Mám taký problém, že mám bakalársku prácu na tému o ktorej nič neviem a popravde ma ani vôbec nebaví a neviem si s ňou rady. Myslíte že je možné ju dokončiť aj v stave keď som si neštudoval literatúru čo mám pri sebe? Termín mám do 2.5. a zatiaľ mám len 7 strán, no bojím sa že pri najbližšej konzultácii mi to vedúci škrtne :( A mimo iného - vôbec sa mi do toho nechce :(
Ako ste zvládli napísať bakalársku prácu?
Podľa mňa to stíhaš v pohode, máš aj nejaký výskum alebo len teória? Akurát by bolo dobré sa čo najrýchlejšie zmobilizovať, spraviť si rešerš literatúry, potom nejakú osnovu a začať tým bodom ktorý ťa najviac baví alebo skrátka niečím najľahším. A ešte celkom motivačne pôsobí keď si spravíš titulný list, poďakovanie, nadpis a proste tú štruktúru aká má byť :) Ak máš predpoklad spraviť všetky skúšky tak by bolo škoda kvôli bakalárke si preťahovať štúdium...a keď aj, to sa dá vždy (aspoň myslím), tak ešte skús zabojovať...držím palce.
UNIZU
jj stihnut sa to da... aku skolu robis?
samozrejme, že sa to dá stihnúť ..ja som tiež svoju bakalárku písala cca 3 týždne pred odovzdávaním a úplne v pohode .... lenže ja som mala tému veľmi dobrú, ktorá ma bavila a bolo okolo toho veľa literatúry a hlavne som mala kopec kníh a článkov doma už rok predtým ..takže trošku rozdiel .. nevzdávaj to, a píš, máš šancu to stihnúť, len veľa závisí aj od tvojho školiteľa
nehladaj vyhovorky, zacni pisat a do mesiaca to zladnes lavou zadnou
da sa to stihnut, pokial je zname, v bakalarke este nikto na nic prevratne neprisiel :D
ci to stihas, podla mna zavisi aj od toho, o aky typ bakalarky ide, ci studujes napr. pravo kde sa väcsinou ziadne vyskumy nerobia, ale v podstate len prepisujes svojimi slovami pravnicke ucebnice, to sa da stihnut aj za 2 tyzdne, ak vsak studujes nieco ine, kde robis vyskum, robis nejake dotazniky a nasledne to musis vyhodnocovat alebo nieco podobne, tak tam to je narocnejsie na zvladnutie toho tvojho terminu..
a taktiez dolezita je tvoja motivacia, ak sa do toho pustis este dnes a budes makat od dnes kazdy jeden den, mas sancu to stihnut, alebo budes musiet makat ako kon, ak to vzdas uz dnes, tak potom vela motivacie do dokoncenia nebudes mat ani na oddialenom pokuse, nadje zomiera posledna, takze sup do prace a nic neodkladaj na zajtra :)
aj flakanie musi byt premyslene, ako sorry ale necely mesiac pred terminom mat 7 stran je trocha extrem, daj si odklad, pokakal si to
1 - no je to skôr tak, že všetky dobré témy a školitelia sa rozchytali skoro a na mňa už toho moc neostalo
2 - nevedel som sa ňou poriadne pohnúť
3 - neviem