Hysterčim - da sa zmenit?

Príspevok v téme: Hysterčim - da sa zmenit?
bublanina

ahojte, mam taky problem so sebou, už tu jedna taka tema je...podobna.. vačšinou sa ovladam dobre (mam vela hnevu v sebe) ale niekedy ked je toho cez den privela (napr. citim sa, že so mnou ludia zametaju) potom pridem domov k priatelovi tak hocičo ma naštve a urazim sa. Nič mi nepovie, necha ma v tom, ale on taky nie je. To len ja sa tak chovam. Vela s tym nenarobim, bojujem každy den so sebou, vždy ma niekto vytoči, poviem nevohdne, reagujem nevhodne.Alebo som ticho a žerie ma to cely den a potom hrmim doma pri frajerovi. Bojim sa že mbu necha :( Da sa zmenit ta povaha? Strašne by mi pomohlo niečo povzbudive uvitala by som aj literaturu.

trent

ahoooj, je super, ze si to takto uvedomujes a zalezi Ti na tom, aby si bola mila na tych, ktorych mas najradsej..
tiez som zila par rokov s clovekom, ktory svoje emocie tazko zvladal, bol doslova negativny a nie je to nic prijemne...po rokch, ked vidim, ze ten clovek to v sebe pestuje, je mi to velmi luto, lebo tym ublizujes najviac SEBE.

v prvom rade si treba uvedomit z coho prameni tvoj hnev - moze to byt napr. rodina /agresivny rodic/, tiez nvm aky mate partnersky vztah s priatelom, mozu tam byt nejake nevyjasnene veci, tiez si treba viacej verit a snazit sa byt pozitivny, pretoze vzdy treba byt vdacny za to co mame a to, ze sa hnevas na druhych znamena, ze sa v prvom rade hnevas na SEBA../co si aj uvedomujes, pretoze sa to snazis eliminovat/..

nespominas nejake zaluby, mas nejake?
niekde, kde by si ty mohla byt sama sebou, mala dobry pocit zo seba, zazila nejaky kolektivny pocit radosti..
v praci je to ine, castokrat robime aj to co nechceme a kolegovia vedia byt tiez pekne frustrovani,..no chapem, ze v dnesnej dobe sa nova praca nehlada lahko, no urcite, ak je to neunosne v praci, volila by som cestu von z niecoho, co Ta nenaplna, skor naopak..
naspet k tym zalubam..existuje mnoho roznych druhov hobby - ako yoga, rozne bojove umenia - tie su inak na odburanie agresivity najidealnejsie...rozne tanecne kurzy, podla mna, v kazdom meste sa najde nejaky dobry klub..ist na to cisto intuitivne...a ver tomu, ze nikdy nie je neskoro zacat, a to hovorim s vlastnej skusenosti / mam za sebou kurz bicich, hip hopu..a uspesne pokracujem v taekwonde - a to mam 32/..tiez hudba ma vyborny vplyv na psychiku, co takto zacat hrat na nejaky nastroj?

co sa tyka literatury, mozem odporucit, co mne najlepsie pomohlo, ale kazdy sme individualny, takze co mne "slape", tebe moze pripadat ako šamanstvo a naopak..

takze je to knizka taoizmu I Ting, dost narocna na citanie, ale treba si z nej brat tolko, kolko pochopis..
a tiez autorka Louise l. Hay - s knihou Miluj svoj zivot...video k tomu je aj na internete..
zelam, aby si bez predsudkov a uprimne nasla to, co hladas :)