Ideálny vek na manželstvo

Príspevok v téme: Ideálny vek na manželstvo
RPP

Len tak sa pýtam...rada počúvam názory iných. A aby som neostala iba popri tom, napíšem aj ten svoj. Tak podľa mňa..okolo 30.,u obidvoch partnerov, ked už vedia čo od toho druhého očakávajú,aký by mal byť a pod.
Alebo ste názoru, žeby to mohlo fungovať trebars aj v 20-tke?..stačí iba tá zamilovanosť? určite nie..

Zuzik16

RPP, neda mi nezapojiť sa do diskusie. ja mám 21 a môj priateľ 23, sme spolu 6 rokov, a realne už uvažujeme o svadbe. nemáme pocit že by sme niečo tym zmeškali, ani sa necítime extra mladí. Túžime už po rodine a poznam takychto parov viac.

a na margo toho že brať by sa mali po 30+,...nahodou ja poznam vela párov ktorí sa brali po tridsiatke a aj take manželstva stroskotavaju, ved vek predsa nie je zarukov stastneho manželskeho života, no nie?

samozrejme ine je ked sa niekto zoberie v 20 len preto že čakaju bábo napríklad..to je ina vec...ale kedysi bolo aj takych manželstiev strasne vela a povedala by som že vela z nich stale funguje.

RPP

Ano, ked su dvaja pripraveni. Vek je len cislo. Ale niekedy pride taky osial, ze si dvaja povedia ano, aj ked su vo veku od 17-20..da sa to nazvat..este pubertalny vek. A neskor pridu nato, ze bola to chyba..bol som/ bola som nepripravena. Dosledok..rozvody, nestastne manzelstva, atd. Malo by fungovat nieco ako manzelstvo na skusku po dobu aspon jedneho roka a vekova hranica od 25 ..napr. Ale cest vynimkam. Asi to zalezi od kazdeho jednotlivca, ako sa k tomu postavi.

Dodo29

:DDDDDDDD vtipalkovia hned zrana :DDDDD
ale dobre pisete suhlasim s vami tiez som slobodny a niektori by si mohli fakt zavriet papulu a nesr*t sa do zivota inych a hledit si svyho

Zlatica

:D Dobre si napisal Adresar :D
Hej to ako tie stare baby alebo aj mladsie stale im kole oci ked je niekto po 30 slobodny. Zavidia ze si clovek zije bez starosti a nemusi stresovat kvoli detom. Suhlasim s tebou zijeme v slobodnej krajina nie v Severnej Korei aby nam niekto kecal do zivota. Este ze sa tu niekto nepyta kedy je vhodne sa vy*rat alebo kedy je vhodne si dat ostrihat vlasy :D

adresar

kazdeho je to osobna vec aka blba otazka ze kedy? Kto kedy chce a kedy vie ze clovek s ktorym chodi je ten vhodny. Nebudeme sa predsa hnat do posrateho stavu manzelskeho len preto ze tak kazu nejake tabulky. Ja mam 34 rokov ale stale sa necitim na zenbu je mi dobre takto mozem si uzivat zivot plnymi duskami a neobmedzuje ma ziadna zenska ani decka :D
co sme v nejakej severnej korei ze nam tu bude niekto kazat v akom veku sa ozenit vydat? :D

kafe

mne sa strašne páčilo, čo mi rozprával známy. Neni to z Európy. Kdesi proste je bežné, že sa pár vezme až po 20 rokoch spolužitia. Majú už odrastené deti a tie najväčšie problémy za sebou. Normálne by som takéto čosi prijala - aby to bola výsada, môcť si zobrať niekoho. Zaslúžiť si to niečim. Šťastným spolunažívaním?

MultiLevel

Ovecka, preco by malo byt neskoro? :) Nepoznas ziaden par, ktory sa zobral v 50? 60? Ojooj, takych je a su happy :)
Prosto mne to je fuk...kebyze som stara dievka do 40 a v 45 konecne stretnem Pana Bozskeho, vydam sa za neho a presne ten vek budem povazovat za krasne idealny :)
Potom su pripady, kedy sa vezmu ludia velmi mladucki a tak to aj vyzera casom. A zas co mam kamaratky, ktore sa vydavali v 18-19 a vsetko im tip top klape, mozu tvrdit, ze to je idealny vek, nie? prosto kazdy je iny, preto nejaky idealny vek platny pre vsetkych asi neexistuje :)

MultiLevel

zamilovanost este nie je laska....Zo zamilovanosti mozes zit prve tyzdne, prve mesiace, ale nie roky :)
A kedy je idealny vek? Ked to obaja chcu :) Absolutne by som neriesila nejake cisla.