Obviňovanie, čím to je?

Príspevok v téme: Obviňovanie, čím to je?
Problem103

Mám problém, rodina ma neustále zo všetkého obviňuje. Pred 9 rokmi som stratil kľúče od domu a stále mi to vyhadzujú na oči, keď oni zapatrošia niekde svoje alebo len tak z ničho nič. Alebo to že som si zlomil ruku, keď som bol malý a kopec hlúpostí, ktorých je kvantum. Skrátka furt im niečo prekáža a vadí, sú to ale totálne hlúposti. Akú prílohu som si dal na obed, aké ovocie kúpil. Neviem si vysetliť dôvod, že prečo sa takto rodina chová a zdedila to aj sestra. Je to tou bolševickou výchovou ? Alebo nejaká genetika ? Keď to zhodnotím, tak mi tým ničili celý život a tým aj svôj poškodili. Mám 24 rokov, ak sa niekto vyzná tak nech napíše, že čim to môže byť. Vďaka !

Problem103

Ďakujem za odpovede :)

anjelik*
Neviem, možno máš pravdu že na to reagujem, tak im to dáva podnet k tomu aby stále niečo vytiahli. Niekedy mi to príde ako závisť, ale nerozumiem že čo mi závidia. Ale tvoju radu určite vyskúšam a určite pomôže.

anjelik *

Skúsim ti to napísať menej *duchovne*. Ak by si na všetky tie hlúposti nereagoval, zákonite by to každého omrzelo. Nebol by dôvod sa do teba znovu a znovu navážať. Ale ak ty zareaguješ, dáš im to, o čo im podvedome ide a to je tvoja *duša*. Ak sa naučíš ovládať, to znamená, iba sa usmiať a nijak to neriešiť, tvoj problém sa vyrieši. :o)

Fleur-de-lis

myslím si, že dôvodov je možných veľa. Možno je to osobné, ale nie tvojou vinou, ale v zmysle, že ťa možno mali v čase, keď dieťa nechceli. A stal si sa tŕňom v oku. Čo je hrozné, keď je niekto tak sebecký. A sestra to možno len prebrala ako vzor správania a ani si to neuvedomuje.
Keď človek nie je milovaný a príjimaný a nikto mu nepreukáže jeho hodnotu, čo sa deje často, tak sa nám rodí kopa zranených, nevyzrelých, sebeckých dospelých. Obviňovať druhých je prosto cesta ako si uľaviť. Ako sa na chvíľu necítiť ako najhorší. Takéto správanie vždy vychádza z pocitu menejcennosti, z pocit nemilovanosti, nedostatočnosti. Málokto má odvahu a zrelosť aby túto svoju bolesť ukázal svetu a pred sebou samým, a radšej si dá masku dokonalého, aby to tým zakryl a potlačil.