Som neplavec a o pár mesiacov mame na strednej povinny plavecký kurz. Ja viem, je to o tom že ma plávať naučia ale ja mám z vody hlbšej ako 20 cm panický strach. Učitelka tvrdí že jediný spôsob ako sa tomu vyhnúť je potvrdenie od lekára o tom, že by sme kvôli zdravotným problémom plávať nemali (alergia na chlór, atď..) Keď som sa jej spýtal že čo s tym ked mam ten strach tak mi povedala že proste treba potvrdenie od lekára.
Strach je psychického charakteru, tak preto by ma zaujimalo či si to mam dať potvrdiť u psychiatra alebo u psychológa?
Povinný plavecký kurz
Ďakujem všetkým čo napísali :) Vážim si to, veľmi to pomohlo. :) dobrú
Tak potom problem nie je. :)
Nie philips, nahradny termín nieje našťastie. V osnovách je presne vyhradený ten týždeň.
Hrac, to mu nepomôže. Ak to musí povinne absolvovať, tak mu dajú náhradný termín. Ak bude mať papier od lekára, že nemôže kvôli strachu z vody, alergií, tak potom ho k tomu nútiť nemôžu.
k obvodnemu si vybav PN, resp. sa tvar, ze si chory nech ta necha doma... Nemusis to komplikovat inymi lekarmi.
je to fajn riešenie a skúsim to, ale čo ak to nevyjde?
jj skus obvodneho ten ti bud nieco napise alebo ta posle dalej... akoze podla mna to nebude nejaky problem
normalne chod k obvodnemu nech ti da papier ze to nemozes absolvovat a hotovo
Proste potrebujem vedieť či na to treba papier od psychiatra alebo stačí od psychológa. Viem, že sa to zdá veľmi hlúpe a logické by bolo pokúsiť sa strach prekonať, ale to nepôjde. Skúšali ste niekedy strčiť arachnofobika do miestnosti s tarantulami?
Mňa raz u kamoša hodili do bazéna. Pamätám si, že ked som v tom bazéne bol tak som odpadol a zobudil som sa až niekoľko minut po tom čo ma vytiahli.
Ten pocit ked som bol obklopeny vodou ma straší dodnes. Podla mna je pre človeka ako živočícha neprirodzené plávať. Veď sme suchozemské tvory, nie obojživelníci.
To je velmi milé, philips. Ale ty si tu vodu zjavne len nemal rád. Ja mam z nej p-a-n-i-c-k-ý s-t-r-a-c-h. A okrem toho som jediny neplavec z celej triedy