uz dlhsi cas mavam strasne nafuknute brucho,nie stale ale zase dost casto,brat povedal ze by som s tym mala ist k doktorke,ze to vyzera blbo,neviete mi poradit? fakt to nevyzera dobre,ako keby som mala o niekolko kil viac a nesedia mi tricka ani mikiny
nafuknute brucho
Mirka ... Dal asi si robit test na celiakiu? Mam zopar znamych, dokonca aj ludi z blizkej rodiny, ktori mali prave tento "nafukovaci" problem ... lekar im zistil alergiu na lepok, zmenili stravu a vsetko je OK ...
ahojte..aj ja mam taky problem..meriam 180cm a vazim asi 62kg,no stale mam nafuknute brucho a vyzera to hrozne..neviem preco,ved ked rano vstanem,tak mam brucho krasne ploche alen sa napijem trocha vody a uz je nafuknute..mam aj dost pohybu,casto chodim vela peso a skoro kazdy den cvicim na orbitreku..
Ahojte, ak niekto mozte poradte prosim.Som 165cm vysoka a moja vaha je priblizne 48-49kg. Moje brucho je nafuknute denne uz niekolko rokov ktore vyzera ako by som bola tehotna. Celkovo som chuda ale brucho trci:( normalne som mavala zapchy a niekedy hnacky co ale bolo rozne. Pred nejakym casom som mala candidu albicans na ktoru som drzala protikvasinkovu dietu. Snazila som sa kompletene vylucit kvasnice zo stravy a cukor ale ten som nevylucila uplne pretoze som jedla ovocie, ovocne stavy. Momentalne sa stale snazim nejest kvasnice aj nadalej. Pijem Aloe vera produkt ktory by mal takisto pomoct na travenie. Nakolko na candidovu dietu bolo vhodne jest vela bielkovin a biele maso tak jem maso normalne, vela zeleniny, activiu bielu na travenie denne, s polystyrenovym chlebom Ryvita, denne ovocie, ovsenu kasu alebo corn flakes. Za poslednych par dni mam hnacky denne takmer po kazdom jedle. Je to velmi neprijemne nakolko ma to budi aj v noci. Nakolko som v zahranici uz dva roky a lekarska starostlivost tu nie je najlepsia prosim o akukolvek radu. Snazim sa pit aj dostatok tekutim, jest zdrave prodtuky ako vlocky, vela ovocia a zeleniny ale na moje nafuknute bruchu nic nepomaha. :( konzumujem dost mlieka.. denne minimalne jeden probiticky jogurt, ovsena kasa. pomozte prosim ak viete. Vdaka x
Je rozdiel, či máš len väčšie bruško, alebo skutočne nafúknuté, čiže ťa nadúva a či máš problémy s vetrami. Ak ide len o väčšie bruško, za čo môže väčšie množstvo podkožného tkaniva, to je ten lepší prípad, cvičením sa to dá zvládnuť. Ak ide o nafukovanie, meteorizmus, treba sa zamerať na stravu, vylúčiť nafukujúce potraviny, prípadne urobiť ďalšie vyšetrenia stolice, sonografiu.
Čaj zo žihľavy si pripravíte nasledovne: Mladú žihľavu nadrobno nasekajte a naberte z nej 2 čajové lyžičky, ktoré zalejte vriacou vodou. Po pol minúte rýchlo sceďte. Sušené listy nechajte lúhovať maximálne päť minút.
Takto pripravený nálev sa odporúča popíjať v malých dávkach v množstve jeden liter za deň a v priebehu dvoch týždňov. Na konci kúry sa vám prečistí krv, ale aj trávenie. Vymiznú aj problémy so zápchou, pretože žihľava podporuje peristaltiku čriev. Odstráni sa nepríjemné zadržiavanie vody aj pocit nafúknutého brucha, prežiari sa vám pleť a budete sa cítiť (aj vyzerať) ľahšie.
tak skusaj vsetko..co by ti pomohlo,ale zbehni aj k zenskemu..bueds spokojnejsia..daj potom vediet..pa jaja
no par mesiacov.na vysku 178 mam tak 74-73kg,ale to osm mala ja predtym a brucho som mala podstatne mensie,skratka postava taka normal v pohode len vyzeram ako zacinajuca tehulka
ja som tiez skusala Acidko,vitalineu..espumisan..matovy caj.....ale nic..samozrejme....uz zeraz viem,ze to na tu moju diagnozu neplatilo...je mozne vsetko,moze katelin skusit aj to,ale ja som tak mrhala casom a cysta rastla...tak to je ozaj lepsie poradit sa s lekarom...pa