Ahojte...Mám 19 rokov, tento rok maturujem a bohužiaľ žijem v neúplnej rodine s matkou alkoholičkou...Bývame v podnájme a kedže matka nemá prácu tak sa musíme vysťahovať...Nemáme kam ísť a kedže mám priateľa s ktorým sme spolu niečo vyše 3 rokov (on má 24), je to jediná možnosť kam by som mohla ísť. Chcem sa spýtať, či Vám to nepríde nejako zvláštne. Jeho rodičia by s tým nemali problém, ale mne to stále príde také čudné...:-( Čo si o tom myslíte ? Ďakujem za každú odpoveď...:-)
PS: nejaké negatívne komentáre si odpustite, ozaj ich nepotrebujem čítať...:-)
Problémy s bývaním
Ja som už dávnejšie uvažovala, že od nej odídem, raz som to aj spravila, len bohužial som sa musela k nej vrátiť, mimochodom vtedy som dúfala, že aspoň môj odchod ju donúti prestať s tým, avšak mala som cca 16 rokov a bola som asi riadne naivná keď som si to myslela...asi mám až moc mäkké srdce v tomto, lebo vždy keď nad tým uvažujem že by som ju mala nechať samú, tak mi nejako smutno :-/ aj keď viem že proste raz odísť musím..:-)
ak si u priatela a jeho rodicov vitana, tak nevidim dovod tam neist...mamu ponechaj samu na seba, ty si jej dieta, nie clovek, ktory ju ma tahat z alkoholizmu. Je to jej zivot, je dospela a svojpravna, ako sa rozhodne zit, je jej pravo a tvoje pravo je sa na tom viac nezucastnovat. Pokojne ju navstevuj atd.., ale vyuzi sancu odputat sa od nej a zit svoj zivot.
Ďakujem pekne naozaj :-) cerím, že keď pôjdem k nim tak sa to celé zmení a bude to už len lepšie, lebo čim ďalej tým viac ma opúšťa nejaký tén elán...uvidíme no :-)
pozri ak ti priateľovi rodičia navrhli, že môžeš byť u nich, choď k nim ..časom sa určite osamostatníte a pôjdete do svojho, ale hlavne už nebývaj s matkou ..ak má ona kam ísť, je dobre, ale ty s ňou už nechoď ..si dospelá osoba a máš svoj život, tak prajem veľa šťastia s priateľom a pokojné spolunažívanie s jeho rodičmi
No veď toto, že veľa iných možností nemám...
mysh: tá pôjde asi jednému známemu...mohla by som tam ísť aj ja, lenže asi najhlavnejší dôvod prečo chcem odísť je ten jej alkoholizmus...ktorý trvá vyše 10 rokov ak nie aj viac...a ja to proste psychicky už pri nej nezvládam
A mama pojde kam?
ak s tým nemajú problém jeho rodičia, tvoj priateľ ani ty, tak nevidím dôvod, prečo by si sa nemala nasťahovať ..... veď v podstate asi veľa iných možností nemáš