Rakovina krčka maternice

Príspevok v téme: Rakovina krčka maternice
zornicka

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu. V posledných dňoch som si našla na toaletnom papieri krv. Čakala som menštruáciu, ale neprišla žiadna. Mám aj výtok, ktorý je častý a nepríjemne zapácha. Keď sa dotnem krčka, pocítim takú malú hrčku, ktorá je nerovnomerná a nie je hladká. Ku gynekologičke som ešte nešla, som ešte mladá. Chcem sa spýtať, či by som tam mala zájsť. A keď niekto má skúsenosti, aké mal príznaky a aký je vlastne normálny krčok na dotyk? A aký keď je tam karcinóm? Potrebujem poradiť, ďakujem.

L.Borgia

ak máš len 17 tak žiadnej rakoviny sa obávať nemusíš, v tvojom veku určite nie ... rakovina nevzniká z "večera do rána" invazívny karcin sa vyvinie v priemere za 13 rokov od infikovania sa ženy HPV ... ochorenie predchádza cez 3 stupne predrakovinového stavu.

ale ak si už začala žiť pohl. životom, alebo máš nejaký problém, môžeš ísť na gyndu.

a nevyšetruj sa sama, ani si nehmataj krčok nič si nenahmatáš, a len sa zbytočne stresuješ.

zornicka

Ďakujem, pôjdem ku gynekologičke. Mne len ide o to, že mám aj problémy s menštruáciou. Ale nech to posúdi lekár. jemu viac budem veriť.

lilyiankaa

ak máš výtok, môžeš mať nejaký zápal, hlavne v prípade ak výtok páchne, je hrudkovitý a aj ťa to dole škriabe ... ty hneď nemusíš myslieť na to najhoršie.. ale mala by si za lekárom zájsť, aby ťa prípadne preliečil, netreba vyčkávať, že sa to samo zlepší..

zornicka

Mám len 17, netuším či je to dedičné, ale babka bola na operácií lebo mala na krčku zmeny. Dosť ma to desí, ale nechcem robiť predčasné závery. Len ma trápi aj ten výtok, lebo ho nemávam len pre menštruáciou ale hocikedy.

lilyiankaa

ak máš gynekologické problémy, určite neotáľaj a bež k lekárovi ..len on ti najlepšie povie, čo ti je .... ak sa smiem spýtať koľko máš rokov?