Odísť alebo nie?

Príspevok v téme: Odísť alebo nie?
zuzi.m

ahojte, riešim dilemu. vidím ako je to tu na slovensku s prácou, aby som začala postupne. mám ukončenú vysokú školu, ktorá nemá uplatnenie, ale to je teraz nepodstatné, nakoľko som sa chcela zlepšiť v nemčine, odišla som na rok do švajčiarska, po roku som prišla späť - našla som si prácu, s ktorou som momentálne spokojná - pracujem v zahraničnej firme ako účtovníčka,kde využívam nemecký jazyk, zarábam 600 Eur, čo teraz nie je zlé, ale neviem si predstaviť akoby som vyžila zo 600 eur, keby som si musela platit byt, poprípade mala rodinu, čo chcem tým povedať,je, že momentálne mi to vyhovuje, ale časom by som chcela postúpiť, avšak viem, že veľmi potrebný je aj anglický jazyk a skôr či neskôr ho budem potrebovať, pretože v dnešnej dobe človek nemôže počítať s tým, že ostane v jednej firme robiť celý život. Veľmi uvažujem nad tým, odísť bud do Ameriky - na Floridu, poprípade do Austrálie, kde by som študovala jazyk, chodila do jazykovky a pracovala, nad čím však trošku váham je môj vek 29 rokov, uvedomujem si, že budem musieť začať odznovu a takisto dat výpoved v práci....Rada by som počula váš názor, budem rada ak napíšu aj tí, ktorí so štúdiom v zahraničí mali skúsenosti. Pomohlo vám to čo sa týka uplatnenia v pracovnom živote, nie je to už príliš neskoro, oplatí sa mi nechať túto prácu.... hovorím si, že odísť na rok, dva a vrátit sa späť s diplomami v ruke zo zahraničia, s tým, že aktívne ovládam dva cudzie jazyky, je predsa väčšia výhoda ako jeden avšak bojím sa toho, že firmy budú vyžadovať pracovné skúsenosti, alebo ostat radšej tuto a začať navštevovať jazykový kurz? DAKUJEM

lilyiankaa

jazyk sa najlepšie naučíš, keď vycestuješ, žiadna jazykovka ťa to tak dobre nenaučí, resp. ty nebudeš nútená a môžeš to aj flákať (čo nevravím, že by si robila), kdežto v zahraničí budeš nútená každý deň v tomto jazyku komunikovať, aby si si vybavila rôzne veci, či už úrady, obchody a pod ...
a či odísť alebo nie .. ťažko povedať, ty si sama najlepšie rozumieš a musíš vedieť čo chceš ... ja len ešte takú malú poznámočku..ak budeš mať rodinu, predpokladám, že na dieťa budete dvaja, takže sa tak neboj .. i keď samozrejme nikde nie je napísané, že tvoj budúci bude zarábať pekné peniaze ...