Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mikrovlaknina a probiotika

marek865

ahojte, mne sa osvedcilo objednavat mikrovlakninu zo slovenskeho eshopu -odkaz odstránený-

mam tam pokope vsetko co mi treba do zmesy - psyllium, glukomannan, inulin, jablcnu vlaninu...
zatial mi objednavky vzdy prisli rychlo a v poriadku :)

mate niekto skusenosti s tymto eshopom?

biba3131

JanaLR chcela by som to s tebou prebrať ak by i mala čas. ak tak mi napíš na môj mail...mna najviac trápia tie kožné problémy,...

RNG

V dnesnych za starocia nespravne slachtenyc rastlinach je primalo mikrovlaknin, preto je dobre si ich aspon doplnit. Keby si chcel dostat z prirody dostatok mikrovlaknin, musel by si sa obratit na divoke ovocia, neslachtene korienky a rozne divoke semena.
Ja odporucam napr 15 gramov zmesi mikrovlaknin a este pomerne dobry zdroj mikrovlaknin su jablka, kde mas v jedno jablku len 3 gramy pektinov.
Ostatne ovocia a zeleniny toho maju mizivo, mucne vyrobky dokopy nic, takze doplnanie je tu na mieste(arabinogalaktany, inulin, psylium, glucomannan pektiny ....)

JanaLR

Dôležitá je strava - jedz veľa bryndze, zeleniny, ovocia, bielych jogurtov a vyváženú stravu - t.j. polievky, zemiaky, ryža, pripravuj si jedlo na pare. Odporúčam nestravovať sa v reštauráciach a už vôbec nie jesť lacné MENU za 3-4 €.
Vhodnými doplnkami stravy si môžeš pomôcť. Ak máš záujem, napíš mail a poradím ti, aké doplnky stravy jesť/piť, aby si bol fit. Ja som mala roky kožné problémy aj tráviace ťažkosti, vrátane helicobactera a zmenou stravy a vhodnými doplnkami som docielila výraznú zmenu, schudla som 9 kg a citím sa lepšie ako kedykoľvek predtým.

odpovedam

co je to uplne normalna strava? dnes je vela trendov toho, kto co je a neje. radsej bud konkretnejsi.

Co sa tyka probiotik, v strave ich mas malicko. Mas ich pridane do niektorych potravin, ale su to male mnozstva a nikto nezaruci, ze v tom prostredi aj preziju. Kup si ich radsej vo forme potravinoveho doplnku - takisto aj mikrovlakninu + jedz jablka, tam je miktovlaknina tiez. Probiotika vsak kup tepluodolne a entericky potiahnute, aby prezili cestu zaludkom do creva. Inak nema zmysel ich brat, ak uhynu este pred crevom... najdes ich napr. v lekarni, pripadne si to odniekial objednaj.