Mame mat v lete s priatelom svadbu ja si prajem malu sukromnu lebo nemam rodinu, mam len sestru a par blizkych, predstavovala som si ze pojdu jeho rodicia a brat so zenou (aj ked on mava blbe reci) to by som este prezila. Lenze sa to dozvedel zvysok rodiny a uz sa to pomaly rozsiruje jeden ujo druhy ujo, jeho zena, syn obaja dost piju, ten jeden je este ok ale ten druhy ma tiez nevkusne dedinske reci, naposledy typu ze to ani poriadna svadba nebude, mala som chut povedat kto nechce nemusi chodit! Dalsi z rodiny sa tvaria urazene, otras! Mam chut zrusit celu milu svadbu! Najhorsie je ze priatel vobec nerespektuje, ze ja tam chcem mat max jeho rodicov a brata a zaciname sa kvoli tomu hadat! Uplne naj by bolo o dvoch svedkoch a hotovo=// Nemienim sa pozerat na opitych ludi a pocuvat hlupe reci na svojej svadbe. Sama budem mat 4 ludi. Co s tym? Zacina mi dost vadit aj ako zijeme, mam pocit, ze si nemozem na vikend nieco naplanovat lebo stale niekto z rodiny nieco robit, naposledy v nedelu o 7 rano. Zacinam mat naozaj vsetkeho plne zuby, mam 30 rokov a ziaden samostatny zivot ale ta svadba je posledna kvapka..:( Mala som si asi najst niekoho samostatnejsieho s podobnym osudom, pretoze toto rodinkovanie nechapem a nikdy nepochopim.:(
Mam chut zrusit svadbu!
Robíš zo svadobného dňa zbytočný fetiš a dramatizuješ to. Čo je dôležitejšie, jeden deň svadby, alebo x-dní a rokov spolu čo prídu po nej? Hrotením situácie okolo svadby si to komplikuješ. Postav si hlavu, on urobí to isté .... možno sa kvôli tomu rozídete. Ak ti tento človek inak vyhovuje a máte sa radi, urobíš hlúposť.
To čo ti radia slečny dole - určite všetky slobodné a single je dobré tak do telenovely. Realita je iná, nájsť si iného vhodného partnera to nie je ako prísť do útulku a vybrať si druhého psa, lebo tento sa mi nejak nepáči. Ale to vieš aj sama dobre ....
Ach ako keby si mi hovorila z duse. Tiez som mala partnera - rodinkara...a i ked ja mam rodinu (rodicia, stari rodicia), s ktorymi tiez rada travim cas, ale nie na ukor casu s partnerom. Do vsetkeho zasahovali, kolko krat sa stalo, ze neprisiel na dohodnute stretnutie, lebo daco musel ist s rodinkou vybavit/urobit/nakupit/opravit....nezmenilo sa to ani ked sme zacali spolu byvat...doslova som sa hrozila spolocneho zivota s nim, tak sa to aj skoncilo :-/
neviem co ti poradit....on a jeho vytah k rodine sa asi nezmeni, bud to prekusnut a akcepotvat alebo neviem....alebo sa odstahovat s nim, niekde daleko, kde nebude mat rodina vplyv..
este jedna otazka: pripomen prosim dovody hadok predtym, je to dost podstatne a to info tu chyba, mozno slo o dost zavazne podstatne veci pre vztah a buducnost
no moja, tak ako teraz, vkuse to iste dookola, sorry ale musis sa sama rozhodnut podla SEBA a svojich skutocnych potrieb, ide o tvoj zivot a buducnost
ak si nie si ista, tak svadbu minimalne ODLOZ
v tejto situacii by som sa na tvojom mieste fakt nevydavala za neho
mne to zcasti pride tak,ze ty stale dufas, ze ON sa zmeni - ale z toho, co si pisala, je ocividne, ze sa tak stane s 0,1% sancou
ujasni si, ako chces vlastne zit a bud co mozno najviac realisticka a pri zemi
Zasa az s takym kludom mi to nenavrhol. V noci ma objimal a teraz mi pisal, ze ho to boli a co s nami bude. Nechcem sa rozchadzat kvoli takymto blbostiam ale ako najst riesenie? Ja nemienim kazdy vikend travit s jeho rodicmi, aj ked su fajn! Chcem samostatnost, chcem vylety bez toho aby mu vyvolavali, chcem aby nasa svadba prebehla bez toho aby som musela nieco pretrpiet, to je egoizmus? Nie je nahodou egoizmus to co robi on mne? Alebo sme egoisti obaja? Uz neviem!=//
Viem, ze keby som ja mala svadbu a rozhodla sa, ze na nu nikoho z rodiny nepozvem, mozno len mamu a brata, ze by sa nikto neurazil, lebo v nasej rodine respektujeme jeden druheho. Aj napriek tomu, ze vsetci mali velke svadby s celou rodinou. Rodina tvojho mileho je divna a on tiez. Ale u svadbu u teba ide minimalne, daleko horsie bude to, co pride po nej. Ak si ho vezmes, bud budes cely zivot strasne nestastna, alebo sa skor ci neskor rozvedies.
nathalia.."ved si postav hlavu" to je dost egoisticke a prizemne..myslim, ze to nie je len jej svadba, ale aj svadba jej partnera a ich predstavy by sa mali niekde schadzat s tym, ze kazdy v niecom ustupi druhej strane..hovori sa tomu kompromis, vzajomny respekt a akceptovanie sa..o tom nebude len ich svadba, ale aj dalsi spolocny zivot po nej..to si ma kazdy zanovito presadzovat len to "svoje" a dupat pritom ako male decko???
ja neviem, ale tiez si myslim, ze taketo uvazovanie o svadbe je len akymsi vyhrotenim niecoho co vo vasom vztahu smrdi uz dlhsie..lebo vytrestavat priatela odlozenim svadby kvoli blbym poznamkam bratranca z piateho kolena sa mi zda trochu pritiahnute za vlasy..
a staci mi aj to, ze ti vlastne partner s kludom anglicana navrhol rozchod..to hovori za vsetko..asi sa treba zamysliet nad tym, ci to ma dalej zmysel
Neurob chybu mnohych zien ktore len tuzia byt pod cepcom a je im vlastne jedno koho si zoberu. Nie si vobec stara, mas 30, tie casy ked sa vydavali 20 rocne a v 25 bola zena uz stara dievka su uz davno prec. Dnes si mnohi zakladaju rodinu po 30-tke a dovtedy si aspon uziju. Chapem, ze sa ti nechce moc hladat noveho partnera, ale v tvojom pripade je to ovela lepsie ako brat si tohto. Vsak on si ta vobec nevazi. Miesto toho, aby si u neho bola na prvom mieste, aby sa ta snazil urobit stastnou, povie ti, ze viac ti ponuknut nemoze a bud si ho vezmes s tym, ze je kazdy vikend s rodinou alebo sa rozidete. To je laska? Vsak ten ta vobec nelubi. Ja mam tiez velku a dobru rodinu, ale taketo rodinkovanie teda nepoznam. Moja mama ma 4 surodencov, par krat do roka sa stretneme vsetci na rodinnej oslave, ked niekto z rodiny nieco potrebuje, tak si pomozeme, ale to je vsetko. Nikto nevyuziva nikoho z rodiny a nikto nevyzaduje po druhych, aby k nim chodili kazdy vikend. Toto je v jeho rodine podla mna chore. Rodicia vychovavaju deti k tomu, aby raz boli samostatne, aby si nasli vlastneho partnera, zalozili vlastnu rodinu, nie aby donekonecna lipli na starej rodine a chodili k nim kazdy vikend. Tvoj chlap sa nikdy nezmeni a sam ti to povedal, tak ak ti takyto zivot nevyhovuje, bude najlepsie ked sa budes co najskor obzerat po niekom inom.
Vcera som mu povedala, ze si moze zavolat aj prezidenta ak mi zabezpeci ze to bude pohodovy den ktory prebehne bez toho co som dolu menovala=//
Danielita nedaj sa zlomit... :D