Poplatky za všetko

Príspevok v téme: Poplatky za všetko
nobodya

Už ste sa s tým stretli u Vašho lekára?

Napr u mňa:

-> poplatok za elektronicke spracovanie udajov 1€ (to je pri každej navšetve)
-> poplatok za predpis lieku mimo času 9:00-10:00 a je 1€ za každý recept
-> poplatok za telefonické objednanie 5€ , poplatok za objednanie mimo času 9:00-10:00 sú 2€ ..

atď ...

Je to normálne? Každý koho stretnem tam samozrejme zaplatí ,lebo čo sa bude hadať alebo pôjde k inému lekárovi ? (čo stojí čas ,namahu a peniaze na cestovanie atď)...

V podstate je nereálne aby tam bežne pracujúci človek prichádzal od 9:00 do 10:00 a objednaval sa alebo predpisoval si lieky..

Tak to sa zarába ,najmä ak pani doktorka nerobí dokopy nič okrem toho že sestrička vytlačí recepty stále tie isté dokola a prečita výsledky testov krvi .. to dokážem aj ja a nepotrebujem nato 6 rokov študovat..

sala

Skus si vyinternetit ineho doktora. Poplatky "za elektronicke spracovanie udajov 1€ a poplatok za predpis lieku mimo času 9:00-10:00" su cudne. Pytaj si potvrdenku a nech presne uvedu, za co "poplatok" je a posli kopiu tej potvrdenky na Urad pre dohlad.

Len na okraj: Keby sa doktori uchadzali o pacientov, takeho "poplatky" by vymizli.
Chod do lekarne. Lekarne su biznis a o zakaznuikov sa uchadzaju. Lekarni mame na pocet obyvatelov 4xviac nez v Dansku a k lekarovi je problem sa dostat.
Je to vysledok systemu. Prakticky lekar je de facto trestany poistovnou za pracu pre pacienta lebo mina peniaze poistovne. Ked nic pre pacienta neurobi, poistovna usetri. Ak ste za zisky poistovni (tj. spravcov zdravotnych dani), ste presne za toto. Prijmy na poistenca su dane (naklady na ich vynucovanie plati stat tj. my vsetci), ak chcete zisk, znizujete naklady. Je tu taky nelogicky system: cim viac lekar pracuje, tym horsi hospodarsky vysledok dosahuje. Funguje tu ako-tak len donucovanie bez adekvatneho financovania namiesto jednoducheho "Cim viac pracujes, tam viac zarobis". Mate, co ste chceli.

ambrozia66

Včera sa bol muž objednať na ortopedické vyšetrenie a objednali ho až na koniec mája. Ale za poplatok 20 e, by bol objednaný tak do 3 dní.

GoFruit

Hehe to sotva pretoze nikdy som nemala zuby v lesom stave ako teraz na vitarianstve. Aj tehotenstvo aom krasneprezila tusim som bola raz u zubara. Takze nesuhlasim.

cvirik1

gofruit, no mimochodom ovocie ti nici zuby rovnako ako sladke;) ale teda tiez nie som za vyssie odvody a dane, teraz dava clovek z platu statu 50% co je viac nez dost, problem je uplne inde..

GoFruit

No urcite, ziadne take ze zdvihnut odvody. Preco by niekto kto sa stara o svoj chrup mal platit za niekoho kto zije nezdravo a zere sladkosti a ine skodlive veci na chrup? Nie nie pekne nech to ostane