Ako schudnúť?

Príspevok v téme: Ako schudnúť?
smutnetucna

Prosím o radu. Mám 20r. 160cm a 83kg ...kedysi som bývala relatívne v norme okolo tých 62kg, ale posledný rok som sa uplne pokazila. Nemám vobec žiadnu kondičku. Podotykam ešte, že všetok tuk sa mi uklada do hornej časti tela, prsia, brucho, proste zadok skoro nič a hore ako taka obryňa :/
Pred 2 tyždnami som sa rozhodla že začnem niečo robiť, začala som najmä cvičiť. Zistila som však, že vobec nič nevladzem. Už po 2-3 cvikoch sa totálne zadycham, nevladzem, mam pocit že skolabujem a to necvičim nič aerobne, len take cviky rozne na zemi, posilovacie. Nevydržím ani 5 minut vkuse. Skušala som aj behať ale viac ako 300m nedam bez toho ze uz som ako rak červena a idem vypluť dušu...Necitim sa vobec dobre vo svojej koži, neuveritelne ma mrzí že som sa takto zhumplovala :( a neviem si teraz rady. Chcem upraviť aj stravu ale mam neuveriteľnú slabosť na sladkosti, proste 3 dni vydrzim a potom som ako zhypnotizovana, minule som sa uvedomila az v Bille pri pokladni, že NIE toto nemožeš...strašne stavy mam z toho, odjakziva som bola na to zvyknuta. Viete mi nejako poradit? Mám najprv niečo schudnuť stravoou a potom začať s tymii cvikmi alebo sa takto ničiť aj ked nevladzem. S tymi kilami to ide neuveritelne ťažko.
Uvitam každú radu, lebo takto uz nedokazem normalne žiť. Nie som na takuto postavu vobec zvyknuta, mam z toho depky.

JessicaI

Dobre tu radili. Treba viac pohybu ked len prechadzka. Vela vody pit. Asi 2litre za den. Vynechat sladke a blede pecivo zo psenicnej muky. Treba jest 5x denne. Ja rano pijem salku teplej vody s citronom a potom asi po pol hodine az hodine si dam ranajky. Razny chlieb s florou a sunkou. K tomu salat,redkovky ci inu zeleninu. Na desiatu a olovrat treba jest ovocie alebo jogurt pripadne orechy asi tak za hrst. Obed normalne. Vecera lahka bez tukov, cukrov a jedal z muky. Niekdedy na desiatu si dam trosku cokolady alebo inej dobroty. Ale to len ked uz mam velku chut. Tu vsak mavam uz teraz menej casto ako kedysi.
Drzte sa...ziadne diety vrati sa vam to aj s urokami a to nehovorim len o vrateni kil. Pozor na oblicky, pecen a pankreas.

mudrlant

Selly_1: Obezita je choroba, a telo s chorobou najlepšie bojuje ked sa naje. ... A cvičí. Najskôr 2 hodiny po jedle.

Selly_1

VIEM ZE VSETCI TU PISETE O TOM ZE NAJLEPSIA DIETA JE PEVNA VOLA A JA S VAMI SUHLASIM ALE POTREBUJEM PORADIT NEJAKU ZARUCENU DIETU S KTOROU SCHUDNEM LEN TAKE 2-3 KILA ABY SOM SA ZMESTILA DO SIAT NA DOLEZITU FIREMNU OSLAVU.

maria4971

Tabletky na chudnutie - -odkaz odstránený- ja berem uz Acai Berry viac ako mesiac…schudla som viac ako 12kg

Erika264

Pravidelným cvičením ti pôjdu kilá dole oveľa rýchlejšie, ako len úpravou stravy. Práve aeróbne cvičenie je na chudnutie najlepšie. V miernom tempe, čo najdlhšie a pravidelne. Môžeš skúsiť napr. eliptický trenažér (ktorý šetrí kĺby, ak by ťa napr. boleli pri behu kolená) alebo bicykel. Ale beh je najlepší. Nevadí, že zo začiatku nevydržíš veľa. Treba začať pomaly. Nechci hneď od seba veľké výkony, každý musí niekde začať :) Začni rýchlou chôdzou a sama uvidíš, ako sa budeš zlepšovať. Mnohí dokonca tvrdia, že rýchla chôdza je na chudnutie lepšia, ako beh. Nepresiluj sa-pri aeróbnej fyzickej aktivite by si mala zvládať konverzáciu napr. s kamoškou, ktorá beží vedľa teba, a nelapať pritom po dychu. Tak vraj približne zistíš, že máš na chudnutie správnu tepovú frekvenciu. Tiež toho zatiaľ nezabehnem veľa, ale zlepšujem sa :) 30 min pomalého behu, červená ako rak, ale ten dobrý pocit, že som pre seba niečo spravila :) na eliptickom trenažéri som tiež najskôr vydržala ledva 10 min a teraz dám hodinku v pohode.
Chodím behať každý druhý deň a priznám sa, že jedálniček som nejako veľmi výrazne nezmenila-ale pracujem na tom :) Aj napriek tomu som za prvé 2 týždne behu zhodila skoro 2kg.
Sladkosti robia problém aj mne :D ale dajú sa nahradiť zdravšou variantou. Keď mám chuť na sladké, dám si nejaké ovocie, jogurt. Alebo super je ovsená kaša s lyžičkou medu a orechami. Môžeš tiež skúsiť sušené ovocie-ale len za hrsť. Alebo som s tým vybabrala tak, že som si kúpila ako náhradu stravy prášok, ktorý sa rozmieša v mlieku a vypiješ ho napr. namiesto večere. Je sladký a obsahuje (vraj :D) všetko, čo by si mala v jednej porcii vyváženého jedla dostať. Keďže si občas nestíham urobiť na raňajky poriadne jedlo, tak sa mi to hodí. Je fajn a utíši to moju chuť na sladké. A hlavne pi veľa vody! Na to som ja vždy zabúdala. Teraz si už od rána pripravím do fliaš vodu a musím ju povinne vypiť :D
Držím ti palce, určite to zvládneš ;)

Amily

Podľa mojej skusenosti-skus to prvý zdravou stravou,urč si pravidla,ktoré budeš/musiš dodržiavať ak chceš pre seba dobre :-) .. A po čase začni cvičiť lebo keď budeš o par kil chudšia pôjde to lešpie.Zatial len veľa choď,choď a skus aj rychlu chôdzu :-) ...Ak sa nevieš zbaviť tých sladkosti.Tak daj si každý deň max.3kocky z čokolady a potom znižuj po čase.A hlavne nejedz večer napr.po 17:00 a jedz veľa zeleniny,ovocia,tofu,kur.mäso,ov.vločky,jogurty(Ale asi vieš čo maš jesť keď chceš schudnuť).
Napriklad ja od prvého dňa čo som chudla som prestala jesť sladkosti,slane,cestoviny,pečivo-proste nezdrave jedla.Chodila som aj do fitka na začiatku to bolo sakra ťažke ale prekonala som sa a za mesiac som schudla 11kil .. Na začiatku diety som mala 89kg a teraz mam ,chudnem ďalej.
Najdi si tu spravnu cestu,držim ti palce.:-)