Ahojte pred týždňom som bola v nemocnici pretože som často mala závraty, búšenie,tlak v hlave a pocit na odpadnutie. Počas hospitalizacie mi začali neznesitelne bolesti chrbtice a poslali ma na otropedické vyšetrenie doktorka mi napísala Lumbalgia acuta a Kyphoskoliosis thoracalis. Povedali mi že tieto problémy budem mať s chrbtice a ked som išla po prepustení k obvodnému lekarovi povedal mi že je to blbosť.Môžem mať tieto problémy naozaj s chrbtice? Kardiologické vyšetrenie a CT hlavy som mala v poriadku
Bolesti chrbtice
Ivka Ďakujem za radu už mi je fakt trapne ked mi volaju zachranku že som odpadla od bolesti alebo mam pulz aj 134 uderov za minutu :( dneska som si kupila ten krem dufam že mi pomôže a nebudem musieť zase mať zachranku pri sebe
Chbtica je tak komplexny system,ktory pri urcitych problemoch moze sposobovat rozne zdravotne problemy.
Rozhodne by som sa nespoliehala na obvodaka,ale na odbornika so skusenostami.
Skus oslovit fyzioterapeuta,teplo na problemy s chrbticou pomaha,takze bud hrejive kremy,alebo teple obklady
Presne toto som zazil aj ja.Trba sa riadit radami ortopeda,vhodne cviky dokazu pomoct.
U mna bola pricina jasna,neliecena skolioza.
Momentalne sa snazim drzat rad a zatial bez problemov.Dokonca sedim v praci aj na specialnej podlozke,ktora ma nuti sediet spravne,co predtym nehrozilo
Mňa ked začne boleť na hrudniku pre mňa je dychanie ako keby za trest ma boli každý výdych aj nádych
ďakujem za odpovede a aj rady veru je to strašna bolesť a nieraz už bola pri mne zachranka kvôli silným bolestiam že som s nich odpadla alebo som mala silne bušenie naposledy sa pridalo aj oťaženie nôh hybať som nimi mohla ale ked som sa postavila som spadla a tie bolesti sa zhoršili len
Jedná sa o kombináciu skoliózy chrbtice (vybočenie na pravú alebo ľavú stranu) + kifózu chrbtice - vyhnutie môže naznačovať hrb . Je to kombinácia,ktorá je príčinou Vašich ťažkostí. Pomáhajú cviky na chrbticu, masáže stuhnutého svalstva v okolí chrbtice. Mne osobne pomáha hrejivý krém : Aloe Heat Lotion, kým som ho nemala, veru som si tiež vytrpela bolesti viac ako dosť , niekedy za deň som musela užiť aj tri Ibalginy. Teraz stačí len boľavý chrbát (rameno) natrieť hrejivým krémom v tenkej vrstve, prekryť mikroténovým sáčkom a nechať pôsobiť aj cez noc. Nemusí sa to nechať na noc ale ja to mám zaužívané takto a ráno som ako rybička,bez bolesti a hlavne bez užívania liekov od bolesti.
Nie je to vôbec blbosť. Ja mám len 21 rokov a presne týmto som si prešla vlani v máji. Mala som závraty, búšenie srdca, blbý pocit, tlak v čele, niekedy v záhlaví, niekedy som cítila tlak v hrudníku. Všetky vyšetrenia boli o.k., najprv bola prvotná diagnóza panická porucha a neskôr presne tá tvoja od ortopéda. Chodila som na rehabilitácie, brala som Dorsiflex cca 2 týždne a ten beriem ešte aj teraz ak mi je zle, ale odvtedy mám relatívny pokoj. Je to zdĺhavá liečba a ak sa chrbtica nelieči tak sa problémov nedá ani zbaviť. V prvom rade by bolo najlepšie ísť za dobrým masérom, ktorý rozmasíruje uzlíky vo svaloch.