Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Uzivanie antidepresiv

Príspevok v téme: Uzivanie antidepresiv
mandy01

Zdravim vas vsetkych,

Na rozne moje skor zdravotne problemy (zavrate, pocit na odpadnutie, lahka unavitelnost...) mi boli predpisane antidepresiva Alventa. Chcem este povedat, ze jedine, co mi bolo zdravotne zistene je nizka imunita - NK bunky.

Takze teraz beriem Alventu druhy tyzden - zacala som na 37,5 a pokracujem 75 denne rano. Ale zatial je mi o dost horsie - cela som rozstrasena, neviem sa sasutredit, pridalo sa buseneie srdca a pocity zavrati a na odpadnutie sa zintenzivnili.Je to naozaj dost zle, dnes som ani nebola schopna ist do prace.

Nemozem si dovolit byt PN, neviem, co robit. Po akom case by mali tieto ucinky odozniet? Alebo po akom case sa da povedat, ze AD "nezabrali"?

Vdaka vsetkym za tipy.

lululik

Ahoj!
A skúšala si aj niečo na prírodnej báze?
Napr.: Rhodiola rosea, Ashwaghanda?
Mne to to pri depresiách pomohlo a nebrala som žiadne antidepresíva.
Neviem, či sa to dá zohnať na Slovensku, ale ja si všetky výživové doplnky objednávam z americkej stránky -odkaz odstránený- .
Doprava na Slovensko stojí iba 4 doláre a pri zadaní kódu DHG359 pri prvom nákupe dostaneš 5 dolárovú zľavu.
Ak nevieš dobre po anglicky, drž sa návodu tak ako ja stránky
www.tvoje- zdravie.eu

doubledog

mandy
pozeram, ze si dost typicky priklad (mala si akutnu infekciu, lekari ta odbili, ze ti vlastne nic nie je, mas pocit ze su tvoje problemy ineho razu nez psychickeho...)
btw. tvoje zdravie je v tvojom zaujme.
lekari maju svoje zaujmy, ktore sa nemusia kryt s tvojimi

mandy01

jajaa: A ostala si na PN? A ako si potom zvladla ist k lekarovi?

Po akom case Ti Alventa pomohla? A ako sa citis teraz?

Vsak mne bola diagnostikovana uzkostno-depresivna porcuha, aspon myslim :). Aj ked miestami neviem, ci to mam z toho, ako sa citim fyzicky alebo naopak :).

mandy01

doubledog: Ale kto Ti take testy urobi? Vacsinou Ta obdiju s tym, ze Ti nic nie je. A mojou zalubou tiez nie je behanie po lekaroch.

Vlastne mala som aj hranicne plucne chlamydie - ale povedal imunolog, ze to zatial netreba riesit.

Najk asi stale neviem uverit tomu, ze by toto vsetko bola len psychika. Aj ked je pravda, ze moj zivotny styl tomu asi tiez moc neprispieva. Fajcim + cvicim minimalne, ale ked pri tej unave som rada, ked zvladnem robotu.

No nic, asi to skusim este chvilu vydrzat a uvidime...

jajaa

Musíš jednoducho vydržať ten nástup účinku, ono sa to určite zlepší. Nie, nebolo to ako u teba, ja ju beriem na klinickú depresiu. Ja som do tej roboty ani nezašla, tak som bola mimo vtedy. :) Ale beriem aj iné lieky.

doubledog

take problemy ako ty ma dost ludi.
a velmi casto ide o chronicku nakazu chlamydiami, boreliami, a ktovie cim vsetkym, proste nejakymi mikroorganizmami.
casto sa stava, ze tito pacienti skoncia na AD, kedze ich dlhodobe problemy maju vplyv na ich naladu a vacsina lekarov o tom vie dost malo.
bohuzial, tieto nakazy sa v chronickom stadiu dost tazko diagostikuju a liecia(samozrejme, AD su v tom pripade skodlive, kedze neliecia pricinu).
zisti si o tom viac, su na to specializovane stranky aj v SK a CZ jazyku.

andm

doubledog: No mne ale bolo "zle" takmer stale, kazdy den. Stale som bola unavena a neschopna nieco robit. Po robote som si musela ist lahnut, a to kludne aj na 3 hodiny.

Chvilku som brala Immunor na imunitu a to som sa citila lepsie, ale to sa neda brat dlhodobo.

jajaa: A kvoli comu si ju zacala brat? Ako Ti bolo zle, bolo to podobne ako u mna? Ano, predpisala mi aj Neurol, a trochu to pomaha, ale ja uz neviem...

jajaa

Najlepšia je kombinácia lieky+terapia. Mne bolo na začiatku z Alventy tak zle, že som myslela, že už ozaj končím...V kombinácii s lexaurinom sa to dá lepšie zvládať, tvoja psychiatrička ti ho nepredpísala?

mandy01

Bublinka-Sendy: Ale hej, myslim, ze to spominala... a ja som to aj vedela, ale asi neviem byt trpezliva. V minulosti som uz AD brala, par rokov dozadu.

A musim si pripominat, ze preco som ich zacala brat... ze to NAOZAJ bolo take zle, lebo teraz sa mi samozrejme zda to, co sa deje to najhorsie :).

A hlavne si nemyslim, ze je to len o liekoch, ale o nejakom upratani si v zivote. Ale kde zacat? A hlavne ako, ked nemate energiu?