Chemoterapia

llek

Ano, po chemoterapii mozu byt bolesti svalov a klbov, niekedy je to ako keby par dni bolelo telo a clovek vlastne nevie co to presne boli. Zavisi od typu chemoterapie, ci su podavane aj kortikoidy a od indivudualnej tolerancie. Niekedy sa to po case ylespi, alebo ten dotycny zisti, ako si pomoct
A tak vseobecne pre tych co sem pisu. Ked sem pisete, tak preto aby ste niekomu kto hlada pomoc pomohli, nie preto aby ste si tu riesili svoje ego alebo problem s chemoterapiou. Treba odpovedat na to, co sa ludia pytaju. Odporcovia chemoterapie su velmi citlivi, ked im niekto vstupuje do ich diskusii, mali by preto respektovat ludi, ktori sa rozhodli liecit chemoterapiou.

ddana

Milagros - každá chemoterapia je iná, záleží aj od základnej diagnózy, pre ktorú sa liečiš. Môj otec berie chemo, a je úplne v pohode, bez akýchkoľvek vedľajších príznakov.

psychos

mne tiez pripada Cindyn prispevok odveci. Clovek sa pyta na tazkosti a ona ho zdepta ze chemoterapia nema vyznam.
Cindy nabuduce si dobre rozmysli co napises niekedy mozes svojim prispevkom sposobit tragediu vies asi co myslim nie...

philips

RNG, nechcel som, aby to bolo brane ako utok. Len on sa pyta na to, ci to moze sposobit bolest a nie na nazory druhych na chemo...

0vecka

2 RNG akoze ano philips osobne zautocil ale nepride ti tiez trosku odveci tu pisat cloveku ktory uz zobral chemoterapiu ze je to jed atd atd... si zober co to spravi s jeho psychikou...

RNG

phillips, zase osobne utoky?
Ale mozno som dost nenapisal okolo bolesti, na co sa ten co zacal tuto temu pytal
Tu su uvedene rozne mozne nasledky/symptomy po chemoterapii
www.cancer.net
kde uvadaju ze dovod na bolesti su najma poskodene nervy. Nuz na to pomoze brat napr 1 az 1.5 gramu DHA, co je omega 3 kyselina potrebna na regeneraciu myelinovych obalov.
Najdes ju napr v rybacich olejoch, krill oleji a najma v oleji calamarine.
Ale chemoterapeuticke jedy mozu priamo poskodit aj svalstvo a klby, kde mozno pomoze brat doplnky na klby, pripadne rozne protizapalove latky, najma curcuminoidy s bioperinom, boswelin a enzymy na odmorenie tela.
Odporucam aj precistenie pecene protokolom dr Berksona, lebo pecen dostane tymi jedmi poriadne zabrat a videl som nejedneho pacienta po chemoterapii zozltnut ako stary vosk

Cindy353

nasa suseda este minule leto sedavala na balkone bez parochne a dnes je uz pod zemou. tak mam dojem ze ta chemoterapia nejak neucinkuje, skor len predlzi velke utrpenie.
asi by som do toho nesla