Prejedanie - mam to riešit s odbornikom?

Príspevok v téme: Prejedanie - mam to riešit s odbornikom?
Amily

Chudnem už rok.Schudla som 30kg.Ale od vianoc som v štyle dieta-prežer-dieta-prežer.No a v poslednom čase su tie prežery intenzívne aj dva krát do týždňa a takto chudnut sa nedá.A aj vyzvraciam jedlo niekedy..Ale ja sa už prejedať nechcem zbytočne mam potom veľké brucho a depky...Mam zájsť za odborníkom,psychológom? Ďakujem za radu

peetrik

Ahoj. Riešim momentálne podobný problém. Prežieram sa už asi tretí týždeň. U mňa to bolo spôsobené stresom pred písomnými maturitami. Nikdy som problém s prejedaním nemal, práveže som sa stravoval veľmi zdravo, asi dva roky som nejedol sladkosti, no za tieto 3 týždne som zjedol neskutočné množstvo sladkostí. Pribral som 8kg čo nie je vôbec zdravé a navyše skoro všetko som pribral iba do brucha. Veľa som v minulosti športoval, no museli mi operovať pľúca a šport nemôžem robiť tak aktívne ako v minulosti, no aspoň na bicykli jazdiť môžem. Dnes som si však povedal, že stačilo a som odhodlaný nad tým zvíťaziť. Je to spôsobené podla mňa dosť psychikou, treba nájsť v sebe odhodlanie a som si istý že tá prejedanie poraziť. Každopádne držím palce v boji s tým prejedaním :)

ZCN

No s jedlom sme cely zivot takze nidky nebudes mat uplne pokoj, vzdy s tym budes v kontakte.. a ano, vzdy sa clovek musi ovladat aby nejedol tucne a sladke, ale na druhej strane, je to len jedlo. Ale ako vravim, nie je to lahke. Musis v sebe najst silu ovladat sa, pretoze to nikdy nie je cesta, prejedat sa a vracat, skor ci neskor by ta to dostihlo. Najlepsie je zacat sa sustredit na nieco ine, konicky, praca na sebe samom, citanie, priatelia (pomaha ist von a nebyt zavrety v doma spolu s jedlom), tak je trochu lahsie mysliet aj na nieco ine. A navyse ziadne obdobie netrva cely zivot, mozno mas teraz len zle obdobie ktore prejde- nie samo od seba, ale ked sa budes snazit. Ja sama s tym bojujem, niekedy mi to ide niekedy nie, priberam, ale nechcem sa vzdat. Je to boj.

Amily

No najviac ma to ubíja z tej psychickej stránky.Lebo každý deň nato myslim,beriem to ako súčasnosť môjho života.Snažím si to až tak nepripušťať veď čo len jem,ale predstava že môžem stym žiť kľudne aj par rokov na desí .Chcem naplno žiť a nie toto

Amily

Akurát dnes som na nete našla članok typu:Prečo sa prežierame?(no patrilo to pre baby,ktoré chudli,chudnu a máju ten problém.) a tam sa písalo o tom že to naše telo chce,naš mozog...

ZCN

Ja by som ti skor odporucala patrat po tej pricine, preco sa prejedas- u mna je to reakcia na velky stre. Ked clovek chape, co nim zmieta, tak je jednoduchsie s tym bojovat. A hovorim bojovat, pretoze lahka cesta nie je, iba silne sebazaprenie a kontrola. Skus si na internete vyhladat priciny compulsive eating, alebo binge eating, pripadne spustace bulimie- mne samej pomohlo, ked som (v rovnakej situacii ako ty) zacala riesit pricinu a nie nasledky. V tomto pripade samozrejme nasledky su prezieranie a pricina- hladaj. Ale vravim, lahke to nebude.

Amily

Ano tie reči poznám že jedz 5krat denne a vyvážené.Veď každý to povie.Aj ja sa v tom trošku význam takže neni to pre mňa španielska dedina.A ano jem normálne sice neni to 5krat denne,ale 3 ano.No stale mam prežieračky a proste dosť ma to ovplyvňuje v živote.Tak preto sa pýtam či by mi stym psychologička nepomohla.

Lapry

Ahoj tvoj problém spočíva v diéte, odopries si jedlo ktoré máš rada a potom sa preješ .. Skús jesť 5 krát denne v malých množstvách, piť veľa vody tým sa ti nespomalí metabolizmus. Sladké si môžeš dopriať len do obeda (aj sladké), čokolády jedz len horké (tiež len do obeda). A k tomu jedeniu, keď budeš jesť 5 a viac krát denne budeš mať vždy plný žalúdok a tak sa nebudeš prejedať. Len nezabudni, že si dopraj čo chceš len v miere. Držím palce ! :) Ak máš otázky tak sa pýtaj, nie som odborníčka ale mám skúsenosti.