dobry vecer, ako sa da zistit kolko by mal cca vyzit pes? nie je to ziadne cistokrvne plemeno, ,,obycajny,, psik, len mam pocit ze je ,,tucna,, neda sa to nejak vypocitat podla vysky? nejake BMI pre psov? :D
Vaha psa
prejdi na granule a konzervy.Kvalitne.Schudne a bude zdravši.
urcite s tym nieco skusim spravit, dakujem pekne:)
Ci ma pes nadvahu poznat aj podla toho, ci ma boky na slabinach preliacene/prehlbene. Pes nesmie vyzerat ako kvadrat. Len nezacinaj s nim robit rozne radikalne diety, ak je tucny. Radsej vynechaj granule a konzervy (ak ho tym krmis), lebo: nie jke to ani zdrave a potom od toho psi priberaju. Radsej mu davaj varenu stravu ako hydinu, ci hovädzie alebo rybu a do toho primiesat trosku bud zemiakov, ryze, cestovinu, krupy, atd. A k tomu ale len trosku(!) zeleniny. Bud nastruhanu mrkvu, cukinu,kusok jablka, uhorku. A zredukovat rozne pamlsky. Pri tom je samozrejme dolezity pohyb. Jeden cas mi pes tiez pribral, ked som nemala pre neho tolko casu. Zacali sme kazdy den hry s loptou, volny vybeh, santenie s inými psami (prechadzka je nic) a schudol super. Ibaze sa musi zacinat pomaly, ak je tucny alebo uz starsi a nie ho napriklad zobrat bezat za byciklom, to by mohol skolabovat.
*vazit