Niekedy je menej viac

Príspevok v téme: Niekedy je menej viac
lavazza11

Mám priateľa takmer pol roka, zo začiatku všetko klapalo na 150%, bolo to skvelé, avšak.. Poslednú dobu, mi už strašne začína vadiť:
za 1. stereotyp vo vzťahu, každý deň je na 95% rovnaký
za 2. priateľ je vkuse unavený, keď príde domov z práce, stále by len ležal (ja tiež chodím do práce, avšak ja nemám potrebu po práci ležať, potrebujem aktivitu), nechodí ani von so svojimi priateľmi - ani ja, a aj to mi už chýba
za 3. čo mi asi najviac začína prekážať, že nemám čas na seba, svoje koníčky, aktivity (každý deň sme spolu), a jemu vadí, keď idem od neho domov podvečer s tým, že som ako malá (pritom vstávam skoro ráno do práce, a potrebujem byť aj chvíľu sama - nevie to pochopiť)
za 4. tiež vec, ktorá mi už veľmi prekáža. Ak mám povedzme ja nejaký problém, a poviem mu o ňom, v 90% prípadoch mi na to napíše/povie: moje chúďa, dobre laska, atď. proste žiadna snaha pomoci s riešením
za 5. súvisí s názvom témy.. používa už až príliš sladké slová. zo začiatku sa mi to páčilo a imponovalo mi to.. ale teraz. v úplne každej správe/vete, ktorú mi napíše/povie, používa samé také sladké výrazy (láska, moje, zlatko atď).. Proste sa mi zdá že to až príliš preháňa, a takisto sa nevie so mnou normálne niekedy rozprávať. Keď si s ním píšem hodinu, hodinu píše aká som úžasná, že som láska, atď atď, a už ma to prestáva baviť. Mám pocit, že niekedy je menej viac, a mohol by sa trochu krotiť. CHcem sa s ním o tom porozprávať a povedať mu tieto veci, no neviem ako, nakoľko je citlivý a nechcem mu ublížiť. No ak to nebudem riešiť, asi už čoskoro vybuchnem.

Vás sa chcem spýtať, aj Vám by vadilo niečo z toho čo som vypísala, ako by ste to riešili?

Ako by ste začali rozhovor ak by ste to mali s priateľom vyriešiť, no vedeli by ste že je až moc citovo naviazaný?

Ďakujem za všetky príspevky

lavazza11

Tak osobná hygiena tú samozrejme dodržiava, len vidím, že predtým sa tak snažil a teraz mám pocit, akoby si bol mnou až príliš istý. Tie prvé 3-4 mes som bola aj ja taká, aj s tymi osloveniami a tak, viac romantická, ale tieto veci čo som tu popísala mi pomalinky ale isto začínajú vadiť. Poznám sa, ak to nevyriešim, vybuchnem a bude to ešte horšie.. ach jaj

lilyiankaa

hmm, no neviem, ale ja mám pocit, že príliš skoro ti vadí veľa vecí na ňom a neviem ako teda váš vzťah dopadne ..každopádne rozhovor je nutný, ty si sama musíš povedať, čo ti vadí, resp. čo by si chcela, aby sa u vás zmenilo a bude len na ňom či ti vyhovie , teda porozumie alebo nie ... ono ak ho upozorníš na to, že ti vadia tie jeho zdrobneninové oslovenia, môže sa aj uraziť, tak pozor na to!! ty si asi iný typ ako on, teda viac realistický, on je možno viac romantický a preto aj tie oslovenia....ty si asi väčší realista a aj na svet sa dívaš inak ako on (si myslím)
a s tým jeho (ne)holením, nuž tak možno skúša čosi iné ..neviem, možno mení imidž, chce byť iný ako je stále a preto sa necháva zarásť, ... popísala si len to, že sa neholí čo by mi až tak neprekážalo, skôr ak by už šlo o osobnú hygienu, tak to riešiť treba, ale o tom si nič nepísala

lavazza11

Ďakujem za názor..

no, čo sa týka tých oslovení, neprekážalo by mi to, kým by to bolo v norme.. ale aby mi nič iné nepísal celý den (o ničom inom aby sme sa nerozprávali), len že " moje zlato... moja laska... pusinky... milačik" stale dokola dokola celé dni, tak už mi to príde príliš.. takisto som zabudla dodať, píše mi stále, že navždy spolu ostaneme a tak, priznám sa, hej aj ja som mu to písala, ako každý zaľúbený človek, avšak už som z toho akosi vytriezvela a mám dojem, že tie veci ktoré boli na začiatku už nejak pominuli, a že je aj on iný (ani sa o seba už nestará, prestal sa holiť, ani ma to nepriťahuje už).. prvé 2 mesiace som myslela že je ten pravý, bol na 95% ako ja, vo všetkom... ale ide to dole vodou..

Ďalšia vec, tým že on je na mňa až príliš naviazaný, chcel by somnou tráviť aj 25h denne, ak by sa dalo, avšak ja potrebujem ten svoj vlastný priestor, 5 mesiacov som ho prakticky takmer vôbec nemala, a uvedomujem si to tak nejak teraz..

stereotyp, áno... nakoľko on nevie nič normálne vymyslieť, ak niekam ideme, na 90% je to moja iniciatíva, lebo keby bolo na ňom, tak on je unavený a chce ležať a kukať tv..

lilyiankaa

nuž presne ako píšeš, treba sa s ním o tom porozprávať, pretože ste veľmi málo vo vzťahu, aby vám resp. tebe už čosi prekážalo ...ono sú to veci riešiteľné, tak myslím, že rozhovor bude v pohode a že to priateľ pochopí ..... idem od konca ..
5. mne by tie oslovenia až tak neprekážali, pretože u nás je to rovnaké, samozrejme z jeho strany ... už som si na to zvykla, aj keď spočiatku mi to bolo zvláštne, pretože predtým ma tak nikto neoslovoval...
4. pekne mu to povedz, že tvoríte pár a keď máš problém bola by si rada, keby ti poredil, že chceš, aby on bol tvojou oporou, tak ako ty jeho (predpokladám)
3. skúste si stanoviť čas, kedy spolju budete a nie každý deň, keďže spolu nebývate, tak predsa každý potrebuje čas sám na seba, nielen na svoje koníčky, ale aj na iné veci, napr. úpravu zovňajšku :))
2. 1. stereotyp po polroku?? fuuuha, stým treba čosi rýchle robiť ... lebo po takom krátkom čase to neveští nič dobré ..a nechápem, prečo sa ty nestretávaš so svojimi kamarátkami? veď to, že on kašle na kamošov, je predsa jeho problém nie??