Info o bulímii

Príspevok v téme: Info o bulímii
interest

ahojte dievcata, viem ze to mate tazke, ale rad by som vedel jednu vec... a to tuto: potrebujem vediet, kolko toho bulimicka vlastne percentualne prijme,,, ak za cely den vsetko vyvrati. kolko toho v nej vlastne zostane. ak naúriklad prijme 5 hlavnych jedal za den, a po kazdom ide zvracat. dakujem. je to cisto informacia pre mna, nikde to nemienim dalej posuvat ani nic ine.

Janska

Ja nie som odborník čo sa týka biológii tela a procesov v ňom, ale podľa vlastných skúseností, som nepriberala vtedy, keď som bola "dôsledná" a hneď išlo všetko von. Pravdepodobne tie cukry, ktoré telo prijalo, hneď aj spotrebovalo, keďže išlo o jediný príjem energie, ktorý som mu dodala...po roku takéhoto spôsobu života (každodenné vracanie niekoľko krát do dňa) som bola vyčerpaná a nie všetko sa podarilo dať von úplne, a akonáhle niečo ostalo telo ukladalo. začala som priberať... V prvom rade Ti chcem povedať, kalkuluješ. A to nie je dobré, je to znak toho, že tvoju myseľ má stále pevne v moci postava... a po druhé. Raz príde čas, ak to budeš chcieť ukončiť. Uvedomíš si väzenie svojej vlastnej hlavy. Ako Ťa má postava v moci a ovláda celý tvoj život. Prečo to nespraviť hneď a zmeniť spôsob života, s kt. budeš spokojná do konca života? a po tretie. Ak sa aj rozhodneš prestať vracať, asi až vtedy si uvedomíš akej silnej závislosti čelíš. A zbaviť sa silnej závislosti nejde zo dňa na deň. Ak budeš chcieť s niekým o tom pokecať: janaguzyova@gmail.com ... pa :)

Žužova

Jánska , takže ak zjem kopu kopu sladkého naraz a hned to dám aj von.. takých 80% určite,priberiem aj tak ? pretože už dlhšie takto ,,fungujem" a prirastok na vahe som nespozorovala . Ako je to stými cukrami ?

Janska

je to veľmi ale veľmi individuálne. niektoré sú precízne a vedia vracať dokonale, takže hneď ako sa najedia to idú vyvrátiť. do 5min. takže neostane v nej nič. všeobecne je známe, že klky potrebujú aspoň pol hodinu, aby niečo zúžitkovali. netýka sa to však cukru, pretože ten sa rozkladá už v ústach... niektoré však nedokážu vyvrátiť všetko. niečo v nich ostáva,niekedy dokonca viac ako je normálny príjem napr. obeda. vyvrátia však všetko potrebné- ako minerály, vlákninu, vitamíny. Cukor však ostáva, ony priberajú, ale majú poškodené vlasy, nechty- z dôvodu straty už spomínaných vitamínov, minerálov..... preto veľa bulímičiek má normálnu hmotnosť, ale aj vyššiu. Preto dokážu bulímičky taký spôsob života veľmi dlho ukrývať... ale väčšinou im hmotnosť veľmi kolíše, pretože niekedy je telo také unavené, že svaly nefungujú ako zvyčajne a vracať im nejde, alebo sú samé také unavené, že sa niekedy na to vykašlú svedomím, že nasledujúce dni jesť nebudú.. preto vedia rýchlo pribrať a rýchlo zas schudnúť.. všeobecne sa v percentách uvádza že sa vylúči od 40 do 60 % prijatej energie... snáď pomohlo