Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Podcenil som alkohol?

Príspevok v téme: Podcenil som alkohol?
Fearaway

Zdravím,chcem sa spýtať ako zistím závislosť na alkohole ? dosť v mladom veku v mojom , párty , chlastačky , nedávno stredná a pod a teras som dlho nepil ale zas som sa k tomu vrátil,kedže mám všetko ale nemám prácu len celé dni sedím za PC,nudím sa nemám čo robiť,hocikedy si otvorím flašku wodky , a popíjam raz možno dva krát za týžden,mám o seba strach niekedy mám silné nutkanie si dať,aj teras poslednú dobu naposledy som pil sobotu večer a mám chuť zas dnes,neviem čo robiť,liečiť sa nechcem dať nemyslím si že to je až také kritické aby som urobil tento krok,a hlavne aj aby ľudia nerozprávali stále len gaming,a nuda ,neviem čo robiť, je to iba v mojej hlave ? ako sa to prejavuje že mám závyslosť ? poslednú dobu som čítal ked niekto pije od rána to neprípada do úvahi .a nepijem každý den niekedy ani mesiac ale poslednú dobu to nejak hecujem a hroťím a neviem čo ďalej a mám dosť velký strach.čo dalej ? aká je % šanca že som zavislý na alkohole ? mám neskutočné obavy,kolko krát si stále hovorím nechce,nebudem . a len na to myslím ako do oddialiť ... niekto kto by o tom pokecal ? možnosť skype , e mail a pod .. Vdaka

sponka

Fearaway,možno zistiš či si zavisly po prečitani.POČIATOČNA faza:K pitiu vedie spoločensky motiv./posedenie,oslavy/.Skoro však dochadza k skusenosti,že pitie mu prinaša určitu dobru až povznesenu naladu.Postupne aj keď sa neopija konzumuje až značne davky alkoholu.Tato okolnosť nie je napadna ani okoliu,ani pijakovi.Možno už pozorovať zvyšenu toleranciu na alkohol t.j.potrebuje väčšie davky, aby dosiahol prijemny stav.PRODROMALNA/varovna faza/Alkohol sa stane drogou,ktoru alkoholik potrebuje.Pije napr.potajme alkohol sa mu stava nutnosťou.Začina sa u neho prejavovať pocit viny za svoje pitie.Po vytriezveni svoje počinanie ľutuje,sľubuje napravu.Začina mať okna.Vytvara si system.aliby,ktore toto počinanie vysvetľuju.Hľada na pitie dovod.Buduci alkoholik začina stracať vo svojom piti kontrolu,či mieru,ktoru až dovtedy mal.KRUCIONALNA faza/rozhodujuca.Strata kontroly-t.j.ak skonzumuje prvu,trebars malu davku alkoholu,citi potrebu piť ďalej.Tato potreba trva, kym sa neopije, alebo nie je zmoženy tak,že ďalšia konzumacia je vylučena.V tejto faze sa pijak može rozhodnuť,či bude piť,či nie.Keď neprestane pije bez kontroly-vysvetľuje že mal dovod sa opiť a že vina nie je na ňom ale na ostatnych.Stredom jeho pozornosti sa stava problem opatriť si alkohol.Zanedbava dovtedajšie zaujmy.Zanedbava jedlo.Prejavuje sa znižena potencia a s ňou spojena alkoholicka žiarlivosť.Potrebuje tzv.ranny dušok aby bol schopny akejkoľvek činnost.TERMINALNA faza/konečna/Stale sa stupňujuca potreba mať alkohol premože posledny odpor pijaka a on sa opije uprostred pracovneho dňa.Jeho opilosť trva aj niekoľko dni za sebou. Ma tzv. ťahy.......Fearaway je na tebe či sa budeš nudiť a otvarať si f.vodky alebo sa nad sebou zamysliš.

Peters12

Podla mna si to este neprehnal lebo inak by si si to vobec nepripustal..... ale pozor aby to nekoncilo takto

spravy.pozri.sk

takze menej pit.........

hanka9

Fearaway

zavislost na alkohole nezistuj

P.s-

-zacni tym, ze vyhod pocitac z okna.

potom zacnes mat roboty do aleluja a

zabudnes aj na chlast ...

Fearaway

0večka tak tak
Tak napríklad skoro rok som nepil .áno nudím sa všetko som zahodil Len hry. . stále CS,WOW a tak dalej a mam toho plné zuby
nepijem v kuse 4 roky :D to zas nie ..na strednej ako každý cez week .. sem tma cez týžden .potom zas som nepil a teras to hrotím no
len mám strach proste
dik za podporu...nemáš skype náhodou ?

0vecka

nevieme kolko rokov pijes a tak. ale ja osobne si myslim ze to neni take zle... ono problem u teba je to ze proste nemas pracu nudis sa mozno mas aj depresie a vobec nevidis nejaky zmysel zivota tak sa napijes, ale nemyslim si ze si alkoholik ale tak o dva tri roky mzoes byt...

škovranok

To, či si zavislý zistiš velmi lahko, rozhodni sa, zistíš ako na tom si.
Čudujem sa, ked si uz taky macher a sediš len pri počitači,že si neotvoriš nejaky portal pre zavislakov CPLDZ v BB, alebo nejaky A klub - to znači klub abstinentov napriklad v LV - novy zaciatok, AA - anonymni alkoholici a neprečitaš si o chorobe zvanej zavislost na alkohole, ci drogach viac, teraz je tolko moznostiiiiiiiiii
ak si chces pokecat, tak sa prihlas do TP - triezvy priestor.net a napis im presne to co si napisal tu, uvidis kolko reakcii a vlastnych skusenosti ti zavislaci odovzdaju, až sa v nich nakoniec najdeš.

kukucko

Ked citis, ze chces len to a nic ine - si na tom zavysly. A je to jedno, ci je to gamming, sex, drogy alebo alkohol. Je to proste zavysloat a ked si nevies povedat vlastnou volou, ze nie, liec sa, lebo cim dalej, tym budes trpiet este viac a viac. Ide hlavne o Teba a Tvoju pohodu, o Tvoj zivot. Dobry je na to dobry kamos alebo priatelka, ktory su mimo a boli by s Tebou v dobrom i zlom. Ale, myslim si, ze nie su, preto aj to ...