Ahojte, liečim sa už 12 rokov na depresie a chcela by som mať s priateľom bábo, ale už som sa 2x neúspešne pokúsila vysadiť antidepresíva. Viem, že sa neodporúča brať AD počas tehotenstva, ale akonáhle ich začnem postupne vysadzovať asi po dvoch mesiacoch začnem mať abstinenčné príznaky a nedokážem bez nich fungovať. Je tu nejaká holka čo s tým má akúkoľvek skúsenosť, či je to nebezpečné pre dieťa aj matku?
Tehotenstvo a antidepresíva
lucy,
xanax patri medzi benzodiazepiny a tie su teratogeny. Sposobuju poruchy nervovej sustavy(najcastejsie v 3. tyzdni tehotenstva). Je to riziko
Ahojte mam 33 rokov a chcela by som uz zacat pracovat na babatku,ale mam strach a tiez neviem,ci musim tabletky vysadit hned?,alebo az ked otehotniem...predsa len nemusi to byt hned...beriem seroxat10mg jeden den a druhy den xanax,tak kazdy den na striedacku.Antidepresiva beriem asi uz 10 rokov a mala som medzitym asi 2 roky prestavku a potom sa mi to znova vratilo,cize teraz ich uz beriem hadam aj 6,7 rokov v kuse,tak sa bojim a este k tomu zijem aj v zahranici...
ok, máš mail :)
Nemám, cez mail sa ti nechce popísať? Vieščo, moja terapeutka tiež hovorí, že sú aj horšie psychiatrické diagnózy ako depresia, pretože tá je ešte pomerne dobre liečiteľná, čiže má dobrú prognózu priebehu a dá sa jej nástup pomerne dobre odsledovať (len mne sa to akosi nedarí zachytiť v skoršej fáze, ale popracujem aj na tom).
Aj ja som bola cele tegu na ad. Vsetko dopadlo nastastie vyborne.nemusis sa toho az tak obavat.su pacientky co su na horsich liekoch,diagnozac.g a maju deti
oki, kľudne. A tiež beriem momentálne okrem iného Alventu. Napíš mi potom svoj mail, nech viem kam ti napísať :)