Halucinácie po prebudení?

Príspevok v téme: Halucinácie po prebudení?
Ownerko1

Dobrý deň . Mám 22 rokov a mám občasný problém počas spánku. Posledný rok sa mi stáva zaujímavá vec. Stalo sa to už 8 krát tak raz za 1-2 mesiace . Zobudím sa uprostred noci bez toho aby som ma niekto alebo niečo zobudilo. Náslende prebehne vždy rovnaký scénár. Som prítomný vedomím a takisto viem otom že som sa zobudil a stane sa taká vec poviem konkrétny príklad keď sa to stalo prvý raz. Zobudil som sa na internáte v posteli išiel som sa prevrátiť na bok(ležal som na chrbte) . Zrazu som pozeral pred seba a nadomnou čo bola polička sa niečo hýbalo . Bol to obrovský pavúk cca 20 cm ktorý sa spúštal po pavučine rovno mne na tvár . Strašne som sa vyľakal a perinou som ho hodil na zem a perina ostala na zemi . Pavúk bol pod perinou ja som sa bál čo je to za obrovský druh a dlho som sa odhodlával zodvihnúť perinu a pozrieť sa popod nu. Keď som ju odkryl nič som nenašiel prehľadá som celú izbu všade a pavúk nikde . Išiel som spať stým že je schovaný . Bál som sa a nedalo sa zaspať. Druhý deň som spravil komplet inšpekciu izby pavúka nikde tak som to nechal tak. Ale o mesiac podobný scénar stým že som sa zobudil a pavúk (už trochu iný ) vedľa mojej hlavy na vankúši opäť panika . Keď sa to stalo 3tí raz tak som si začal uvedomovať že to nebude realita. Potom sa to stalo asi 4 krát posledne pred týždňom . Čo to môže byť . Sen to nieje pretože som plne pri vedomý . Má niekto nejaký podobný zážitok?

Pag

Mne s kamarátom zmizla počas pokecu dvojduška (obsah) a to sa ani nevyliala a upili sme si z nej len raz. Pozerali sme na seba ako báger na tvrdú hlinu a to sme neboli ešte ani zapálení.

sen

mne sa raz snívalo, že som v mojej izbe boli take zelené modlivky a boli úplne vsade...na skrini, na zemi, na posteli a na mne. tak som sa rozutekala do kuchyne a hrozné som kričala a chcelo sa mi aj plakat. prišiel za mnou priatel, že čo sa deje a ja som mu povedala, že v našej izbe sú same modlivky. keď sme tam znova vošli, tak nikde nic nebolo a ja som išla pokojne spať daľej a vôbec som si to neuvedomila... úplne v pohode ako keby sa nic nestalo. keď som si na to ráno vspomenula, tak som sa hrozné smiala.? bolo to veľmi cudne a aj priateľ si zo mna robil srandu ďalšie dva mesiace ??haha. a ešte sa mi snivalo, že som nebola v mojej izbe ale na nejakych kolotočoch a videla som tam veľa ľudí a hovorila som si nahlas “boze, nemôžem spať tu medzi ľudmi čo si o mne budú mysliet” tak som mala otvorené oci a naozaj som si myslela že som na kolotočoch. ?? :D myslím že keby mám v izbe kameru tak by som pukla smiechom???

Inavka

Ahoj, asi to tu už nikto nečíta.. Len chcem aby si vedel, že som mala tento problém štyri roky a nakoniec som došla k záveru, že to bolo z vyčerpania. Aj keď sa mi zdalo x že som v pohode.... Teraz pavúka vidím už malo kedy, no už nestresujem, len mavnem doňho rukou, lebo viem že je to len obraz v mojej hlave a ten zmizne :)..

NaRovinu

Mne sa zas niekedy často snívalo, že som v našom dome, v úplnej tme a chcem zasvietiť svetlo. Zapnem spínač, ale svetlo buď nezasvieti alebo svieti len trošku a silno bliká.

Čudné.

Sen

Mne sa raz počas spánku sníval sen v ktorom som počula hlas muža a ten mi položil otázku ,, Môžem vojsť? " Moja odpoveď znela ,, Áno"... Zrazu sa mi rozleteli dvere do izby. :D logické vysvetlenie pre otvorenie dverí bol prievan ale ten sen si vysvetliť neviem :D

Nerob

Ahoj, to co sa mne dnes v noci stalo bolo prvy krat v zivote.Prebral som sa okolo 3:00 rano na to ze pes ma budi ked chce ist na zachod, lezal som na bruchu. Ked som sa pozrel na svoj elektronicky náramok na lavej ruke, tak zasvietil a ja som zbadal velkeho kriziaka, ktory si to stradoval po ruke. Bol asi 3 cm velky aj z nohamy. ked náramok zhasol, budil som jemne priatelku a s tou rukov som opatrne zdvyhol z postele. siel som vedla do izby, zasvietil som svetlo ale pavuka nikde. nasledne som prehladal okolie postele a matrac a nic, hned rano som vsetko dosledne prehladal a zasa nic, neviem ci je to realita alebo sen, ale jedno viem isto videl som ho tak zretelne ze si to neviem vôbec vysvetlit. cital som toto: Vo všeobecnosti pavúk platí za “priadku osudu”, ktorá tvorí i ničí. V niektorých kultúrach stelesňoval slnko a vznik života. Kelti pavučinu považovali za symbol spojenia všetkého na Zemi. U Egypťanov a Grékov sa pavúk spájal s bohyňou osudu. V hinduizme stelesňuje kozmický poriadok, v centre ktorého pavúk vpriada do siete ilúziu života. V západoafrickej mytológii existuje božstvo “Pán Pavúk”, ktoré je ľstivé, prefíkané a múdre. U Indiánov je pavúk mocný tvor, ochotný pomáhať, niektoré kmene ho uctievajú ako božstvo. Kmeň Coeur d´Alene popisujú pavúčiu ženu ako ústretového tvora, ktorý žije v nebi a sprostredkuje medzi nebom a zemou tak, že si vymýšľa príbehy o živote a smrti a protikladoch, ktoré patria spolu a dopĺňajú sa. U nás sa hovorí, že zabiť pavúka prináša nešťastie, pretože pavúk prináša peniaze, blahobyt a šťastie.
Keď do nášho života vstúpi pavúk, pomáha nám odhaliť tie sily, ktoré ochromujú našu životnú energiu a spútavajú nám ruky i myseľ. Ide s nami do najtemnejších kútov, aby sme v nich mohli urobiť poriadok. Dodáva nám silu prevziať zodpovednosť za vlastný život a spriadať svoje sny, učí nás postarať sa o seba a vymaniť sa z roly obete. Ukazuje nám vyšší poriadok tohto sveta tým, že nás konfrontuje s nebezpečenstvami, vekom a smrťou. Chráni nás pred temnými silami tým, že svojou sieťou bráni, aby k nám prenikli. Dáva nám možnosť pohybovať sa po mnohých úrovniach šamanskej reality a rozpoznávať súvislosti.

MultiLevel

Asi si budem musiet znova precitat celu diskusiu, ale z coho usudzujes, ze zistili, ze si tesne po masturbaci? :-D Ocino ta prichytil ako sa obliekas a TO mu bolo blbe :-) Z toho nemoze usudzovat, ze si si to robila. Takze fakt ziaden strach a hlavne si veci nenahovaraj....je to zbytocne :-)

MultiLevel

Vies co, casto sa podobne stava mne a aj kamaratke. Nie s pavukom, ale s inymi vecami. Podla mna je to o tom, ze TY si myslis, ze si plne pri vedomi, ale este nie si. Ja som sa vela raz zobudila na to, ze sa cosi dialo v izbe, myslela som si, ze som pri vedomi, ale v skutocnosti som bola akoby v polospanku. Budila som sa na to, ze mam zasvietene svetlo, alebo naopak, ze cosi v izbe bucha a ja nedokazem zasvietit lampicku pri posteli :D Kamaratka sa zas budi na to, ze sa jej deka premiestnuje po izbe. Napriklad sa zobudi, pozrie sa okolo seba a deka je polozena na posteli. Zaspi, zobudi sa znova a deka je na stole polozena :D Obe sme si vsak uvedomili, ze nie sme plne pri vedomi, aj ked si v tej chvili myslime, ze sme :)

Sharon85

No ja osobne som pti tom nebola pa ralyzovana, spankovu paralyzu som uz raz zazila a to bolo nieco uplne ine, vtedy som paradoxne haluze nemala ziadne :D

odpovedam

alebo ste mali len spankovu paralyzu, ta je typicka halucinaciami pri plnom vedomi. clovek nie je schopny odlisit realitu od sna.