Vitrektomia - Slovensko

Príspevok v téme: Vitrektomia - Slovensko
Unreal

Ahojte mám 25 rokov a uvažujem že by som chcel vitrektomiu, teda odstránenie súčasného sklovca z oka a nahradenie novým kvôli zákalkom v sklovci. Tieto operácie sa na Slovensku určite robia no neviem v akej kvalite (stehová/bezstehová metóda a pod) ale netuším ako sa k tomu dostať :( Vitrektomia sa často spája s ďalšími ochoreniami kde sa zároveň riešia aj zákalky. V ČR je niekoľko expertov, robia operácie aj čisto ohladne zákalkov. Je niekto taký aj u nás. Oplatí sa u nás vôbec niečo také skúšať? Moja očná ma samozrejme ako vždy odbije "naučte sa s tým žiť". Ale čo ak nechcem?

Johnny Oro

Ahoj . Aj ja trpím zákalmi v sklovci, veľmi ma obťažujú, mám ich enormné množstvo a tiež chodím od jedného oftalmológa ku druhému a tiež nič, nikto proste tu neviem pomôcť človeku, ktorý naozaj veľmi trpí týmto problémom. Je to až zúfalé. Veľmi by so chcel podstúpiť vitrektómiu , pretože kvalita života zo zákalmi v sklovci je naozaj nulová!!

sasa987

Aj ja by som chcela vitrektomiu kvoli zakalom ktore ma obmedzuju. Nemožem mať kvoli nim ani vodičsky pretože cez čmuhy ako pod vodou mam problem na ulici pri chodzi nie to ešte autom. Prosim vas podstupil niekto z vas vitrektomiu? Ako ste na tom po operacii