťapený, málo reagoval a kríval. Jedna noha mu opuchla a má ju horúcu. Chodí pomaličky a skoro vôbec sa nehýbe :( vyhľadáva miesta kde by mohol byť sám. Stále mľaská a kedže je dnes nedeľa a zajtra veľkonočný pondelok žiadny veterinár by nebol ochotný prísť a ani tu v okolí žiadny veter. nie je. Bojím sa o neho tak strašne moc... Bojím sa že mi umrie. Čítala som že pes nad 10 kg by mal uštipnutie prežiť. Je to vlčiak s váhou 35/40 kg ale takéhoto osamelého,smutného a uboleného som ho ešte nikdy nevidela. Je to pes ktorý i veľmi žiada pozornosť.Prosím pordte mi niečo...veterinára sme vylúčili :(

Deria

To je strasne smutny pribeh. Mna normalne boli srdce, ked to citam. Cierny vlciak uhynul zrejme od zialu.:( Aj ak bol chory, ci stary, jednoducho mu to len pridalo. Tento vlciak, ktory zostal uz bol raz vlastne nechceny a teraz sa mu to znova stalo, musi to byt pre neho hrozne. Najprv mu zomrela panicka, potom kamarat a teraz zivori sam na opustenom dvore. Vlastne je vasou povinnostou, predovsetkym povinnostou tvojej sestry, ktora ho priviedla, postaratr sa o neho. Presne ako pise Kikina, preco si ho nemozes aspon na nejaky cas zobrat domov? Ten napad so susedmi tiez nie je zly. Vela ludi kalkuluje, mozno by si ho fakt niekto zobral, ak by si im davala na zradlo, prip. na veterinara, ak by to bolo nutne. A co ta Psia dusa, hovorila si uz s niekym?

kikina :)

a neexistuje žiadna ale žiadna šanca, že by si si ho zobrala k sebe ?

( ja by som išla k maminkiným susedom a poprosila ich, že ak si ho nechaju, budeš mu kupovať jedlo a ostatné )

Margitt

Dakujem vsetkym za povzbudive slova.
Su to velmi smutne udalosti. Nakolko pred 12 rokmi, po smrti mojho otca som kupila cierneho vlciaka mojej matke, s tym aby ju svojou pritomnostou vzdy potesil. Nasledne na to o 2 roky moja sestra doniesla k matke nemec. vlciaka nakolko ho uz doma nechceli. Tieto dva psy zili spolu na jednom dvore, roky.Ked mi matka umrela tak na druhy den umrel i cierny vlciak. Na dvore ostal sam nemecky vlciak, ktory je taky smutny, ze neviem dokedy to takto vydrzi.
M

Naja85

No utulky su vzdy preplnene. A utulok, teda koterec, tiez by prenho nebola vyhra, ak je zvyknuty na volny pohyb. Neviem, aka komunikacia prebehla medzi tebou a osobou z utulku, ale skus ich kontaktovat este raz, aby ti pomohli s inzerciou, ci uz na facebooku alebo na ich webovej stranke, detto Psia dusa-tam si tiez mozes dat inzerat. Pes nemoze ostat sam, je to spolocensky tvor a 10 rokov sice je na NO dost, ale stale si este moze niekde u niekoho par rockov pozit. Na firmy zabudni, tam si nikto nezoberie 10 rocneho psa. Nemeckych ovciakov je vsade plno, ale nadej je tu vzdy:). Minule si z utulku v kezmarku tiez adoptovali starsieho, predtym policajneho psa, ktoreho chcela policia pre jeho vek uz utratit, a teda jeho zachrana mala zmysel, kedze sa dobra dusa prenho nasla. Pocitaj vsak s tym, ze to bude trvat, a to hovorim nie o dnoch, a zrejme ani nie o tyzdnoch, ale o par mesiacoch.
Skus napisat aj do inzeratu nieco zaujimave, co zaujme, co ho odlisi od xy dalsich inzeratov. Plus nezabudni na fotky, ale poriadne.
Mozem sa spytat, z ktoreho mesta si? Ak by si nechcela napisat tu, tak mozes aj na moj email: naja.cernica@yahoo.com
Plus ak by si chcela kopiu darovacej/adopcnej zmluvy(je dost brutalna, ale da sa upravit do jkiernejsej podoby, kedze ja som na zvery v mojej starostlivosti citlivka), mozem ti preposlat.

Deria

Margit, dakujeme za spravu. Ja sem stale kukam, ci si nepisala. Tak psik nebol matkin ale sestrin?! Niektori ludia si nezasluzia zviera, prepac, ze je to tvoja sestra ale je to tak. Si dobra dusa, ze sa snazis aspon ty psikovi pomoct. Aj ked je stav v útulkoch preplneny, obratila by som sa na Psiu dusu, porozpravaj sa s nimi. Takto nemoze psik trpiet. Dufam, ze sa mu aspon viac venujete a chodíte s nim von? Nevzdavaj to, drzim palce, aby mal psik nakoniec stastie.

Agnes998

Skusaj hladat dalej, daj inzeraty, v okoli i na internete, urcite sa najde nejaka dobra dusa co si ho vezme. Moj stryko ked kupili so zenou dom, tak im ho povodni majitelia tiez prenechali s asi 10 rocnym vlciakom. Ten si zvykol a zil este par rokov. Neskor im zomrel sused a ostal po nom mensi starsi pes. Rodina do toho domu chodila len obcas a pes sa automaticky prestahoval k strykovi, nasiel dieru v plote. Oni ho prijali a uz tam bol ako doma.

Margitt

Zaujemca o psa sa viac neohlasil. Stav je nezmeneny. Psa STALE mame, je to velmi smutne,pretoze ten pes nie je ani moj ale sestrin a ta nema zaujem
riesit vzniknutu situaciu. Pisem preto,
aby som dala vediet ludom, ktorym zalezalo na tomto probleme. Precitala som si niekolko clankov o utulkoch v mojom okoli vsade maju plno. No co uz mi ostava urobit?

M

Deria

Suhlasim s tym, co pise Naja. Psiu dusu pokladam za dobru oranizaciu, uz som mala moznost s nimi viackratt komunikovat, je tam viac obetavých ludi. A ano, bez zmluvy by sa zvieratko nemalo dat nikomu. Väcsinou tam stoji, ze novy majitel nesmie psika dalej predat, ci darovat, nesmie s nim zle zaobchadzat a mas moznost urobit hocikedy kontrolu a presvedcit sa, ze zviera je ok. Kto s tym nesuhlasi, ma kalne umysly. Kto sa o zviera mieni dobre postarat, nemoze mu to vadit a pristupi bez problemov na zmluvu. V podstate by mal terajsi majitel, (teraz v tomto pripade ty,) psika sam zaviest do jeho nového domova a presvedcit sa, kam psik ide. Je to aj pre neho mensi stres, ako ked ho cudzi clovek odvedie prec do neznama. Ja mam uz s takou zmluvou tretieho psika a vôbec by mi nevadilo, keby prisla kontrola, naopak, nech vidia, ako sa ma havo dobre. Ale mna uz poznaju, ze som blazon do zvierat a pomaham im, kde sa da, takze ziadne kontroly nemam.
Drzim palce, aby sa psikovi nasiel dobry domov. Prosim ta, daj nam vediet, ako to pokracuje.