Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ovsené vločky každý deň

miki25

vitavi to viem, že isté množstvo má v sebe. pre mňa nedostatočné. osobne jedávam zeleninu hlavne tú listovú, ale včera tak som sa necítil najlepšie aj únava bola a aj to, čo so popisoval.

vitavi

Jednostrannosť má za následok nevyváženosť. Ovsené vločky striedajte s inými druhmi obilnín a semien. Je ich veľa - ryža natural, pšeno, kukurica, jačmenné krúpy, pšenica, pohanka, perličkový jačmeň, teff, amarant. Ak k nim pridáte zeleniny, semená a strukoviny, dosiahnete stovky kombinácií chuťovo a obsahovo pestrých.
Miki, horčík je súčasťou chlorofylu, takže ak budeš jesť zelené vňate a zelené zeleniny, nebude ti chýbať.

emalea

To jedan naša známa niekoľko rokov takto na raňajky jedla ovs.vločky, a keďže vločky sa chovajú v črevách ako šmirhgeľ /čo niekto môže oceniť/ ale tej známej to totálne vyhladilo klky zvnútra a nedokázala jesť normálnu potravu, lekár ju nehorázne nahrešil, že čo blbne, nie je dobré jesť dlho jednostranne!! len neviem ako sa z toho potom dostala, prestali sme a kontaktovať /bola to bývalá kolegyňa môjho manžela a ten potom z práce odišiel.../

odpovedam

striedmost sa vam v tomto pripade naozaj vyplati, pretoze ranajkovat stale to iste je uz z principu nevyvazene. to, ze ovsene vlocky obsahuju mikroziviny nik nepopiera. ale skor sa sustredte na to, ci sa vam to do tela aj vstrebe. a ovocie nekombinujte s nicim inym, bude vam kvasit v zaludku a bude vas naduvat. iba si k nemu dajte trosku tuku, pretoze bez tuku sa vitaminy nevstrebu.

Emily opat

Pravidelne ranajkujem ovsene vlocky. Kupujem tie jemne, zalejem mliekom, necham postat 10 min, bud zohrejem v mikrovlnke alebo na sporaku. Potom pridam skoricu, trosku medu, hrozienka, ak mam nakrajam banan.
Vyborne velmi zdrave ranajky, co ta zasytia na velmi dlhu dobu, s vysokym podielom rozpustnej a nerozpustnej vlakniny, znizuju cholesterol, vysoky krvny tlak, su bohate na mangan, fosfor, draslik, zelezo, zinok. Pomahaju proti zapche, cistia plet.

Ale nic netreba prehanat, diety su na figu. a jest cely den ovsene vlocky tiez nie je dobre.

ovsenakasa

Ja jem kazdy jeden den na rano instantu ovsenu kasu , jedine z tej mi hned rano vytravi a som ok a nejem potom zvysok dna sladke ... ja by som bez nej nemohla byt a cez vikend si varievam domacu ovsenu kasu a zijem !

miki25

všetko má sympatizantov aj odporcov. dokonca aj ľudia s diplomami radia jesť každý deň, ale tak vždy je to o tom, že každý je jedinečný a potrebuje rôzne vecí. osobne, keď si nedám ovsené vločky tak je to odveci. dnes som ich nemal a cítim sa zle. únava, bolesti hlavy, zlá činnosť nervovej sústavy. osobne horčík potrebujem a neviem si inak dodať aspoň 500 mg bez ovsených. zelenina ho obsahuje žálostne málo, šošovica dnes nepomohla tiež a minerálne vody piť veľmi nechcem... pečivá sa tiež neradí jesť tak, čo už..

simka111

Ja som jeden čas jedla ovsené vločky každý deň, teraz som zas začala.. vôbec som nevedela, že by sa nemali jesť každý deň......

odpovedam

je hlupost jest kazdy den to iste. na tom stavia vacsina diet. A preco ich je tolko vela a vynachadzaju sa dalsie? Pretoze ani jedna nefunguje. A vobec, preco sa tolko ludi zameriava na diety a nie radsej na zdravy zivotny styl s vyvazenym stravovanim?

Ovsene vlocky (a vseobecne obilniny) ani nahodou nie su vhodne na kazdodennu konzumaciu. Obsahuju latky, ktore zabranuju vstrebavaniu zivin. Su dobre akurat tak kvoli bielkovinam, no aj tie si vies nahradit inak. Vlocky obcas, kazdy den urcite nie.