Potrebovala by som poradiť, akú ma koreňovú sústavu Hluchavka biela .. Zdá sa, že ma metamorfozu stonky podzemok ale nie som si ista .. Má aloríziu ? tj. hl. koren nitovity a vedlajsie ? alebo ako to je ? nevedeli by ste mi poradit . a este je to dvojklicnolistova rastlina, že ?. :/ Dakujem
obrazok hluchavky : glutenfree.sk
Niekto, kto sa vyzná v biológii
biolog,to čo robím má veľkú vypovedaciu hodnotu, chcem ostať anonymnou, takže takéto veci o sebe neprezrádzam ;-)
lenka
tak ja si myslím, že má aloríziu plus má plazivý podzemok,,, usúdila som to z obr.
rozhodne nemá homoríziu
dakujem a budem rada za dalsie rady:)
Inac vôbec nemam tusenia o com tu pisete co je to metamorfoza to znie ako z literatury a alorizia ci ako..:D
Ebi777 ty co studujes? Lebo kam sa pozriem tak ty take mudrosti davas ze mi neda sa nespytat :) Vyzeras byt mudra a scitana..
ano asi ano ale taktiez ma ten kore, aloriziun ? alebo uz nie ?
ok, tak to bude BYLINA s plazivým podzemkom :)
ebi77 : ano viem, že byľ je stonka hluchavky ale potom su este aj metamorfozy .. :) podzemok , stonka pod zemou , vacsinou vertikalna,
dakujem krasne , ale myslím , že to vertikalne je aj metamorfoza stonky (podzemok) , da sa to kombinovat ? ze ked ma podzemok tak aj tu aloriziu ? :)
metamorfóza stonky pre hluchavku nie je podzemok, ale BYĽ