Niekedy je menej viac

Príspevok v téme: Niekedy je menej viac
lavazza11

Mám priateľa takmer pol roka, zo začiatku všetko klapalo na 150%, bolo to skvelé, avšak.. Poslednú dobu, mi už strašne začína vadiť:
za 1. stereotyp vo vzťahu, každý deň je na 95% rovnaký
za 2. priateľ je vkuse unavený, keď príde domov z práce, stále by len ležal (ja tiež chodím do práce, avšak ja nemám potrebu po práci ležať, potrebujem aktivitu), nechodí ani von so svojimi priateľmi - ani ja, a aj to mi už chýba
za 3. čo mi asi najviac začína prekážať, že nemám čas na seba, svoje koníčky, aktivity (každý deň sme spolu), a jemu vadí, keď idem od neho domov podvečer s tým, že som ako malá (pritom vstávam skoro ráno do práce, a potrebujem byť aj chvíľu sama - nevie to pochopiť)
za 4. tiež vec, ktorá mi už veľmi prekáža. Ak mám povedzme ja nejaký problém, a poviem mu o ňom, v 90% prípadoch mi na to napíše/povie: moje chúďa, dobre laska, atď. proste žiadna snaha pomoci s riešením
za 5. súvisí s názvom témy.. používa už až príliš sladké slová. zo začiatku sa mi to páčilo a imponovalo mi to.. ale teraz. v úplne každej správe/vete, ktorú mi napíše/povie, používa samé také sladké výrazy (láska, moje, zlatko atď).. Proste sa mi zdá že to až príliš preháňa, a takisto sa nevie so mnou normálne niekedy rozprávať. Keď si s ním píšem hodinu, hodinu píše aká som úžasná, že som láska, atď atď, a už ma to prestáva baviť. Mám pocit, že niekedy je menej viac, a mohol by sa trochu krotiť. CHcem sa s ním o tom porozprávať a povedať mu tieto veci, no neviem ako, nakoľko je citlivý a nechcem mu ublížiť. No ak to nebudem riešiť, asi už čoskoro vybuchnem.

Vás sa chcem spýtať, aj Vám by vadilo niečo z toho čo som vypísala, ako by ste to riešili?

Ako by ste začali rozhovor ak by ste to mali s priateľom vyriešiť, no vedeli by ste že je až moc citovo naviazaný?

Ďakujem za všetky príspevky

Ferko12345

Sejla, lezie jej na nervy, no asi si to sám neuvedomuje, pretože mu to nevie dať najavo a namiesto toho to rieši tu s nami. Možno by sa zmenil, ak mu na nej záleží, no treba dať šancu a nie riešiť to hneď rozchodom.
Sama napísala, že zo začiatku sa správala tak isto, takže on v tom pokračuje možno v dobrej viere, pokým mu ona jasne nepovie, že to takto ďalej nejde. Toto sú problémy, ktoré sa dajú riešiť, či minimálne to treba aspoň vyskúšať, pokým ho ma ona rada. Keby tam nebola láska, tak nie je o čom, no majú sa radi a jediný problém je v tom, že sa lavazza cíti obmedzovaná. Tak treba stanoviť isté hranice, povedať mu otvorene kde je problém a buď sa zmení, alebo nech ho kopne...

Sejla

Navyše, ako by dopadol ten rozhovor? To mu má povedať, že má byť viac aktívny, samostatný, má jej lepšie radiť a nech nemá toľko presladených rečičiek, lebo jej sa z toho dvíha žalúdok? To je nereálne vyriešiť, on sa tak akurát urazí, alebo sa bude kvôli nej snažiť byť iný, než mu je prirodzené, ale dlhodobo to nezvládne.

Sejla

Sampon :DDD toto vôbec podľa mňa nesúvisí s jej problémom. A rovnako dôležité, ako niečo vedieť vyjadriť, je aj vedieť správne pochopiť, čo je zas typický mužský problém.
Ferko... Ja nie som zatrpknutá.. Ale keď on jej už po pol roku lezie na nervy, čo bude po 10, 15, 30 rokoch? A keď takto dlho neplánujú byť spolu, tak je zbytočné teraz to naťahovať, keď to nefunguje. Navyše, on podľa opisu je taký domased, každý deň rovnaký, čím obmedzuje ju a jej aktívnu povahu.

sampon

V kazdom vztahu treba vediet komunikovat. Rozpravat a komunikovat nie je to iste. Mam zo vztahu taku skusenost, ze priatelka sice rozpravala , ale nekomunikovala. Nevedel som, kedy mi nieco oznamuje, kedy sa pyta, kedy chce nieco riesit a kedy nie a to sposobovalo velke problemy. Pritom stacilo, aby sa naucila vyznam zakladnych slova, zaklady syntaxe a typy viet (oznamovacia, opytovacia, zvolacia). Ucivo prvych rocnikov zakladnej skoly. V tom mala velke medzery resp. nechapala tomu. Miesto toho len rozpravala nezmysly, jednu vacsiu kravinu, ako druhu, kto co povedal, ktosa na nu ako pozrel a kto co ma a cim trpi. Jej vety a suvetia, ale boli nezmysly a velmi zmatene, takze som si to prestal vsimat, lebo som si myslel, ze to rozprava len tak pre seba, alebo neurcenej osobe. A v tom by mohol byt aj tvoj problem.

Ferko12345

Sejla, názor ako ty môže napísať asi iba vzťahovo veľmi zatrpknutá osoba.
Podľa všetkého sa tí dvaja majú radi( lavazza jasne napísala, že ho ľúbi, je úžasný chlap, on ju ľúbi asi až príliš), takže jediným problémom je komunikácia a viac úprimnosti voči sebe navzájom. Porozprávať sa otvorene a menej "sladiť". Rozchod dvoch ľudí, ktorý sa majú radi je pekná blbosť, pokiaľ tam nie sú oveľa vážnejšie dôvody. Veľa štastia :)

Sejla

Podľa mňa ´porozprávť sa ´ nepomôže, on to nepochopí, je to na rozchod. Vy dvaja nie ste si dosť blízky na to, aby tam mohla byť láska, len sa tak hráte na vzťah.

lilyiankaa

vyrieši sa to, ak sa k tomu obaja postavíte ako dvaja rozumní dospelí ľudia .... verím, že praiteľ to pochopí a veci, ktoré chceš, aby sa zmenili sa zmenia

lavazza11

ľúbiť som ho určite neprestala, milujem ho on je úžasný chlap.. ale toto sú veci, ktoré by som bola rada keby sa vyriešili. Zajtra ešte neviem na 100% či s ním budem.

lilyiankaa

ja ti verím, že to v sebe dusíš a že ťa to štve a preto je potrebné sa čo najskôr o tom porozprávať ..predpokladám, že zajtra budete spolu, tak mu to teda predostri, čo sa ti nepáči, resp. čo by si chcela zmeniť, alebo na vašom vzťahu upraviť ....
len taká otázočka, neprestala si ho náhodou ľúbiť?