Bolesti chrbtice

Príspevok v téme: Bolesti chrbtice
mireca

Ahojte pred týždňom som bola v nemocnici pretože som často mala závraty, búšenie,tlak v hlave a pocit na odpadnutie. Počas hospitalizacie mi začali neznesitelne bolesti chrbtice a poslali ma na otropedické vyšetrenie doktorka mi napísala Lumbalgia acuta a Kyphoskoliosis thoracalis. Povedali mi že tieto problémy budem mať s chrbtice a ked som išla po prepustení k obvodnému lekarovi povedal mi že je to blbosť.Môžem mať tieto problémy naozaj s chrbtice? Kardiologické vyšetrenie a CT hlavy som mala v poriadku

mireca

Ivka Ďakujem za radu už mi je fakt trapne ked mi volaju zachranku že som odpadla od bolesti alebo mam pulz aj 134 uderov za minutu :( dneska som si kupila ten krem dufam že mi pomôže a nebudem musieť zase mať zachranku pri sebe

Ivka 1

Mireca tak skús ten Aloe Heat Lotion, odporúčam aj ostatným. Ja si svoj život neviem bez neho predstaviť a rovnako aj moja mama , ktorá má 73 rokov, natierame chrbát ,kolená a všetko,čo bolí.

hanula

Chbtica je tak komplexny system,ktory pri urcitych problemoch moze sposobovat rozne zdravotne problemy.
Rozhodne by som sa nespoliehala na obvodaka,ale na odbornika so skusenostami.
Skus oslovit fyzioterapeuta,teplo na problemy s chrbticou pomaha,takze bud hrejive kremy,alebo teple obklady

Mijan

Presne toto som zazil aj ja.Trba sa riadit radami ortopeda,vhodne cviky dokazu pomoct.
U mna bola pricina jasna,neliecena skolioza.
Momentalne sa snazim drzat rad a zatial bez problemov.Dokonca sedim v praci aj na specialnej podlozke,ktora ma nuti sediet spravne,co predtym nehrozilo

Ivka 1

Mireca tak to Ti nezavidím. Ja som mávala také bolesti chrbtice,pri ktorých mi sťahovalo hrudné svalstvo, bolesť strieľala do oboch ramien,krku, dolnej čelute.

mireca

ďakujem za odpovede a aj rady veru je to strašna bolesť a nieraz už bola pri mne zachranka kvôli silným bolestiam že som s nich odpadla alebo som mala silne bušenie naposledy sa pridalo aj oťaženie nôh hybať som nimi mohla ale ked som sa postavila som spadla a tie bolesti sa zhoršili len

Ivka 1

Jedná sa o kombináciu skoliózy chrbtice (vybočenie na pravú alebo ľavú stranu) + kifózu chrbtice - vyhnutie môže naznačovať hrb . Je to kombinácia,ktorá je príčinou Vašich ťažkostí. Pomáhajú cviky na chrbticu, masáže stuhnutého svalstva v okolí chrbtice. Mne osobne pomáha hrejivý krém : Aloe Heat Lotion, kým som ho nemala, veru som si tiež vytrpela bolesti viac ako dosť , niekedy za deň som musela užiť aj tri Ibalginy. Teraz stačí len boľavý chrbát (rameno) natrieť hrejivým krémom v tenkej vrstve, prekryť mikroténovým sáčkom a nechať pôsobiť aj cez noc. Nemusí sa to nechať na noc ale ja to mám zaužívané takto a ráno som ako rybička,bez bolesti a hlavne bez užívania liekov od bolesti.

SlávkaS.

Nie je to vôbec blbosť. Ja mám len 21 rokov a presne týmto som si prešla vlani v máji. Mala som závraty, búšenie srdca, blbý pocit, tlak v čele, niekedy v záhlaví, niekedy som cítila tlak v hrudníku. Všetky vyšetrenia boli o.k., najprv bola prvotná diagnóza panická porucha a neskôr presne tá tvoja od ortopéda. Chodila som na rehabilitácie, brala som Dorsiflex cca 2 týždne a ten beriem ešte aj teraz ak mi je zle, ale odvtedy mám relatívny pokoj. Je to zdĺhavá liečba a ak sa chrbtica nelieči tak sa problémov nedá ani zbaviť. V prvom rade by bolo najlepšie ísť za dobrým masérom, ktorý rozmasíruje uzlíky vo svaloch.