psych. pojmy

Insanius

Paranoja - to je jednoznačné, to každý vie, čo znamená.
Schizoid - človek uzavretý do seba, introvertný, vlastný svet, sociálna izolácia.

kop

Jeden v nemocnici mal schizoafektivnu poruchu a viem, ze bral nejake litium, ci cosi take. Ked to dostal, tak hned aj zaspal.
Schizo nie je ok.

kop

Paranoidny je taky, ze cloveku sa v hlave vytvaraju nejake myslienky, ktorym uveri, ze je to pravda a podla toho aj kona.
A schizoidny, ide tam asi o to, ze mas vo svojej diagnostike aj nieco zo psychozickeho spektra, napr. ze pocujes hlasy alebo mas vidiny. Tazko sa mi je k tomu vyjadrit, ked ta nepoznam.
Myslim, ze kombinacia slov paranoidny a schizoidny rovna sa plny invalidny dochodok...

Rost

Net mám prehľadaný snáď od začiatku po koniec ale ďakujem za radu.

Práveže všade sa tieto pojmy spomínajú iba v extŕemnych verziách ako poruchy osobnosti alebo schizofrénia.

Som sa pýtal aj psychologičky čo to o mne napísala a nič mi k tomu nepovedala iba že som "taký introvertný".

A už to zisťujem asi 3/4 roka...
Nech idú do riti uź ma serú celí psychoodborníci aj s ich slovníkom a celkovo s prístupom k človeku.

Len aby som nosil papiere od jedného k druhému a ani nevedel čo mi je.
Hlavne źe je sedenie uhradené od poisťovne a lieky predpísané od doktora a ostatné je jedno...

kop

Na nete by sa mali dat najst tieto pojmy.
Ja som z tych pojmov tiez jelen, lebo vraj existuje aj psychoza bez schizofrenie, pritom psychoza trvajuca dlhsie ako pol roka sa automaticky nazyva schizofrenia.
Neviem.