ahojte. stale ma zmaha depresia. mam pocit ze nikdy sa mi v nicom nebude darit. chyti ma to casto z minuty na minutu. stale myslim len na to najhorsie. ako sa vsetko pokazi a pod. depresiu mam vacsinou na konci dna. alebo ked sa mi v niecom nedari na prvy raz hned si pridem ze som totalne neschopna a nic neviem. pritom mnoho ludi sa ma horsie odo mna a zvladaju to s usmevom...
Mam stale depresiu
debi, nikto ti nebráni pracovať nasebe...Len ty sama a tvoje limity, ktoré si dávaš. V novom prostredí je určite ťažšie nájsť si nových kamarátov, s ktorými by sa dal tráviť čas, ale nie je to nemožné. Skús sa zamyslieť nad tým čo by teba osobne bavilo - nejaký koníček, šport, zvieratá, jazyky, umelecké hobby, história, zdravý životný štýl a pod., pre začiatok to môže byť čokoľvek čo ťa aspoň okrajovo zaujíma a motivuje ťa to ísť do spoločnosti kde pravdepodobne natrafíš i na tebe podobne zmýšľajúcich ľudí a ľahšie sa zoznámiš. A predtým ako prípadne navštíviš ďalšieho odborníka si sama v sebe ujasni čo od neho čakáš. Ak čakáš niekoho kto ti ,,čarovnou paličkou" zmení život na rozprávku, tak potom sa načakáš, takto to nefunguje...tú cestu si musíš vyšlapať ty sama. Možnosti sú, ale ty sa musíš rozhodnúť či chceš zmeniť svoj život, alebo sa vyhovárať na limity...
kukucko mas pravdu..kamarati by pomohli. lenze ziadnych nemam. najlepsia kamoska je v nemecku. ja som v cesku a nikoho tu nepoznam kedze som v novej skole. a ked som doma, tiez ziadna partia pre mna. ja chcem konat, pracovat na sebe a nie len chodit pit, zurovat a riesit nove kabelky atd...no nic...jednosmerny listok na mars :D idem zacat setrit
To je zaujímavé čo píšeš, ja sama chodím na terapiu a tiež k psychiatričke a mne sa nikto nesnaží vtĺcť do hlavy aká som super :)))) Tak to ti verím, že pokiaľ ti tak ako píšeš a dobre si to nazvala vyratúvajú hneď tvoje klady hoci ťa nepoznajú, tak ti to nepomáha. Dobrý odborník má človeku podľa môjho názoru pomôcť samého seba lepšie spoznať tým, že ti pomôže vidieť na sebe tie dobré stránky, ale zároveň sa i zmieriť s tými negatívnymi, pretože nikto nie je dokonalý. Tak skús ďalšieho psychológa, ja som už u druhého, prvá bola oničom.
skusala som aj psychologa, aj osobny koucing, ale proste...oni sa mi snazia natlc do hlavy aka som super, aky mam na vsetko talent a pritom ma videli hodinu-dve a vobec ma nepoznaju. a nemam rada ked mi niekto klame do oci len preto, ze je za to plateny...
ešteže nevieš čo znamená skutočná depresia. tak ti závidím...
Debi, toto čo opisuješ nie je depresia. Možno by to chcelo nejaký pokec s psychológom.
Aj ja mam depky. Vykasli sa na to a precitaj si radsej dobru knihu. Pri nej obcas prichadzaju velmi dobre napady, co so zivotom ...
Dolezite je, aby Ta nieco skutocne bavilo a realne sa tomu venovala a uspokojovalo Ta to. Moze to byt hocico, napriklad i hackovanie ...
A doleziti su i kamosi. ktory vypocuju i povedia nieco vesele i zaujimave i poradia, ako by si mohla dalej lepsie a lepsie ...