Ahojte. Ja by som chcela poprosiť o radu ohľadom cvičenia vo fit-ku a stravy. Neviem či jesť pred cvičením alebo po ako všeličo som si prečítala a tak viem, že ani najedená ani hladná ale rada by som vedela aké máte skúsensoti. A aké jedlo by som mala teda po tom cvičení jesť? teraz jedávam cottage so zeleninou a pečivom alebo mozarellu so zeleninou poprípade ryžu s niečim. A keď ma prepadne hlad niekde v meste tak čo také malé by som si mohla dať :) momentálne to riešim s BeBe. A čo sa týka cvičenia tak mojim primárnym cieľom je redukcia váhy. Vo fitku si dávam 12min. beh 6minut bicykel, potom leg press a iné posilovacie cviky na nohy a cviky na brucho(brušáky,alebo také že na rukách sa dvíham :D ) a iné ale väčšinou som zameraná na zadok, nohy a brucho. Myslím, že som dosť jednostranne zamerná ale nvm čo s tým robiť. Teraz by som chcela začať ešte s rukami, horným chrbtom teraz cvičím kríže. Za každú radu bduem vďačná :)
Začiatok vo fit-ku
kolko mas rokov a vahu,vysku?
začať posilovaci trening je najlepšie s trenerom, ale ked si preštuduješ internet tak sa dozvieš zaklad a ako taky prehlad.. zaklad pre začiatočnika je si to rozdeliť na 3 dni v týždni, napriklad pondelok ideš biceps a prsia, stredu - nohy,brucho, a piatok- chrbát, ramená, triceps.. na každú partiu si zvol zakladné cviky 2 až 3 viac nieje potrebných ked ich robíš poriadne (tréning máš stihnuť do 50-60 minút) plus kardio hocikedy, či už beh, korčule,švihadlo.. ale! najlepšie je HIIT napriklad šprinty namiesto zdlhaveho behu, alebo rozne 20min. videa na yutube
- tým že sa ti spevnia svaly bude metabolizmos výkonnejší a pracovať bude aj ked nič nebudeš robiť..
- nikdy neplatilo a nikdy nebude platiť že ked sa zameraš len na cvičenie tuku z oblasti brucha že sa ti z tadial z ničoho nič vyparí ten tuk, to proste tak nefunguje, telo a chudnutie VZDY funguje ako celok
- dalej ZAAKLAD je strava, žiadne hladovanie, ziadne prejedanie, optimálny vyvážený jedalniček z bielkovin, sacharidov, zdravých tukov čiže bez sladkostí, bielej muky, vypražaneho..
- po tréningu je najlepšie spapať nejaky protein, cotýč syr je fajn.. alebo tvaroh, proteinovy nápoj, čiže čisté bielkoviny..
- ked ťa prepadne hlad v meste daj si nejake ovocíčko, alebo proteinovu tyčinku ;)
to je taky základ čo ma napadlo..
ak mas otázky kludne napíš, najrozumnejšiu stránku na fitness cvičenie ti odporúčam fitmagazin.sk a tam najdeš članky pre ženy..ale ani pre chlapov niesu na zahodenie, tak isto tam najdeš kopu videí