ahoj, je mi to aj blbe, ale potrebujem nazor \"tretej osoby\", pre istotu.
takze ide o toto. pred rokom som sa zoznamila s jednou osobou, velmi sme si sadli, obaja mame problem najst niekoho kompatibilneho, takze s toho vyrastlo hrozne pekne priatelstvo. vec sa ma tak, ze som uz od zaciatku vycitila z jeho strany, ze by mal mozno zaujem rozsirit nas vztah a pre som sa ani ja nebranila svojim lastnym pocitom, ale nechavala som tomu vony priebeh. po case som sa do neho zamilovala. neviem ako to bolo, mozno naozaj so mnou chcel nieco viac, ale vahal, alebo neviem, ci som si len nieco nahovarala, a jeho naznaky a signaly som interpretovala mylne, ale po par tyzdnoch som zistila, ze mal rozrobene nieco s nejakou inou zenou, aj ked mi to nikdy priamo nepovedal. priznal len ze nieco spolu mali. dnes viem, ze tu druhu zenu lubi, aj ked on sam o nej nehovori, ale viem to. neviem, ci su spolu, posledne neviem vlastne o nicom, pretoze som prerusila kontakt. a teda ide o to, ze sa citim strasne prizemne za to, ze zahadzujem priatelstvo, ktore som cely zivot hladala, len preto, ze nemozem vystat ten fakt, ze niekde ma inu, ze akasi ina zena je pre neho viac. neviem co urobit, snazila som sa niekolko mesiacov to preglgat, a uzivat si to co mame ako kamarati, ale asi som prislaba. viem, ze ma ma strasne rad, a viem, ze ho trapi, ze sa mu vyhybam. znama mi poradila odstrihnut sa uplne, zabudnut, a neachat to tak. ale tym padom prichadzam o jedineho priatela, a o jedinu osobu v mojom zivote. a vlastne pre strasnu malichernost. chcem aby bol stastny, ale neviem ako sa s tymto vyrovnat. aj ked mozno nazor nemate na toto, aspon som to napisala.
Friendzone
Ja som zase opačného názoru. Láska totiž nie o tom vlastniť, ale milovanej osobe to šťastie priať. Láska je jedinou nezištnou emóciou na svete a nikdy ti nevezme. Môže ti len dať.
Možno nepochopíš čo som teraz napísal, lebo ľudia si moje slová vysvetľujú po svojom ale ja by som to kamarátstvo nezahadzoval len preto, že k tomu človeku cítiš niečo hlbšie.
Ale je to na tebe, kľudne počúvaj väčšinu a riaď sa tým čo je zaužívané. Vykašľať sa na človeka s ktorým ti je fajn a s ktorým si rozumieš len preto, že ,,jedna baba povedala,, je dosť smiešne. Nezdá sa ti?
A čo ak to vôbec nebude tak, ako píšeš? Čo ak sa nestane ani to, čo ti tu píšu iní? Možno sa nebudeš trápiť a budeš naopak šťastná. Kto vie, ale nikdy nevieš ak nevyskúšaš.
,,Nechoď po vyšlapaných cestách, neboť tě zavedou pouze tam, kde byli už jiní!“. Jdi tam, kde cesty nevedou, a zanechej tam svou stopu,,
Ahoj, ja mám ten istý problém ... a neviem ako sa z toho vymotat ... ako sa ti dari ? Pomohlo to, že si sa mu vyhýbala ?
dakujem za odpovede
Nemozes byt s niekym len kamaratka pokial ho milujes, hlavne ked on ma inu, to sa proste neda tak sa s tym zmier. Citom nerozkazes, on tie tvoje ale neopatoval, bohuzial to sa stava. Neostavaj s nim kamoska nasilu, budes sa len trapit a nebude to na nic dobre.
verím, že by si s ním chcela ostať kamarátka, ale nedá sa to, pretože ty k nemu cítiš niečo viac ako kamarátsvto, cítiš lásku .... a nedokážeš sa pozerať na neho ako na kamaráta a je ti na jednej strane aj ľúto, že je s inou, keďže si čakala, že medzi vami niečo vznikne ... aby si sa však ty sama netrápila nejaký čas sa s ním nestretávaj, nekomunikuj, pokiaľ to nezahodíš za hlavu a nedostaneš sa z tej zaľúbenosti voči nemu.... a potom prípadne môžete byť kamaráti, ak bude ešte z oboch strán záujem