Prosím poraďte mi nejaké pekné mená neviem si s tým poradiť nikdy sme doma psa nemali .
Meno pre malú fenku
Vrča
Davnejsie mala moja sucka yorkshirka steniatko, fenku, a dali sme jej meno Lady (Lejdy), strasne to bolo podarene podla mna, mne sa to strasne pacilo :) Teraz mame fenocku a vola sa Molly, tiez krasne meno, a este som vzdy chcela mat fenku menom Kelly. A davno, velmi davno, som poznala pani, ktora svoju fenku volala Pusa, tiez podarene :)
Jj, potom napis ako si sa rozhodla, tiez som zvedava :) a akeho havina budes mat? :)
Áno, aj od plemena zalezi, Tak napr. polovnickym plemenam mame davat mena, ktore maju nejaky vztah k polovnictvu, alebo vyjadruju nejaku vlastnost, ktora charakterizuje prislusnu skupinu alebo plemeno. P.s- mali sme 5 plemien psov.
Ty mas ake plemeno ?? aj podla toho je dobre vybrat meno a suhlasim s ostatnymi,ze je lepsie dat neake kratke meno :)
tu je par mojich,ktore poznam ( moje stenata maly take,priapdne kamoskine,susedine,atd)
Ajda, Aira, Megi, Moly,Ejmy, Mandy, Daila, Dafné, Dejzi , Zoja , Zoey, Beky, Beba, Mia, Keity, Kim, Kelly, Kita, Rita, Ria, Sandy, Lea, Layla, atd :)
Snad nieco pomohlo ...
PS : Potom napis,pre ake meno si sa rozhodla ;)
Meno steniatka treba vyslovovat VZDY ROVNAKO, bez obmien a rozlicnych zdrobnelin. Ak sa rozhodneme pre skratku, tak to uz potom nemenme. Priucanie na meno treba vzdy spajat s odmenovanim steniatka lahodkou, aby sa po niekolkych dnoch vyvinul pri nom signal " POZOR" (prejaveny pootocenim hlavy k osobe, ktora meno vyslovuje) a POKRMOVY REFLEX nabadajuci ho pribehnut ku panovi.
volame ju čučo, ale čučoriedka ma zapisane v tom preukaze :D
Peknych zvucnych mien pre fenku je vela napr. Borka, Diana atd a urcite sa mozno zaobist, aby sme fenke davali mena ludi ako Danka, Janka resp. nejake dehonestujuce mena ako Cundra lump atd.
Mam nazor ako Deria.
Pre pomenovanie psa, sucky sa vybera kratke zvucne meno s vyraznym zakoncenim.
P.s- v minulosti boli rozne nazory, ze meno psa ma obsahovat hlasku "r". Zda sa, ze je to prezitok.
mne osobne sa nepači dať zvieratku ľudske meno.
hlavne, nech to nie je dlhe meno. psom sa ma davat meno najviac z dvoch slabik, lepsie im to ide do ucha. (napr.cucoriedka je pekne ale dlhe:)) mozes dat napr. riky, lia, ajka, mona, nika, atd.