prosim vas zajtra mame pisomku mne z toho ....! učili sme sa do dobre 2-3 roky dozadu teraz pišeme ... a nejde mi do hlavy,
napr. hrana kocky má 4,5m ...
a ked chcem vypočitať všetkych 12 hran? čo mam dať 4,5 × 12 alebo × 2 alebo to je to iste? prosim vas mam nervy v haji :(
Mám stresy, nervy, revem neviem čo mám robiť ! zajtra písmonka z matiky..
sama musíš si spraviť vo veciach systém čo sa týka chémie aspoň sa nauč poučky tabuľky vzorce nemôžeš mať samé 5 niečo musíš vedieť jedno alebo druhé čo sa týka matematiky aj tam sa dajú vzorce naučiť aspoň na tú 4 ku a čo rodičia? oni nemajú akosi záujem ti pomôcť oni sú na vine je len október takže ešte veľa času aby si si opravila tieto dva predmety otvor knihy zošity a začni sa učiť sama s ostatných predmetov máš aké známky
takže mám takýto problém nejde mi matika a chémia nedokážem sa na tieto predmety pripraviť mám samé päťky ja už naozaj neviem čo robiť bojím sa že prepadnem ani ma nemá kto doučovať
Ebi, Ebi, Tvoje riesenie je uplne spravne. To chce klud a otvorit si k tomu okno dokoran ...
Cez objem sa to malo ratat a zaokruhlit smerom nadol na cele cislo.
no veď práve, ten objem ma zneistil, že by sa to počítalo tak? ale to by bola veľká blbosť
a tá možnosť s rozrezanými kockami ma ani nenapadla
ebi podla mna to mas spravne, ale mam dojem ze ak je ona na zakladnej tak to mozno tam chceli ratat cez objemy telies.. co je ale v tomto pripade zrejme blbost pretoze kocka nie je voda a musi zachovat aj svoj geometricky tvar (teda ak ich nemozeme poukladat do skatule aj rozrezane:))
tak ale nie som si istá :D, preto by som to chcela odkontrolovať so správnou odpoveďou ;)
a = 11,6 cm, čiže na túto hranu sa zmestia 4 hrany kocky s rozmerom 2,5, a to som zistila takto - 2,5 x 4 = 10
Ďalšie hrany počítam obdobne:
b = 8,9 cm, čiže na túto hranu sa zmestia 3 hrany - 2,5 x 3 = 7,5
c = 13,75 cm, čiže na túto hranu sa zmestia 5 hrany - 2,5 x 5 = 12,5
a potom len roznásobím počet zistených hrán:
4 x 3 x 5 = 60 kociek
joj nie 150, ale 60 kociek
rýchlo som to vypočítala, vyšlo mi 150 kociek sa zmestí, máš správnu odpoveď sedí to??