Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zmenšenie prsníkov

Cufka

este som zabudla dodat...pytal sa ma ci mam zdravotne problemy..po pravde nemam... ale on hovoril ze v tomto pripade su zname bolesti chrbtice a takisto zaparenie pod prsami a tym padom je to hradene poistovnou v statnom zariadeni, tak by som mala vraj vyskusat statnu nemocnicu.

Cufka

mam 85G-H a dost take ako sa povie "az na kolenach" :o)) on hovoril ze ten zakrok pri tejto velkosti vyzaduje hospitalizaciu, tak zrejme sa tomu chalan rozumie...ale ako som spominala, vraj by mi to ani neodporucil

Cufka

ma niekto skusenosti s Mudr. Minarovjechom v Ruzinove, BA alebo Murd. Bakos v Nitre? dnes som bola na konzultacii v TT ohladom zmensenia prs a tam mi povedali ze moja situacia vyzaduje hospitalizaciu z bezpecnostnych dovodov....uz aj lekar mi to potvrdil ze to je hrozne a treba s tym nieco urobit, ale takisto mi povedal ze ziadna sukromna klinika mi zakrok neurobi a ani by mi to neodporucal.

Qinngua

Ako to tak čítam, tak je to pekne smutné. Pre rokmi boli operácie preplácané poisťovňou oveľa bežnejšie. Zatiaľ čo v zahraničí uprednostňujú vlastnú platbu kvôli lepším podmienkam určenia si, na SR sa zas musia riadiť iba podľa peňazí.
Ak má niekto 20 rokov a uvažuje o zmenšení, inak ako cez poisťovňu to nevidím, o bankách a pôžičkách pššt.

Babuľe, ale vy vôbec neudávate, či vám robili napr. free-nipple-graft, aké rezy, ani fotečky pred a po, nič.
Ja nevidím dôvod na zmenšovanie, pokiaľ to nebude minimálne B až A-čko, ako za hranicami. Veď, keď si za to probůh zaplatím, tak nech to aspoň Zmenšenie je, nie ?
Isto, z F na D je úľava, ale vekom sa zas "vyťahajú" a človek priberie /vo väčšine/.

Ja neviem, akí sú slov. chirurgovia, ale pri zbežnom pozretí ich práce, sa mi viac páčia aj tí českí, či maďarskí. Zmenšia poriadne a prsíčka vyzerajú ako u mladého dievčaťa, aj okrúhle aj stoja a sú Malé, jazvy v poriadku.
Týmto len chcem apelovať, aby Vás jedna zlá skúsenosť s nepreplatením nezruinovala, 2 tisíc je skutočne veľa na slov. pomery za Zdravotný zákon. Lekárovi je jedno, či peniaze bude mať od Vás alebo od poisťovne. A pri chirurgovi sa Nebojte povedať svoje nároky, mnohé si dali zmenšiť na malé C až B a v pohode mohli kojiť.
Ja sama som bola vždy štíhla a pohyblivá, ale pri mojich ´nádoroch´ bol pohyb doslova utópia a utrpenie. Natiahnutá koža, hrbenie, pribratie veľa kíl, nemožnosti s oblečením, bolesti, nepohodlný spánok a umývanie sa ´pod nimi´, báť sa jesť a antikoncepcie kvôli ďalšiemu nabratiu...

zlý kolotoč, kto váha, banuje. Napíšte si zoznam dobrých odporučených chirurgov, kto berie preplácané poisťovňou; nie hrať sa na tajnostkárky, že ja jej nepoviem ku komu som bola... prečo nie ? Urobíte reklamu aj jej/jemu a žienky budú mať prehľad ku komu ísť a komu dopriať skrachovanie.

pipko41

Ahojte baby, neviem ci ste citali uz aj moje prispevky, ale tak napisem ich este raz :)

Ja som tiez dlho uvazovala ze ci mam íst alebo nie na zmensenie a prave aj toto forum ma k tomu este tak viac nakoplo.

Mala som velkosť 75 F a teraz mám také D-čka nakoľko som ešte nekojila (nemám bábo) tak mi to doktor urobil takto. Hlavne som chcel aby mi nerobil rez v tej podprsníkovej ryhe, lebo to sa veľmi ťažko hojí. Tzn. mám rez len okolo dvorca a potom zvislý rez.

Bolesť sa dala v pohode vydržať akurát som pociťvala také ťahanie v tých ranách a sem tam to štipkalo ale dalo sa to v pohode zvládnuť aj s tými liekmi proti bolesti. Niekedy som si ich dala inokedy to nebolo potrebné.

Doma som bola 4 týžde a 8 týždňov som nosila špeciálnu podprsenku.

Bola som operovaná v Nitre v súkromnej klinike Avelane u dr. Mládeka. Stálo ma to 2 000€. Sama som si na to našetrila, lebo som bola aj v štátnej nemocnici a tí mi hneď povedali že mi to poisťovňa nepreplatí, že to by som ich musela mať až na kolenách. :D Tak som sa na nich vyprdla a išla som do súkromnej.

Teraz som po operácii 10 mesiacov a cítim sa skvelo. Obliekam si všetko čo som predtým nemohla, ľudia sa už na mna nekukajú ako volakedy, chodievam na kúpaliská, v pohode si kupujem aj podprsenky. Je to oveľa lepšie lebo už ma nebolí ani krk a ani chrbtica medzi lopatkami. Ja som ich mala veľmi ťažké a teraz žiadnu záťaž nepociťujem.

Po operácii som mala dosť veľké modriny ale všetko mi to pekne odpuchlo zmizlo.

Pred 2 týždňami som bola na sone prsníkovej, lebo do 1 roka po operácii treba ísť a dokonca mi doktorka povedala že budem bez problémov kojiť.

Som rada, že som sa na to dala, a keby sa ma niekto opýtal, či by som na to išla, povedala by som určite. Tak ak máte nejaké otázky kľudne sa pýtajte. pa pa pa pa

zuziynka-pear

ahojte baby, tak ja som už objednaná na konzultáciu u MUDr. Gubu, som strašne zvedavá ako to dopadne, určite sa budem hambiť jak pes..ale aspoň som sa už rozhýbala :)))

elkei

Ahojte, mam sa dobre. Rany sa pekne hoja, cast stehov uz mam vybratu, zvysne by mi mal vytiahnut o tyzden,takze sa hojime :-).
Je to ozaj super pocit, kazdy den mam z nich radost,citim sa paradne, hrozne som rada,ze som sla na operaciu. Uz sa len dockat, kym budu uplne zahojena a zacnem si naplno uzivat novy dekolt,hihi :)

Drzim palce pri vybere, uz si bola aj na nejakej konzultacii?