Interrupcie

mifor

Ja som proti. Len v prípade ak ide o naozaj vážne ohrozenie zdravia ženy, alebo o veľmi ťažko poškodený plod interrupciu akceptujem.

Nela41

escap ale ja som nikde v svojom prispevku nenapisala hormonalna antikoncepcia. Neviem preco si ludia so slovom antikoncepcia spajaju hned tabletkovu hormonalnu formu. To su predsa vsetky sposoby zabranujuce otehotnenie a tych je neurekom. Kondomy, pesary, spermicidy, pocitanie plodnych a neplodnych dni, zensky kondom, sterilizacia, vazektomia...
Suhlasim uplne s tym co pises. Zeny su pohodlne a nie su pripravene niest svoje nasledky. Stat im vlastne povolil zabijat a nikto ich za to neodsudi a to je smutne

escap

nela, ale gro tej antikoncepcie, ktorú odporúčaš, má abortívne účinky a tieto rané potraty nie je vidno. Nemožno ponúkať ako liek na umelé potraty hormonálnu antikoncepciu.

Problém je antikoncepčné myslenie: Chcem si užívať, ale následky neponesiem. Dieťa je navyše, je nepriateľom mojich predstáv o živote a pohodlia. Preto beriem antikoncepciu. Ak zlyhá, cítim sa podvedená, veď mám právo na 100 % "ochranu". A preto sa rozhodnem pre potrat. Je preukázané, že ženy, ktoré užívajú HAK, a aj napriek tomu otehotnejú, rozhodnú sa väčšinou pre interupciu. Pri tom všetkom sa zabúda, že sexualita neoddeliteľne súvisí s plodením. Prečo potom to rozhorčenie, ak sa pri tom počne dieťa? Veď nič neprirodzené sa nedeje. Škoda, že tak mnoho žien neprijíma pravdu o svojom tele, svojej ženskosti a plodnosti a volí si radšej cestu jej potláčania prostredníctvom HAK. Veď existujú aj prirodzené metódy plánovania rodičovstva a ak náhodou zlyhajú, pre milujúci pár by dieťa nemalo byť katastrofou. Alebo tá láska nie je až taká veľká, keď rozhodnú o smrti vlastného dieťaťa? Láska dáva život - čo ho teda berie?

pompiKolacik

NEVIEM
..... asi skor by som si babo nechala, neviem si predstavit nechat si zobrat to male vonave stastie.
Ale kebyze ma zivot dokopal do nejakej zufalej situacii som za ...

Nela41

Zalezi to presne na konkretnom pripade. Ale som absolutne proti potratom ked otehotnie nejaka 15 rocna a nechce si POKAZIT zivot alebo nejaka karieristka a podobne. Ked nechcu dieta maju si davat pozor. V dnesnom svete existuje milion druhov antikoncepcie takze sposobov na to je az az. Neviem akym pravom ludia rozhoduju o zivotoch ineho cloveka, ktory ma tiez pravo na zivot.

VDV

Prvý deň života: vzniklo oplodnené vajíčko. To bola chvíľa počatia, vznik nového ľudského života. Pôvodná bunka sa ihneď začala s obrovskou dynamikou deliť na dve, štyri, osem buniek...

Po uhniezdení v maternici sa ti začali tvoriť vnútorné orgány: v 21. deň života ti začalo biť srdce a vyvinul sa vlastný krvný obeh, takže tvoja krv sa už nemohla miešať s matkinou krvou.

V 4. týždni sa ti vyvinula nervová sústava, kosti, svaly a pohlavné orgány.

V 6. týždni sa sformovala tvár, ruky, nohy.

V 8. týždni si už hýbal rukami, v 11 týždni si si už dokázal cmúľať prst a začali sa ti rozvíjať reflexy dýchania. V 12. týždni už boli vyvinuté všetky vnútorné orgány a väčšina z nich pracovali.

V 18. týždni (štyri a pol mesiaca) si sa už veľmi intenzívne pohyboval a už bolo jasné, či si dievča alebo chlapec.

Človek súčasnej doby sa naučil tento podivuhodný program rastu dieťatka ukončiť umelým potratom, zámerným usmrtením ľudského plodu. Prizval si na pomoc aj zákon, čím chce povedať, že to nie je trestný čin. Vyvinul rôzne chemické látky (abortíva), ktoré majú za úlohu ukončiť naštartovaný proces rastu ľudskej bytosti v matkinom lone. Spochybňuje, či ľudskú bytosť v čase pred narodením možno považovať za človeka. A hoci bytosti pred narodením zákon priznáva právo dediť, spochybňuje jej právo žiť.

samma

REZOLÚTNE PROTI. Je to vražda a tá najohavnejšia, zabiť malého , slabučkého ,nevinného človiečika, ktorý sa nedokáže brániť. Každá žena nech si dobre zváži, či jej stojí za to zabiť svoje vlastné dieťa a premeniť tak svojo materské lono na vraždiace lono. Následky tohoto činu bývajú hrozné, potvrdzujú to mnohé prípady žien, ktoré tento zákrok podstúpili.

Zora00

proti lebo trkat by to chcelo ale v pripade tehotnosti starat sa to nechce
za v pripade keby zena otehotnela znasilnenim