Ahojte, chcela by som sa vás spýtať na názor na život v USA. Hlavne tých, ktorí tam boli, žili alebo študovali. Donedávna som tam chcela študovať aj ja, ale potom som si priznala, že ich školstvo, resp. ich vedomosti sú dosť obmedzené, hlavne na ich krajinu a že by som tam zrejme preberala aj to, čo už viem z gymnázia. Myslela som, že život tam je super, rýchlo si zarobíte, ale na druhej strane veľa ľudí nemá poistku a všetky zdravotné náklady, ktoré nie sú najmenšie, si musí platiť z vlastného vrecka. Tiež som bola presvedčená, že človek sa lepšie a ľahšie uplatní, no už si nie som taká istá. No a pravda je taká, že som možno aj chcela tak trochu ľuďom, ktorí ma poznajú dokázať, že som sa tam dostala, aj keď by som si tým možno pokašlala život a svoje šťastie. Tak sa teda zároveň pýtam, či sa na ľudí, ktorí sa tam presťahovali, pozeráte s obdivom, prípadne im závidíte, alebo to beriete neutrálne a je vám to jedno (myslím to z pohľadu, že by sa tam presťahoval niekto, koho dobre poznáte). Podľa môjho názoru sú život a aj školy v Európe lepšie. Zaujímaj ma však aj názory iných a vopred vám ďakujem za odpoveď. :)
Život v USA
byt tebou, ostanem v Europe a idem tam na dobru VS/Uni
aj lepsiu, ako tak zistujem :)
neviem co tym presne myslis ale napr vysolit 50k za skolu nema zmysel ak na SK alebo CR alebo moyno iny stat EU dostanes porovnatelnu kvalitu a zadarmo
podla mna je najlepsie vystudovat skoly v rovnakom vzdelavacom systeme, tak ti to da najviac
en.wikipedia.org - 414 vrazd v roku 2012 +- ako Slovensko na obyvatela...
ja by som to tak cerne nevidel...kazdopadne imho nema zmysel ist studovat niekam kde za to musis platit... ale to uz je na teba kazdopadne si myslim ze co sa kvality a kriminality tyka tak to neni nejaka cierna diera
vies povedat odkial mas tie statistiky?
tuto to nevyzera az tak zle... ono to ze USA su hlupaci je hoax...
to ano, ja som myslela hlavne velke mesta, ako napr. New York
to je dost skreslujuce s tou utovnou, lebo napr. vo filme si ukazu tu najbohatsiu vrstvu, ale ako sa ma ta stredna vrstva, priemer, to je tazko povedat, dalsi fakt je, ze ich potraviny su vacsinou hnus... a v niekolkych vyskumoch vyslo ze europske skolstvo je na tom ovela lepsie ako to v usa... neviem, mozno zalezi na cloveku a tom, kde a pri akej prilezitosti tam bol
nehovoriac o tom ze USA je velmi siroky pojem asi taky ako Europa... alebo Afrika
odkial mas tu kriminalitu v USA? podla mna to tak vobec nemusi byt. Dost mozne ze tam maju aj mensiu kriminalitu ako na SK... co sa urovne skol tyka nevim ale typujem ze to bude lepsie ako v europe... nedavno bezalo na FB ze nevim tretina alebo kolko amikov nevedela nejaku zakladnu vec tusim ze zem obiaha okolo slnka alebo take nieco no fakt je ze ten isty prieskum sa robil aj v europe a dopadli sme horsie...
co sa obdivu tyka ten moc neziskas lebo budes v USA a nebudu ta obdivovat na dialku... a ked sa vratis tak budes ta co sa tam neuchytila...