Cestoviny

Príspevok v téme: Cestoviny
Bebeb

Ahojte. Chcela by som sa niečo opýtať. Trpím anorexiou ale snažím sa uz pár mesiacov nejako dávať sama dokopy. Jem pravidelne 3x denne aj ked je to stále skoro to isté dookola ale jem. No teraz mám problém lebo cez víkend budeme mať doma cestoviny s tvarohom. Velmi by som ich chcela zjesť ale neviem či môžem lebo to ma tak veľa kalórií a bojím sa toho aj ked to znie hlúpo ze to na mne bude hned vidieť. Snažím sa to počítanie nejako obmädzovať ale stále to mám v hlave. Ale velmi by som ich chcela lebo to bolo niekedy jedno z mojich naozaj obľúbených jedál, no nejako začínam z toho uz teraz naozaj neskutočne panikáriť. Nechcem sa doma zas hádať s rodičmi, nechcem aby boli smutný kvoli tomu ze jem nieco iné ale...ked ja neviem. Strasne mi je z toho do plaču lebo neviem čo mám robiť teraz. Uz druhý den na to stále myslím a neviem sa ukludniť. Inak mám 19 a anorexiou trpím cca od 16tich. Dakujem za prípadné rady.

Fleur-de-lis

jedny cestoviny s tvarohom raz za uhorský rok ti nijak neublížia :) Veď tak si nedaj veľa, ak máš mať z toho taký stres. Ale nejaké jedlo, čo by ti pridalo na ženských tvaroh by ti podľa mňa len prospelo :)Ale z jednej porcie sa to určite nestane, takže podľa mňa nemáš dôvod na stres.
Prajem ti, aby si našla cestu spoznať a vidieť skutočnú krásu a nie pokryvenú predstavu, ktorá ti ničí život. Boh si pre teba želá krajší život. Dúfam, že vo svojej snahe vytrváš. Držím prsty.

vitavi

Jedz cestoviny bez tuku, vyber si celozrnné a s rovnakým množstvom dusenej, varenej alebo naparenej zeleniny. Zeleniny používaj domáce typu kapusta, pór, mrkva, cibuľa, kaleráb a pod. Tak budeš mať prísun pomalej ukľudňujúcej energie a nebudeš mať pocit, že priberieš. Použi len malú lyžičku panenského oleja.
V iný deň nahraď cestoviny nejakým druhom celozrnnej obilniny. Prospeje to tvojmu nervovému systému.