Bol niekto na zmenšení prsníkov u MUDr. Dušana Gubu?
Zmenšenie prsníkov
Ja sa chystám do BB. Po konzultácii budem určite vedieť viac.. Mám z toho všetkého aj dosť veľký strach, ale zasa na druhej strane, tie roky, čo nosím túto záťaž, už urobili svoje - odniesli si to dve platničky.. A tá kvalita života po zákroku je určite vyššia, tak sa oplatí to všetko vydržať... Tak vám držím palce, nech vám to schvália a nech to všetko dobre dopadne!!
mate pravdu, vsetko vam blizsie povie chirurg na konzultacii, mna si napr.vobec nefotil, iba vravel co potrebujem aby mi to preplatili.. :)) ja sa chystam do Ruzinova v BA :) a vy?
A naozaj je potrebné také presné vyjadrenie od ortopéda? Lebo ja tam nemám vyslovene napísané, že zákrok je nevyhnutný... Čo sa týka fotodokumentácie, tak to viem, že si robí plastický chirurg na konzulácii, a myslím, že sa tam posudzuje aj presná veľkosť prsníkov a pod. Je možné, že sa to dosť líši na jednotlivých klinikách. Ak sa smiem spýtať, kde sa chystáte podstúpiť zákrok?
od obvodnej treba BMI, miery, hmotnost a celkovy zdravotny stav, radsej urobte fotku, to VSZP ziada,a dolezite je aby v doporuceniach od ortopeda bolo presne napisane ze je redukcia prsnikov nevyhnutna zo zdravotneho hladiska...snad to bude stacit... Ja som tiez v napäti ci to preplatia... :(
Konzultáciu na plast. chirurgii mám už dohodnutú, snažím sa dovtedy vybaviť čo najviac doporučení, ak by sa mi podarili všetky, dalo by sa to poslať už po prvej konzultácii, tak preto sa čo najviac informujem, všetko zhruba mám, akurát to kožné, ale ešte asi zájdem aj ku gynekológovi, nech mi napíše nejaký popis, sono mám, aj mamografiu, ale tá bola robená už dosť dávno... A super, že ste mi spomenula aj obvodnú lekárku, aj tá mi môže napísať, často som k nej chodila kvôli problémom s chrbticou, brala som aj lieky, infúzie a injekcie, tak možno mi to nejako sformuluje,.. nevedela som, že treba aj od nej... Poisťovňu mám tiež Všeobecnú, tak uvidím, chcela som to stihnúť do septembra, ale neviem, či sa to bude dať.
Ahoj exxina,
no ja ešte len čakám na odpoveď poisťovne od polky januára..žiaľ to tak dlho trvá, ale už budúci týždeň mám volať na plast.ch. a oni mi povedia, či mi to schválili..dúfam, že áno
Na prvej konzultácii sme prebrali iba o aký zákrok mi ide, ukázala som mu odporúčania (mala som iba od ortopeda a od doktorky pred rehabilitáciou) a on mi dal list vyšetrení s ktorými mám prísť a potom sa to pošle na poisťovňu..ja mám VSZP..
Od gynekologičky potreboval presný popis, veľkosť prsníkov (mne nerobili mamografiu),
neurolog je extra (dobré ked je tiež, ale nemusí, ja som ho nemala),
dermatolog je tiež dobrý pokiaľ vznikajú opary alebo kožné problémy...
plus foto a nález od obvodného lekára..
každopádne je dobré najprv ísť na konzultáciu na PCH a doktor vám povie, aký je postup, keď sa ide cez poisťovňu :)
patulik213 ďakujem za odpoveď.. Mám už doporučenie od neurológa, ortopéda a rehabilitačného lekára, ešte zvažujem aj toto od kožného. Je potrebné aj nejaké osobitné doporučenie od gynekológa alebo od neho stačí len samotný výmenný lístok do ambulancie plastickej chirurgie? Zákrok už máte za sebou? Schválili vám na poisťovni preplatenie?
Ahoj exxina, ano ja som prikladala :)
Prikladali ste niekto na poisťovňu aj doporučene na zmenšeniu poprsia aj od kožného lekára? Ďakujem.
Kostička, áno som zo západného Slovenska, takže zvažujem operáciu v BA ružinov, lebo čo viem, len tam je možná op. zo zdrav. dôvodov hradená poisťovňou..., ak niekto vie aj o iných nemocniciach, kde je op. možná-hlavne hradená poisťovňou, dajte prosím vedieť... vdaka