Ahojte, neviete mi niekto poradiť nejakú kvalitnú literatúru na sebarozvoj alebo zameranú na sebavedomie (zdravé) , odstránenie hamblivosti ...veľmi pekne ďakujem za každý kvalitný tip :) hlavne nie žiadne "tuctovky" :D
Literarúra na sebarozvoj
Ale to sa neda preglgat moj posledny pripevok. Dodavam neco prjatelnejsie.
www.ulozto.sk
stiahni to nieje to ani dlhe da sa rychlo citat
teoria je na nic .je to len semienko ktore pomaly ale isto rastie.ak cakas zmenu zo dna na den,je pravidlom ze vpraxi (prve pokusi)zlyhavaju.A co napr. toto?
satanista www.odaha.com
ak nie potom este hlboko veriaci panbozkar knihovna.orgfree.com
ale neprecitas to za den.Ak ano tak to necitas.Vyzaduje sustredenie a cas
POZOR pre niektore typy ludi moze byt skodlive.
andyho winsona som nedavno zazila na zivo a vnucoval svoje knihy. osobne bol ako na prednaske nepresvedcivy, tak aj mimo neho (Ivka, to teraz nie je mienene na teba).
Pozor na motivacnu literaturu. nie je urcena na rozvoj osobnosti, ale doslova vyuziva sugestibilitu a naivitu ludi, ktori nevedia zit svoj zivot a potrebuju navody. ako by to vyzeralo, keby sa kazdy riadil jednou knihou? knih s podtitulom pozitivneho myslenia je strasne vela. a preco? opat preto, ze nefunguju. aj o tom som sa s mojim priatelom psychologom bavila. motivacna literatura je v podstate nebezpecna. zite zivot podla seba, vlastnym stylom a s ohladom na vlastne potreby. pozitivne myslenie ma svoje uskalia a vacsinou zbavuje ludi zodpovednosti za svoj zivot a nuti ich popierat problemy.
Naozaj zite podla seba, nie nejakej sablony. Tie motivacne knihy su vsetky na jedno kopyto. Netvrdim, ze mame teraz frflat na vsetko. Ale skor si uvedomit vlastnu zodpovednost za svoj zivot, za svoje rozhodnutia, za to, co sme komu urobili a co neurobili. A takisto to, ze zivot je aj o trapeni, chorobach, nestasti, smrti. Pre psychiku cloveka je zdravsie sa vyplakat a vykricat nez sa nasilu usmiat, ze "tak to ma byt a je to na nieco dobre".
Skús si pozrieť toto : www.pozitivnemysliet.sk, veľmi dobrá kniha je aj od Andyho Winsona : Mysli, konaj , zbohatni alebo Telo ako dôkaz, to hodne ľuďom pomáha.
skus nieco o asertivitie, asertivnych technikach - to by ako teoreticky zaklad bolo urcite to naj. no rataj s tym, ze niekedy sa velmi tazko asertivne komunikuje s ludmi, ktori asertivitu v povahe nemaju. a opat je to len o tom, ze vacsina ludi, co asertivitu pozna, ju v praxi pouzit nevie. ale vyskusaj ;-). ta tazsia cast vsak bude trening.
dakujem za rozpisanie :) je mi jasne ,ze ziadna kniha toto nedokaze a uplne s tebou suhlasim..ja som ju len chcela použiť ako motivaciu alebo nejaky novy uhol pohladu o kt. neviem.
odpovedam1, zaujimave, ze podla jedneho komentara dokazes robit takeho odhady, naozaj ocenujem :-)))
mishtagea, ziadna kniha ta nezmeni. to myslel moj priatel tym spalenim. vela ludi cita motivacne knihy, knihy o asertivite, o zvyseni sebavedomia. vacsinou im to doda vnutornu motivaciu, ale v praxi zlyhavaju. to, ake je tvoje sebavedomie, je nieco, co sa budovalo este v case, ked si si neuvedomovala poriadne celu realitu, este ked si bola dieta. Od cca 8 rokov je dieta uz nevychovavatelne. do vtedy sa buduje tvoja psychika.
Velmi tazko sa prekonava nieco, na co si zvyknuta. necitaj knihy, ale konaj. Jedinym sposobom, ako si vybudovat sebavedomie, je v praxi sa naucit prekonavat strach. budes mat neprijemne pocity, niekedy sa vobec neodhodlas zmenit zauzite vzorce svojho spravania, niekedy dostanes pozitivnu odozvu a niekedy negativnu.
Osobnu skusenost ti neda ziadna kniha, ani ja, ani ziaden psycholog. musis sa to naucit sama. zistit, z coho presne mas strach a hlbsie to skumat. vacsinou tieto veci suvisia s vychovou. takze zacni skumat, co musis ty sama spravit pre to, aby si vystupovala tak, ako si zelas. a jednoducho to zacni robit hned. postupne sa to naucis a strach prekonas.
Neviem kde si videl palit knihy. Ty a tvoj kamarat klinicky psycholog mate rozum ako 13 rocni.
ale zase nieje kniha ano kniha :) veľa knih ti može dost dat :) niekedy staci ukazat iny uhol pohladu...
Robin Sharma - Mních, ktorý predal svoje ferrari :)