Zdravím. V zahraničí existujú aj ľahké práce? Či už manuálne, alebo administratívne, resp. kancelárske. Som ZŤP a pracovať v sklade, či umývať záchody, opatrovať niekoho si nemôžem dovoliť zo zdravotných dôvodov. Ale dačo by som chcel vyskúšať. Jazykovo som na tom mierne, až biedne. :D :( Písomne sa viem dorozumieť, ústne je už problém. Hovorím o angličtine, z nemčiny neviem takmer nič, takže Rakúsko nie, skôr Anglicko. Z Ameriky ma láka Florida, ale nemám na to love, takže tiež vylúčené. :D Ďakujem. :)
Ľahká práca v zahraničí
fuu to mas tazke...akoze ak sa ako tak v IT vyznas tak by sisi pravdepodobne nasiel pracu aj v tom obore aj ked zazraky necakaj ... zarobil by si na zaciatku pravdepodobne na chleba a noclah :)
Nuž ja som v máji 2013 ukončil iba gymnázium, na VŠ som sa (radšej) nepokúsil, lebo myslím si, že na to nemám. Teraz som doma, čakám na invalidný, či mi ho uznajú, alebo nie (povedali, že áno, tak neviem ... musia to schváliť v BA). A za ten čas už takmer rok sa učím robiť weby (CSS/PHP)a pustil som sa aj do programovania (C++, Java). To mi pomáha sa "prevŕtavať" v angličtine, lebo je to nutnosť, avšak nemám s kým ústne komunikovať v AJ, preto som na tom biedne. Čiže som samouk, je to už takmer rok, čo sa tomu venujem, t.j. ešte je to krátka doba a preto nemám odvahu v tomto "odbore" hľadať prácu tu na SVK, nie to ešte v zahraničí. Preto som chcel buď ľahkú manuálnu prácu, alebo administrat. v kancli, nemám žiadnu prax. Na vozíku nie som, mám však problémy s chôdzou, ale aj s očami - to ma však pri PC moc neobmedzuje, "zvykol" som si a dokážem za ním pracovať (max. 5-6 hod.). Užívam aj umelé slzy, nosím silnejšie okuliare.
Diagnózy: strabizmus, depresivnouzkostna porucha, orofociálny hypotonia, refrakčna vada, chabe drzanei tela, gôlob. hopotonia, narušená jemná aj hrubá motorika, Friedrechové nohy.
jj otazne je ci u neho pripada nejaku praca do uvahy....
byt nim, na SVK dam kurz jazyka aspon na B2, najdem si prechodnu jemu menej vonajucu pracu za hranicami a paralelne sa budem zdokonalovat tam v jazyku rsp. aj popri praci si robit jazykovy kurz konkretne v danej krajine, mozno aj doplnit vzdelanie popri praci (robi tak XY ludi, ktori si nemozu dovolit IBA studovat), tym by pokryl zivotne naklady a pohol sa kvalifikacne dalej a casom by mal realnejsie sance najst kvalifikovanu pracu
co mne tu chyba je:
1. uvedenie jeho dosiahnuteho vzdelania/kvalifikacie na SVK + prax
2. uvedenie diagnozy/diagnoz, ktorymi trpi a kvoli ktorym mu bolo pridelene ZTP
nj ale zakladatel nieje na voziku... hovori len ze nemoze pracovat manualne preto typujem ze na prednasku sa doterigat moze... a v zime mu odhadzovat sneh snad nadaju... problem by vsak mohol byt s platenim zivotnych nakladov v zahranici :)
mas vsak pravdu, ze mnohe VS a Uni maju dobre odd. na podporu studentov s postihnutim...akurat by zrejme musel prejst cez urad v danej krajine, aby mu uznali ZTP aj tam, neviem ako to bezi, ale tipujem, ze ano...
nemusi to byt zrovna VS, su aj velmi dobre vyssie odborne skoly, z ktorych je dobre uplatnenie, zavisi od odboru
nj ale imho je lahsie si vylepsit jazyk ako vystudovat vysku :)
ale jo najme treba mat na pameti ze napr v nemecku si kazdy vozickar ktori nieco relevantne vystuduje najde flek v cistom tak 2000-3000 a to niesu ojedinele pripady ale bezna prax
v tom suhlasim, alternativa c. 2 vylepsit jazyk a urobit si skolu v danom state a tym si zvysit sance na ziskanie kvalifikovanej prace..., ak nema vystudovanu skolu a prax v oblasti, o zamestnancov ktorych je v danej krajine vysoky zaujem,aj ked maju inu narodnost a nehovoria az tak plynule ich jazykom
jj aby som sa spravne vyjadril ...moja rada je vylepsit jazyk a az potom hladat pracu... pretoze bez znalosti jazyka, popripade bez inych znalosti napr kebyze ma 10 rokov praxe v IT, si pravdepodobne nic ine ako manualnu pracu nenajde