mam problemy so spankom

Príspevok v téme: mam problemy so spankom
lienka111

ahojte, nevie mi niekto poradit nejaky ucinny zaberak na dobry spanok (myslim tym okrem liekov), nejaku inu metodu. Bola som u psychologicky, ale ze som v poriadku, len mam proste stresove obdobie (uz od februara som sa poriadne nevyspala). Moja doktorka mi odporucila pohyb (niekedy som mala tolko pohybu ze som od unavy nevladala zaspat) a magnezium (ze to unavuje a doplni to v tele vyzivne latky), vyskusala som nic. Mala som uz aj caje na dobry spanok, ziadny ucinok. Moj znami mi odporucil sex - vyskusala som nezabralo, uz fakt neviem

lienka111

zatial som na nic nove neprisla a nevyriesila,pomaly si na to zacinam zvykat, pri spani mavam zhasnute svetla takze v tomto problem nebude, ja len dufam ze sa tento problem vyriesi ked sa vratim zo zahranicia domov, potom nebudem mat ani tolko stresov a predtym som nemala ani take velke problemy, obcas sa mi to stavalo, par mesiacov to bolo dokonca vzdy okolo splnu ale nebolo to take kriticke ako posledne mesiace. No tu jogu by som mozno mohla vyskusat znie to lakavo, len dufam ze u nas doma sa nieco bude take dat realizovat - nejake cvicenia, alebo neviete kde by som ziskala nejake knihy ci DVD s cviceniami?

RNG

Niekedy pomoze melatonim, 3 mg, niekedy zaberie 5 HTP, niekedy yoga alebo akupunktura
V kazdom pripade je v case spania skodlive svetlo, hoci aj mala lampa. Zabranuje to tvoreniu serotonimu, a bez toho telo neprepne na spankovy cyklus.

miroslava kacmarova

to co opisujes vo svojom maili doverne poznam, mam podobne problemy uz 2 roky. vyskusaj jogu-chod do hlbky, meditacie, silvovu metodu, ktora pomaha dostat sa do hladiny alfa, hypnozu..ak si medzicasom prisla na nieco co funguje prosim daj mi vediet na mial. dik

ivonica

ja si pamatam ze som nemohla spavat lebo som bola hladna lebo som tiez jedavala naposledy o 17:00 takze a potom ked som sla spat ale o jednej rano tak vazne sa mi nedalo zaspat a este ma aj zaludok bolel kym som od hladu zaspala presli ´dalsie dve hodiny takze ja som to mala tak a potom som sa isla aspon napit tepleho mlieka alebo si dat krajicek chleba s maslom a potom som zaspala rychlo takze u mna to robil hlad ze som nemohla spat

lienka111

pred vecerom nezvyknem mavat ziadny pohyb (volakedy som cvicila aerobik ale to byvavalo tak okolo 18.00 no teraz na to nie je cas. Kavu takmer vobec nepijem, len zeleny caj aj to len pri ranajkach. Moje stravovanie nie je sice moc v poriadku (malo teplych jedal a same cestoviny-nedostatok casu) ale zasa nejedavam takmer ziadne tucne jedla a v podstate vobec neveceriavam, takze posledne jedlo mam bud na obed alebo ak do seba hodim nieco na olovrant. Viem ze mam dost uponahlany zivot a najviac by mi pomohlo trosku spomalit ale momentalne sa neda. Pohar mlieka s medom som neskusala, totiz ja nedokazem vypit len tak mlieko- ciste biele musela by som si spravit kakao, a to som pocula ze zasa kakao povzbudzuje skor. tak neviem co skor.

adri

S tym pohybom na noc by som to velmi neprehanala,teda sport,to Ta moze aj povzbudit,kedy naposledy pijes kavu,caj povzbudivy napr zeleny?A Ako je to s tvojou stravou?Kedy naposledy jes?Predpokladam,ze tie stare osvedcene rady,nejest vela,tazke jedla,prip.skusit pohar tepleho mlieka s medom vsetky ovladas.Na vecer sa mame upokojit,popreberat v mysli co bolo dobre,co nie,prip,co by sme riesili inac,ziadne velke veci,plany,a s ocakavanim co prinesie novy den by sme mali zaspat.A vit,C Mg si naozaj nedavaj,skor Ta to povzbudi.A co Ti este poradili?

lienka111

no knihy som zatial neskusala, pretoze ja byvam vecer strasne unavena ale proste nedokazem zaspat, vyskusam to ved aj tak uz nemam pocas dna cas na nejaku dobru knihu a volakedy som citalava viac, ak vas este napadne nejaka metoda ktora uspava, napiste mi prosim

myshina

mne tiež pomáha čítať to ma unaví bez toho už ani nezaspím ale pri splne a nove to nezaspím to ani nemusím pozerať do kalendára a viem že je to obdobie.mne doktorka poradila Stinlox ale beriem ho fakt len asi 2-4x do mesiaca pri tom splne .Skús si dať niečo predpísať z toho len polku ale vážne len občas ked máš etresové dni.ˇVed to sa nedá aspoň občas sa musíš vyspať.