Zamietnutá reklamácia

Príspevok v téme: Zamietnutá reklamácia
hlas

Ahojte, stala sa mi taká vec, ktorá ma doslova šokovala!!! V decembri 2012 som si kúpil topánky, ktoré stáli 60 euro, čiže neboli lacné. Chodil som v nich do roboty v zimných mesiacoch, čiže som ich používal dokopy možno 10 mesiacov. Nedávno som si všimol, že sa mi pukla podrážka na jednej aj druhej topánke. Tak som ich šiel dať reklamovať. Predavačka hneď povedala, že je to vada, že mi určite vrátia peniaze. A aký bol dnes výsledok? Reklamácia zamietnutá, pretože ten materiál, ktorý používajú, sa časom opotrebúva a mení tak svoje vlastnosti, čiže je to normálne!!! Čiže je normálne, že topánky, ktoré majú rok a pol a na ktoré je záruka 2 roky, tak tie dva roky ani nevydržia a môžem ich rovno zahodiť. Ani mi ich neopravili, ani mi nevrátili peniaze, proste je to normálne a zamietli mi to....Čo s tým ďalej? Jedná sa o obchod Baťa, ako som čítal, tak nie som jediný, kto má takéto skúsenosti. Pomôže SOI alebo kto?

hfcidf

0vecka: ked uz, sojka s tym nespravila v podstate nic, zakaznik si sam z vlastneho zaplatil znalca a v podstate si to vybavil sam... co som mu uz radila : "gfdvh
01.03.14 19:26" ..... takze 2hlas, nemas zaco

gfgxdfv

neviem o tom aby v zakone bolo ze obchod musi preplatit posudok. a za dalsie obvhod nieje povinny vratit peniaze za tovar, moze navrhnut vymenu, alebo poukazku

hlas

Takže po konzultácii so SOI som dal tie topánky na odborný posudok a hádajte? Odpoveď znela: chybný a nekvalitný výrobok, vada nebola spôsobená používaním. Tak super, mám radosť. Teraz v zmysle zákona by mi spoločnosť Baťa mala preplatiť odborný posudok a vrátiť peniaze aj za topánky, tak uvidíme.

ghdgh

tvoja skusenost s tymto tu nema absolutne nic spolocne. tebe reklamaciu uznali a rozhodli sa chybu opravit, ak sa trikrat opakuje ta ista chyba, je predajca so zakona peniaze vratit alebo vymenit tovar

0vecka

napis SOI nic ta to nestoji a prinajhorsom ti napisu ze ti nevedia pomoct... mne pomohli dotiahli manikovi do obchodu kontrolu a par dni na to mi volali ze mi peniaze vratia... akoze ako vravim nic to nestoji...

Lulu2011

daj este raz reklamaciu, v ramci dobreho pristupu k zakaznikovi, ti ju mozno teraz uznaju, ja som u Batu reklamovala cizmy, lebo sa mi kyval opatok, vzali cizmy, zalepili, zacal sa kyvat opatok zase, reklamovala som, zase zalepili, zase sa kyval, tak som reklamovala treti krat a mi vratili peniaze

hlas

Ale, to je somarina, keď je raz zákonom daná reklamačná doba 2 roky, tak je tá reklamačná doba 2 roky a nie rok a pol. Čo napísal ich znalec je somarina, vidno, že si ho platia preto, aby písal takéto odpovede a aby Baťa nemusela vracať peniaze. Opakujem, mne tam neuviedol, že chyba sa stala v mojom používaní, ale že ten materiál sa časom opotrebúva, čiže je chybou výrobcu, aký materiál použil a že nevydržal ani dva roky. Dá sa to aj takto vysvetliť.

gfdvh

SOI s tym nic nespravi. pokial ma obchod podlozenu reklAmaciu tym dokumentom od znalca , tak sa s tym nic neda robit. jedine si z vlastneho zaplatit toho znalca a podla toho mozu zmenit rozhodnutie, ale nemusia aj tak