Ahojte, stala sa mi taká vec, ktorá ma doslova šokovala!!! V decembri 2012 som si kúpil topánky, ktoré stáli 60 euro, čiže neboli lacné. Chodil som v nich do roboty v zimných mesiacoch, čiže som ich používal dokopy možno 10 mesiacov. Nedávno som si všimol, že sa mi pukla podrážka na jednej aj druhej topánke. Tak som ich šiel dať reklamovať. Predavačka hneď povedala, že je to vada, že mi určite vrátia peniaze. A aký bol dnes výsledok? Reklamácia zamietnutá, pretože ten materiál, ktorý používajú, sa časom opotrebúva a mení tak svoje vlastnosti, čiže je to normálne!!! Čiže je normálne, že topánky, ktoré majú rok a pol a na ktoré je záruka 2 roky, tak tie dva roky ani nevydržia a môžem ich rovno zahodiť. Ani mi ich neopravili, ani mi nevrátili peniaze, proste je to normálne a zamietli mi to....Čo s tým ďalej? Jedná sa o obchod Baťa, ako som čítal, tak nie som jediný, kto má takéto skúsenosti. Pomôže SOI alebo kto?
Zamietnutá reklamácia
no Baťa to hrá na veľkú kvalitu a značku a teda kvalita žiadna .. ja som si tam za celý svoj život kúpila dokopy troje topánky a s každými niečo bolo ..prvé sa mi doslova roztrhali, druhé si nepamatám a tretie sa mi zodrala asi za týždeň koža na niekoľkých miestach .. takže tam už nikdy viac ... a aj tak tam nemajú pekné topánnky
Tak ich znalec neuvádza, že som zle alebo nesprávne používal obuv. Len sa odvoláva na materiál, ktorý sa na podrážku používa, že sa časom opotrebuje a preto to prasklo. Ale tak moja je to vina? Topánky sú ešte stále v záručnej dobe, tak potom je načo záručná doba, pre srandu? V pondelok to skúsim nahlásiť na SOI. Nie je predsa možné, aby si človek každý rok kupoval obuv za 60 euro, lebo výrobca používa nevhodný materiál.
jedine co mozes urobit: zohnat si vlastneho sudneho znalca, ktory posudi chybu. za ten sudny posudok musis sam zaplatit.
mozes to skusit riesit dalej, to uz je na tebe a urcite ti to kvitujem, inak podobne jednanie so zakaznikom je casto bezna prax