Zaujímal by ma váš názor na túto tému, o ktorej sa dosť diskutuje. Ste ZA alebo PROTI ? A prečo ?
Interrupcie
Interupciu by som nikdy nepodstúpila a ani by som ju nedokázala odporučiť iným.
Nepodstúpila som ju preto, že ja nemám právo rozhodovať o živote iných, lebo život vnímam ako dar.
Človek nie je majetok. Je to slobodná osoba. To dieťa by bolo v mojom tele, ale nebolo by to moje telo, je to teda osoba, ktorá je na mne závislá a po narodení ešte dosť dlhý čas bude. Mám právo rozhodovať o svojom tele, ale dieťa vo mne nie je moje telo ani môj majetok. Je to osoba s veľkou cenou.
A utrpenie by som tiež nepovažovala pre mňa za dôvod. Mrzí ma, ak sú ľudia, ktorí si prešli niečím ťažkým a nikdy nenašli uzdravenie. Ale ja verím a zakúsila som si to sama, a prežila som to s ľuďmi čo poznám, že uzdravenie bolesti je možné a je možný život v radosti a pokoji aj napriek utrpeniu, ktoré človeka postihlo.
Keby bolo utrpenie kritériom života, tak by život nemohol existovať.
nikdy som interupciu nepodstúpila a dúfam, že nikdy nad ňou nebudem musieť uvažovať, ale určite nemám potrebu kázať celému svetu také kecy, že "keď si rozťahovala nohy, za trest si teraz musíš vynosiť decko" - a to dieťa nemá právo na rodičov, uspôsobilých ho vychovávať a živiť? Lebo v skutočnosti ten, kto doplatí najviac za nezodpovednosť svojich rodičov, je to dieťa. A všetkým odporcom by som odkázala, nech sa zobudia z toho idealizmu a uvedomia si v akej dobe žijeme. Vy ste zrejme vyrastali v bavlnke, mali ste čo jesť, čo si obliecť, rodičia vás nebili, neznásilňovali, neodložili do decáku a ešte ste zrejme nikdy nezažili reálny problém. Lebo keby vás život aspoň raz skutočne pokoril, vystavil morálnym otázkam, a vy by ste museli rozmýšlať nad dlhodobými následkami vašich rozhodnutí, tak by ste svoj názor aspoň hájili trochu citlivejšie.
2 Nela41 a co? ak by sa moji rodicia rozhodli ma na svet nepriniest tak by som to respektoval ... akoze skus nejako vecne argumentovat... lebo skratka argument ze predsa ho nezabijeme = argumentu predsa nenechame zomriet deti v afrike...
to ze sa ti ten argument nepaci to je uz tvoj problem tak ma nenapadaj takto primitivne ok?
ovecka ty co zase davas za blbosti :D boze tvoje reakcie ked si niekedy pozeram ty fakt pises len zo zvyku k temam o ktorych hovno vies :D miesat afriku s potratmi ako fakt :D
Mimochodom kazdy kto je za potrat sa tiez raz narodil nezabudajte na to ;)
2 embryo inak tiez nechapem co tym chcel basnik povedat ze ak su mlade tak nemaju sexovat ...ok ale oni uz sexovali a su tehotne co teraz? podla teba boli nezrele a teda je otazne ze ak je nezrela sexovat ci je teda zrela mat dieta??
kff.org - statistiky pre USA
embryo, nie je pravda, co pises. uz som to tu pisala. Je to len nazor skresleny mediami, ze ide o mlade baby. Nejde. 80% zien podstupujucich interruciu su matky, ktore uz maju vlastne deti. Interrupcie u nich su z dovodu velmi zleho socialneho zazemia alebo zo zdravotnych dovodov (ich samych alebo ich deti). Mlade baby skor siahaju po tabletke po nez po interrupcii.