Velmi zvlastne spravanie ludi

Príspevok v téme: Velmi zvlastne spravanie ludi
kyvadlo

Uz viackrat som videl zvlastnu vec. Popisem. Dnes som siel okolo cintorina a videl som pohrebny sprievod. Vsetci boli v ciernom, ale niektore zeny mali vypasovanu minisuknu-ciernu, takze im boli vidiet cele nohy. Pripadalo mi to ako prejav absolutnej neucty k zosnulemu. Clovek predsa chodi na pohreb, aby si zosnuleho uctil a zaspominal na neho-je to obrad venovany len a len jemu. Prist tam ukazovat nohy, alebo ine casti evokujuce sexualne spravanie upozornujuce na daneho clena sprievodu. Co si o tom myslite? Je to len hlupost, neucta, alebo snaha za kazdu cenu upozornit na seba?

kyvadlo

Neutocte tu hned na mna preto, ze sa snazim brat ohlad aj na inych, a nie len na seba. Pri takej udalosti su najblizsi obycajne v dost zlom citovom rozpolozeni a zachovat aspon zakladnu slusnost v obleceni (nenapadne, cierne saty), sa mne osobne zda to minimum, co pre nich moze clovek urobit. Tu nejde vobec o modu, skor o zdravy usudok. Je pravda, ze sexisticky orientovane a odhalene zeny su dneska v kazdom casopise, ale na pohreb to myslim aj tak nepatri.

Sejla

Takže ľudia bacha, módna polícia na vás číha aj na pohrebe! A maskuje sa za úctivého truchliaceho za zosnulým. Inak ten, kto pociťuje sexuálne vzrušenie k cudzej žene a nenávidí ju za to, má dobrý nábeh niekoho reálne znásilniť. Takýto jedinci by mali urýchlene vyhľadať psychiatra.

anjelik *

Asi sme sa nepochopili. Ja vravím o tom, čo je dôležité pre mňa a že pre mňa nie je dôležité súdiť iných podľa toho, ako sa obliekajú, že je to každého osobná vec. Samozrejme, že to o ňom aj niečo vypovedá. Aj o tebe tvoje slová, že som ešte nepočula o etikete. Počula. ;o) Len práve tá mi zrovna žily netrhá. Na šaty míňam primerane, pre mňa je dôležité sa pekne obliecť. A spravidla aj vhodne. :o)

kyvadlo

Anjelik,

o tom, co je a co nie je dolezite, bohuzial nerozhodujes ty, ale urcite zauzivane pravidla-etiketa. Asi si to este nepocula, ale prave o tom a ohladuplnosti sa tu vedie debata.

Rad by som ale vedel, kolko a ako casto tak minies za saty, ak pre teba nie su dolezite.

anjelik *

Mohli, ale nutne nemusia. Každý má inú predstavu o tom, čo je dôležité a tú aj svojim prejavom napĺňa. Je to prísne individuálne a je len a len na tebe, či ťa to ovplyvní alebo nie. Skôr by som si ale vyberala podstatnejšie veci na uvažovanie ako je to, kto sa ako oblieka. ;o) Ale na sobotný večer, prečo nie. :o))

kyvadlo

Anjelik, tiez myslim, ze su to osoby bez stipky vkusu a nezalezi im na tom, co si kedy oblecu. Ale aj tak si myslim, ze by mali brat trochu ohlad na ostatnych smutiacich.

Fero,

neodputalo to teda tvoju pozornost, ale vsimol si si, co mali oblecene. Nieco tu teda nesedi.

fero111111

nie nikto odomna nic neodputal skor co mna odputalo od obradu bolo presne to opacne a to rifle ... to skor lebo neviem ale co je zle na sukni ...????? nechapem dakus ty mas ais uchylku ci co zeby si nejaku sukol pocas pohrebu alebo neviem ...

anjelik *

Kyvadlo, účasť na pohrebe a potreba vyjadriť súcit pozostalým je o niečom inom a nie o oblečení. To je len povrchná záležitosť, to skutočné, čo by si mal prejaviť, ide predsa zvnútra. A tvoje vnútro by malo zostať nezasiahnuté a rovnaké v nezmenenom stave a to aj pri pohľade na tie krátke sukničky. V opačnom prípade si len bytosť závislá a neslobodná a to už viac slobody v sebe majú tie ženy, ktoré tu písali, že im je to jedno, ako je kto oblečený. A obávam sa, že aj nebožtíkovi je to už jedno. ;o)
Tiež som bola na pohrebe v lete a tiež som mala kratšie šaty a bolo tam veľa mladých dievčat v krátkych šatoch a ver, že nikto z príbuzných s tým nemal problém. Ocenili spolupatričnosť a prítomnosť tých druhých a neriešili, v čom sa tam kto ukázal. :o)