Sladké

RNG

Nellyy prejdi na celozrnnu raznu, ovsennu, kukuricnu alebo ine, ako ryzova, pohankova, quinoa a ine, co maju nizke glycemicke indexy a tie posledne nemaju ani lepok, ktory skodi az vyse 20% ludom, vacsina o tom ani netusi.

Lorry881

Jajaa ďakujem ! Tiež ti držím palce aby si to zvládla a hlavne aby si udržala chuťové páriky pod kontrolu !! Musíme to zvládnuť, keď som si v hlave prešla koľko sladkého som denne jedla, zhrozila som sa :/

dana85

ahojte, tak ja Vám napisem moju skusenost ale skor neuspesnu. Asi mesiac som vydrzala nejest sladke, vtedy sa mi zdala paprika ta cervena alebo zlta ze je sladka velmi alebo nizkotucny jogurt som si vychutnavala a kalerab. Ale jasne potom prisiel zlom a som zacala jest kazdy den sladke ale tak ako som pred tym vobec nejedla, ze celu cokoladu, muffiny ale kazdy den ( a to pred tym ja som cokolady nejedla lebo mi to nechutilo). tak myslim ze je lepsie asi si dopriat sem tam sladke ako potom ked ma prist kriza ako na mna. Ale jedno mam pozitivne ze som nepribrala lebo osatnu stravu dodrzujem:)

RNG

Biele muky su rovnako skodlive, ako rafinovane cukry, lebo sa v zaludku za par minut na jednoduche cukry premenia.
Najhorsia je psenicna, ktora ma vyssi glycemicky index, nez cukor, co je tazko aj pochopit. Ale je to dokazane na merani hladiny cukru v krvi.
Rebaudianosidy zo stevie su az 400 krat tak sladke, ako cukor a pritom ich telo ani vlastne nevie na cukry premenit.
Dam sem tabulky roznych potravin a ich glycemicky index(tj uvolnovanie cukrov v pomere s cistym cukrom) a glycemic load, tj celkove mnozstvo cukrov, co z jednotlivych jediel dostanes.
www.health.harvard.edu

Fleur-de-lis

po vylúčení obilnín zo stravy sa väčšinou upraví chuť na sladké, teda aj prirodzene sladké jedlá sa ti budú zdať vyslovene sladké a sladké čo ješ teraz ti bude až nepríjemne sladké. Okrem toho tým len prospeješ telu, ak nebudeš jesť obilniny.
Alebo si peč doma sladké (niečo s orechmi) a slaď to len stéviou (nízky glykemický index).

jajaa

super, Lory, len tak ďalej, ja sa tiež dneska ešte držím tak vcelku fayn, ale chcem, aby to zajtra bolo ešte lepšie! :)

Lory881

Ahojte ja sa pokúšam obmedziť sladké už druhý deň. Včera som si dopriala iba tri kúsky koláča, dnes iba kolienka s makom (iba trochu skladné) .. Na prekvapenie mi toľko sladkého denne stačí ! :D Zajtra si doprajem biely jogurt s grankom/dzemom, postupne sa chcem sladkého zbaviť úplne ! :)