Zijem-ale nezijem

Príspevok v téme: Zijem-ale nezijem
snilek

Ma tu este niekto taky pocit?Prezila som kadeco.Ako keby uz vsetko stracalo zmysel,pritom stale,uz roky viem ze raz mi bude dobre.Iba neviem ci to ma byt v tomto zivote,alebo to co citim bude koniec,smrt?Ten kto ma miluje najviac na svete,ma dohnal az na taketo myslienky a ja uz nedokazem odist od neho.Ako by som to stavila,bud on,alebo ja.Nevladzem a jeho lutujem.

milli

Predosl. veta mala byt s otaznikom: "Dava do vztahu tolko kolko od neho sama ocakava?"
Snilek, mozno je tvoj zivot naozaj velmi zlozity a prezila si vela neprijemnych veci, co zanechalo v tebe zrejme urcite stopy. Nemala by si si urobit vo svojom zivote jasno, co sa tyka rebricka tvojich hodnot a toho, co od zivota ocakavas?

milli

Slusny_muz, celkom s tebou suslasit nemozem. Snilek sama pisala, ze do vztahu uz isla bez lasky k nemu. Tiez pisala, ako jej tazko padlo, ked sa sklamala v laske a teraz to ma urobit ona niekomu, kto ju miluje?
Verim, ze Snilkovi nie je lahko, ale je jej pohlad na manzelstvo a manzelsky zivot objektivny? Dava do vztahu tolko, kolko od neho sama ocakava. Otazka je, pre ake veci jej muz stale dohovara a co mu pri nej vadi, ved milujuci clovek vie vela obycajnych veci prehliadnut.

snilek

Chcem vniest trocha viac svetla do mojho pribehu.Moj muz,celkovo,neni zly clovek.Aspon ku mne.Ked som si ho brala,on vedel,ze ho nemilujem,iba ho mam rada.Ja ho mam rada stale,ale dokaze velmi ublizit,niekedy slovom,svojim spravanim.Skratka,casom som zistila,ze ma skoro vsetky vlastnosti,ktore som na muzoch neznasala.Ale,to zistis,az ked s tym clovekom zijes dlhsiu dobu.Beriem to tak,ze nic neni idealne a vsetci sa musime popasovat so zivotom sami.Vsetko to ma nejake suvislosti.Minulost,detstvo,okolie a ludia medzi ktorymi vyrastame.Keby som napisala knihu o sebe,myslim,ze by som par ludi rozplakala.Viem,ze nie som jedina,pribehy mnohych ludi su mozno aj smutnejsie.Dakujem vam za vase nazory,niekedy cloveku pomoze aj ked sa moze trocha postazovat,ked aj pisomne.

lilla

ahoj snilek podla mna by si to mala skncit...chces sa aj nadalej takto trapit? zacni od znova i ked to je urcite tazke,ale stoji to za to, najdes si takeho partnera ktory ta podrzi, budete si navzajom oporou. lebo s milovanym clovekom je zivot nadherny. VELA STASTIA A ODVAHY

slusny_muz

"tvoj muz ta ma rad, tak co by si si este viac priala?"
Milli, lenze co z toho ked ona ho nemiluje..to neznamena, ze ked on ju ma rad ze ona ma byt stastna tiez a milovat ho...
Neviem si predstavit zit s clovekom ku ktoremu citim len lutost ziadnu lasku...

milli

Najprv musim podotknut, ze vobec nesuhlasim so Sorajou, aj ked jej jej nazor neberiem. Tvoj manzel predsa nie je 'svina' aj ked nebolo ferove, ze sa pretvaroval. Ale na druhej strane pretvarovala si sa aj ty, v tom ste si "fifty-fifty". Napokon, aj ked je realita ina, ako si si ju predstavovala, tvoj muz ta ma rad, tak co by si si este viac priala? Vies kolko zien by chcelo, aby ich mal manzel rad? A co zavazky, nemate nejake deti?

snilek

Dakujem vam.Je to zlozite,viac,ako si myslite.Som daleko od vas,velmi daleko.Ale som presvedcena,nech uz tam su kadeake problemy,na tom nasom Slovensku,ale sme ludia,aspon mnohi z nas,co mame srdce a pochopenie aj pre inych.Prajem vam vsetko dobre!

Soraja

snilek ako som si precitala co si napisala, ja som mala nieco podobne takeho chlapa 3 roky, bol obycajna svina,ale tiez boli veci za ktore som ho lutovala a nevedela som od neho odist, sice sme neboli manzelia, ale myslim ze kus papiera nehra rolu. A najhorsie na tom bolo, ze ja som ho lubila,je to tazke pre teba urcite,ale nepremarni takto svoj zivot, nepozeraj na neho, ked nie je ochotny komunikovat, nebud s nim, lebo raz to nedopadne dobre, ci uz pre teba alebo pre neho. Nenatahuj to viac a nechaj kazdeho ist svojou cestou. Mozno si povies co ja o tom viem,ale myslim, ze by ti mali radit uplne nezainteresovani ludia,ani rodina ani priatelia, podla toho co pises tvoj muz nie je ochotny komunikovat s tebou, ved ani jemu nemoze bbyt v takom vztahu dobre. Ak nemate deti, tak s nim nezostavaj pokazis zivot sebe a aj jemu a navyse prepasies niekde tu pravu lasku. Bratranec mal zenu (teda este ma) nieco styl tvoj muz. Po 8. rokoch nabral odvahu a podal ziadost o rovod, teraz su v rozvodovom konani a ma skvelu priatelku. Urob co ti kaze rozum a srdce, myslim ze ty to vies sama najlepsie co,ale nenut s ado nicoho, nemozes ho lutovat, ja som taka ista ako ty, vzdy hladim najskor na inycha potom na seba, ale obcas to robit nemozes a hlavne nemozes svoj zivot takto obetovat koli niekomu, kto si to nezasluzi. Drzim ti palceky,aby si nasla odvahu a urobila, to co by si mala urobit.Netrap sa, uzi si aj ty svoj zivot, nenarodila si sa pre to,aby si sa cely zivot trapila, zivot je krasny, trepa ho zit a nie iba prezivat.

snilek

Moj pribeh,bude asi dost nepochopitelny,pretoze sa tazko v kratkosti opisuje.Dosla som k takemu uzaveru,ze uz nevladzem prezit dalsie sklamanie v laske.Vydala som sa za muza o ktorom som si myslela ze je silna osobnost,ktora ma podrzi.Vobec som ho nemilovala,ale on mna velmi.Po svadbe som zistila casom,ze je este vetsia troska,ako ja.Nevedela som o nom vela,je tichy.Do dnes nechapem,preco som si ho zobrala.Bolo to vsetko take zvlastne,rychle.Aj ked som ho poznala asi 3 roky.Neni zo Slovenska,neboli sme velmi casto spolu.Hltal vsetky moje slova.Som uprimny zranitelny clovek.Neklamem,naco,ved zivot je aj o dobrom aj o zlom.Vsetko o mne vedel.Ked sa tak po rokoch nad tym zamyslim,bola som takou lahkou koristou pre neho.Vedel ako si ma ziska.Neviem,ci mi rozumiete.Predstieral tie iste zaujmi,nazory az sa mi to zdalo take uzasne,ze som stretla cloveka,tak podobneho.Myslela som si,ze mi postaci zit v porozumeni a mozno laska pride casom.Ja beriem manzelstvo vazne.Mam rada teplo domova,varim,peciem staram sa o seba aj o manzela.Vernost je pre mna uplne prirodzena.Nebudem tu rozpisovat,co som pri nom zazila,viem iba jedno,keby som ho lepsie poznala,nikdy v zivote by som sa za neho nevydala.Pretoze nemam ani porozumenie,ani lasku.Tazko sa pri nom zije,ale nedokazem ho opustit,lebo to aky je,je tiez jeho minulost,detstvo,povaha.Som jeho vsetko na svete,preto neviem odist.Lutujem ho.My sme uplne z ineho cesta,kazdy zil uplne iny zivot,nase nazory su odlisne.Su temy,ktore radsej s nim nerozoberam.Nemozem.Je to pre mna o to tazsie,ze ja si rada vsetko prediskutujem co ma trapi,ale s nim to nejde.Viete,mam pocit,ze to s nim musim potiahnut az do konca.Som uz taka zblbnuta,ale vzdy som viac lutovali druhych,ako seba.Dokazala som pomoct ludom,ked boli na dne,bola som ich oporou.Ale ja sa musim pasovat sama so sebou.Tak to citim.Len na vysvetlenie,aby ste si nemysleli,ze ma pri nom drzia peniaze.Nie,ked som si ho brala,nemal nic.Neviem,ci som sem vybrala tie spravne vety,ci vam to da nejaky zmysel.Mozno vas napadne plno otaznikov.Zivot je taky zvlastny.Dobrovolne som sa vzdala lasky.Toto je asi len nasledok,moja cesta.Vzdy som vsetko brala,ako svoj osud.Uz radsej skoncim,asi toho mate uz dost.Dakujem,ze ste si nasli cas na citanie tychto mojich nezmyslov,niekedy sa potrebujem trocha vyzalovat mozno sama na seba a idem dalej.