Ahojte,je tu niekto s pod.problémom?? Úprimne celiakiu by som predychala,ale to mlieko to je za trest.... Už ozaj
Neviem čo by som mohla jesť,aby to bolo naozaj vyvažené a zdravé.....Nezarabam veľa,tak tiež si nemôžem dovoliť kupovať hocičo...
Celiakia a laktózová intolerancia, čo jesť?
Celiakia sa dá liečiť iba správnou stravou...ak ju mas ako diagnozu , muka ,cestoviny a aj sladkosti sa daju kupiť na recept-od lekára-vyjdu lacnejšie cca o 2/3 ako keby si to kupovala v Bille,alebo DM-drogerke (tam si kupujem sladkosti,rakuske su fajn :) Ale nakupiš aj v Coop-jednota...
S mliekom to možno máš ako ja-stačí mi tegliček smotanky do kavy a po dopití letím na wecko-laktoza :/ Ja som nahradila mlieko sojovým ale ryžove je ešte zdravšie.Nejem jogurty,len ovčie-tie su ako balzam na telo,neobsahuju skodlivu latku .(ovčie mlieko neexistuje dostať)Ovčie syry su tiež super bomba ,žial aj s cenou :) A potom jem už len tvrde syry (žiadne "črievka",mliečne napoje, jogurty akože "probio")
Možno ti pomože kozie mlieko,ja ho iba nemam rada..
Celiakia nieje o uzdravení ale o zmene stravy,lebo tá ťa može ničiť-čreva sa ti budu zapalovat a vstrebu tým menej živín pre tvoje telo potrebných ,takže sa "vyhladuješ",budu ti tie živiny chýbať..a nastane komplikácia-nejaká nová choroba.Načo si upraviš črevá do 3mesiacov a potom opäť začneš so stravou čo ti škodila?
intolerancia laktozy by sa mala za 2-3 mesiace upravit ..ak budete rewspektovat dietu..crievko sa zahoji..ale ak je tam alergia na mliecnu bielkovinu, tak uz iba vynechat..
Čo sa tých výsledkov týka ti neporadím ale viem ti poradiť. Skus piť tibetskù hubu. Na nete sa dočítaš.tu môžeš ako pri alergii tak aj pri intolerancii prijímať
ahojte, mohli by ste mi prosím poradiť? mám celiakiu niekoľko rokov, ale zažívacie problémy pretrvávali aj po diéte - nafukovanie (hlavne po väčšom jedle), časté vyprázdňovanie atď., tak som poprosila lekára o ďalšie vyšetrenia (helikobakter, mlieko atď.)
to mlieko mi vyšlo zle, ale nevyznám sa v tom a obvoďák mi povedal, že nemá žiadneho pacienta s týmto problémom, že info si mám zistiť na nete :-/.
opisem vám ten lístok, čo mám v karte, neviem totiž či to je alergia/intolerancia na mliečny cukor (laktózu) alebo mliečnu bielkovinu. takže:
názov metódy: anti-Milk IgA ELISA
výsledky: 22
ref.medze: 0-14
jednotka: U/ml
ďakujem za pomoc
ajja, ked ti telo tie enzymy a kyseliny nevyraba, samozrejme si ich musis doplnat. Inac nevies poriadne travit a telo sa ti zamoruje.
A tie doplnky sa smu brat dlhodobo? Lebo ja beriem momentalne enzymy aj probiotika aj kyseliny aj vitaminy cpem do seba cely den tabletky tak neviem si predstavit ze to je zdrave. A tie enzymi na mlieko treba brat pred kazdym jedlom? Aj viackrat za den?
Nevidim nic zleho na to brat doplnky, aby clovek telu pomohol.
Predlzuje to celkove zivot. Najma na starost sa to velmi prejavuje, ked produkcia vsetkeho, tj aj kyselin aj enzymov sa znizuje.
nebud z toho nestastna , kazdy piaty clovek ma intoleranciu na mlieko a pomaly kazdy desiaty na psenicu , cize celiakiu , vela ludi o tom cely zivot ani nevie , ze je na nieco alergicka ...mojej dcere tiez zistili celiakiu tiez len nahodne a absulutnt nic jej nie je a ani nemala ziadne priznaky ale dietu dodrzuje , keby jej neboli nahodou natoprisli je normalne mozno cely zivot ....synovi potrdili v krvaku mlieko aj muku ale on odmietol ist na vysetrenia a je normalne ...neviem bolo to odjakziva a ludia s tym zili ani nevedeli ...teraz zistia cloveku vsetky choroby len aby na nom zarobili ..
Na mlieko su dobre ezymy pod menom Dairy digest.
Lepku sa najradsej vyhybaj, lebo zatial enzymy na lepok/gluten digest, su nedokonale.